Pianki do mycia twarzy

Hebe Cosmetics, Gentle Cleansing Foam Łagodna pianka oczyszczająca do twarzy

• 24 marca 2024 o 13:09
    Bardzo przyjemna, dobrze oczyszczająca pianka
    Pianka do mycia twarzy od Hebe Cosmetics jest pierwszą pianką od niepamiętnych czasów, którą kupiłam i na tyle przyjemną, że z chęcią poeksploruję ten rodzaj kosmetyków w ramach odskoczni od wcześniej preferowanych przeze mnie żeli. Kosmetyk znajduje się w poręcznej butli o pojemności 150 ml o minimalistycznej szacie graficznej. Bardzo podoba mi się taka estetyka. Płyn ma żółtawą barwę i dość syntetyczny, aczkolwiek mało intensywny zapach. Chciałabym napisać, że pompka działała bez zarzutu przez cały czas stosowania, ale niestety relatywnie szybko się popsuła. Po każdej wycisnietej porcji produktu trzeba było ja wyciągać w górę do stanu pierwotnego. To jednak tylko tyle (lub aż tyle), jeśli o minusach mowa. Pianka ma dość krótki skład nasycony w 98% składników pochodzenia naturalnego. Znajdziemy w niej sok i ekstrakt z aloesu, ekstrakt z nasion chia, łagodzący pantenol oraz najdelikatniejsze dla skóry detergenty, jakie obecnie dostępne są na rynku. Mycie nią twarzy to w zasadzie sama przyjemność. Tworzy mięciutką chmurkę o białym kolorze, która łatwo rozprowadza się po twarzy. Czyści dokładnie zarówno rano, jak i wieczorem po demakijażu. Pozostawia skórę gładką, miękką i gotową na kolejne etapy pielęgnacji. Nie wysusza i nie ściąga skóry, dzięki czemu sprawdzi się w pielęgnacji każdego jej rodzaju. Na szczególną uwagę zasługuje również jej wydajność. Wystarczyła mi spokojnie na 2 miesiące Prz myciu nią twarzy 2 razy dziennie. Niezły wynik, jak na tego typu kosmetyk. Czy kupię ją ponownie? Szczerze mówiąc nie wiem, gdyż pomimo jej wielu plusów, komfort użytkowania (pompka) i zapach trochę popsuły mój ogólny odbiór tego produktu. Być może trafił mi się po prostu felerny egzemplarz...
    Zalety:
    • świetny skład (98% składników pochodzenia naturalnego)
    • najdelikatniejszych substancje myjące
    • bardzo dobrze oczyszcza i odświeża
    • miękka, gładka cera po użyciu
    • nie pozostawia uczucia ściągnięcia
    • nie przesusza
    • poręczne opakowanie
    • weganska formuła
    • wysoka jakość produktu w porównaniu do niskiej ceny
    Wady:
    • szybko popsuł się mechanizm dozujący
    • syntetyczny zapach
  • 1 czerwca 2023 o 10:30
    Pianka godna polecenia
    Zauważyłam, ze ostatnio mam jakiegoś farta bo praktycznie każda pianka po którą sięgam okazuje się być świetna:) A ponieważ lubię testować często kupuję coś nowego. W ten sposób pojawiła się u mnie propozycja Hebe Cosmetics *zapach jest ładny, delikatny, nie męczący *pianka jest lekka jak chmurka *jest delikatna, nie podrażnia skóry, przyjemnie się ją używa. W moim przypadku świetnie sprawdza się rano w celu odświeżenia cery oraz oczyszczenia jej po pozostałościach wieczornej pielęgnacji *nie wysusza skóry i nie powoduje uczucia ściągnięcia *kosmetyk jest bardzo wydajny *pompka się nie zacina *składniki pochodzenia naturalnego *świetna dostępność I cena
  • 19 grudnia 2022 o 11:25
    Na plus
    Estetyka opakowania jest minimalistyczna oraz kobieca, dzięki doborze kolorów. Wcześniej stosując inne pianki wystarczyło użyć jedną pompkę, a w przypadku tej pianki- dwie, żeby dobrze oczyścić twarz, ale nie jest źle. Pianka dobrze oczyszcza, nie powodując przy tym ściągnięcia skóry. Cera po jej użyciu jest miła w dotyku oraz nawilżona. Nie pogarsza stanu cery. Nie mam do niej zastrzeżeń. * Ma relaksujący zapach.
    Zalety:
    • nie pogarsza cery
    • nie ściąga skóry
    • nawilża
    • odprężający zapach
    • estetyka opakowania
  • 27 listopada 2022 o 20:14
    świetny
    Kosmetyk bardzo wydajny i o przyjemnym zapachu. Pianka doskonale oczyszcza twarz, nie podrażniając jej, nie powodując efektu ściągnięcia i przesuszenia.
    Zalety:
    • Zapach, wydajność