WIZAŻ logo
Pianki do mycia twarzy

Ziaja Pianka oczyszczająca do skóry suchej i podrażnionej

4,6 (167)
26 hitów!

allegro
Bodyland.pl

• 16 maja 2026 o 17:44
    Łagodne oczyszczanie, które pokocha nawet tłusta cera ;)
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Kiedy kupowałam tę piankę, miałam lekkie obawy, bo producent jasno dedykuje ją cerze suchej i skłonnej do podrażnień. Ja, pomimo posiadania cery tłustej, bardzo lubię tę piankę i stała się ona stałym punktem mojej codziennej pielęgnacji. Moja skóra potrafi być kapryśna, ale ten produkt nic złego mi nie robi – nie zapycha porów, nie wzmaga produkcji sebum, ani nie zostawia żadnej tłustej warstwy, czego na początku trochę się bałam. Używanie jej to czysta przyjemność. Pianka ma genialną konsystencję – jest niesamowicie puszysta, chmurkowata i fajnie się pieni, dzięki czemu mycie twarzy jest mega komfortowe. Co najważniejsze, produkt bardzo dobrze i skutecznie oczyszcza skórę z resztek makijażu czy sebum po całym dniu, a jednocześnie robi to w tak delikatny sposób, że bariera hydrolipidowa w ogóle na tym nie cierpi. Efekt po zmyciu? Skóra nie jest ani trochę ściągnięta czy czerwona. Pianka świetnie koi i odświeża, zostawiając skórę gładką, miękką i przyjemną w dotyku. To dla mnie idealny dowód na to, że tłusta skóra też czasem potrzebuje maksymalnego zakorzenienia w łagodności, zamiast ciągłego wysuszania agresywnymi "rypaczami". Za te kilka złotych to po prostu rewelacyjny kosmetyk do codziennego mycia.
    Zalety:
    • Nie narusza bariery ochronnej skóry, nie wywołuje pieczenia ani czerwonych plam
    • Mimo że dedykowana cerze suchej, genialnie sprawdza się również przy tłustej skórze, nie obciążając jej
    • Świetna konsystencja
    • Po umyciu cera jest miękka, przyjemna w dotyku i dobrze przygotowana na tonik czy serum
    • Bardzo niska cena
    Wady:
    • Lekkie, piankowe formuły z natury kończą się nieco szybciej niż gęste, skoncentrowane żele pod prysznic czy do twarzy
  • 14 maja 2026 o 5:52
    Pianka oczyszczająca do skóry suchej i podrażnionej
    Kupi ponownieNie wiem
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Pianka od Ziaja to bardzo przyjemny, łagodnie oczyszczający produkt. Najczęściej używałam jej jako drugi etap oczyszczania i w tej roli sprawdzała się naprawdę dobrze. Pianka delikatnie oczyszcza skórę, pozostawiając ją świeżą i przygotowaną na kolejne etapy pielęgnacji, bez uczucia ściągnięcia czy podrażnienia. Nie jest to produkt, który samodzielnie poradzi sobie z pełnym makijażem - zdecydowanie najlepiej działa jako element dwuetapowego oczyszczania. Formuła jest lekka i komfortowa, a sama pianka bardzo przyjemna w użyciu. Świetnie sprawdziła mi się również do mycia pędzli makijażowych (dobrze domywała kosmetyki, a jednocześnie była delikatna dla włosia). Dużym plusem jest niska cena oraz dostępność.
  • 6 maja 2026 o 9:26
    Super pianka oczyszczająca
    Liczba zużytych opakowańkilka próbek
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Ziaja - pianka oczyszczająca Jest to świetny produkt do stosowania na co dzień, zużyłam już kilka opakowań ( na zdjęciu widać że pianka już pusta) i chętnie do niej wracam. Cena jest rewelacyjna, jak za tak przyjemny produkt. Jeśli więc posiadasz ograniczony budżet na zakup kosmetyku do mycia twarzy i potrzebujesz czegoś lekkiego do codziennej pielęgnacji to ta pianka na pewno się sprawdzi. Zwłaszcza do porannej pielęgnacji. Zdecydowana większość pozytywów niż negatywów. Myślę, że każdy powinien jej spróbować.
    Zalety:
    • niska cena - koszt ok 15 zł, a na promocjach nawet 11 zł - stosunek jakości do ceny jest świetny,
    • dobrze się pieni, jej konsystencja jest bardzo lekka jak chmurka,
    • pozostawia niewyczuwalną warstwę na skórze,
    • daje efekt "skóry czystej" ,
    • nie szczypie twarzy, nie szczypie nawet oczów,
    • nie wysusza, pozostawia nawet efekt delikatnego nawilżenia. Jednak efekt ten nie jest długotrwały.
    • posiada w składzie niacynamid,
    • w moim przypadku domywa lekki, codzienny makijaż bez problemu ,
    • jest wydajna
    Wady:
    • ma delikatny zapach, jeśli ktoś nie lubi produktów zapachowych może stanowić to dla niego problem. Jednakże nie jest on mocny i drażniący. Dla mnie nawet przyjemny :)
  • 23 kwietnia 2026 o 14:00
    Podrażnia
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Swojego czasu używałam ten produkt. Nie spełnił moich oczekiwań. Podrażnił mi skórę i stała się bardzo ściągnięta. Obserwowałam to przez dłuższy czas i wiem że nie sięgnę po ten produkt ponownie. Nie przyjemne uczucie. Sam design i aplikator są super ale produkt nie dla mnie.
    Zalety:
    • Opakowanie, aplikator
    Wady:
    • Twarz jest ściągnięta, wysusza
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 13 kwietnia 2026 o 20:12
    Delikatna pianka idealna do suchej i podrażnionej skóry 🫧
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Pianka oczyszczająca Ziaja do skóry suchej i podrażnionej bardzo dobrze sprawdza się w mojej codziennej pielęgnacji. To jeden z tych produktów, które są po prostu przyjemne w użyciu i dają komfort skórze. Największym plusem jest jej delikatność. Po użyciu nie czuję nieprzyjemnego ściągnięcia skóry, co przy suchej i wrażliwej cerze jest dla mnie bardzo ważne. Skóra jest oczyszczona, ale jednocześnie zachowuje swój komfort 🫧 Pianka ma bardzo przyjemną konsystencję, jest lekka i naprawdę miła w kontakcie ze skórą. Dodatkowo ładnie pachnie, co sprawia, że codzienne oczyszczanie twarzy jest jeszcze bardziej przyjemne. Dla mnie każdy aspekt tej pianki jest na duży plus i chętnie po nią sięgam 🫶🏼
    Zalety:
    • bardzo delikatna dla skóry
    • nie powoduje uczucia ściągnięcia
    • odpowiednia do skóry suchej i podrażnionej
    • przyjemna, lekka konsystencja
    • miła w kontakcie ze skórą
    • ładny zapach
    • komfortowa w codziennym użyciu
    • dobrze oczyszcza bez przesuszania

szukaj