Szampony do włosów

Lush Rehab Szampon do zmęczonych włosów

rozawi
    24 lutego 2025 o 13:59
    Jest ok
    Szampon Rehab od Lush kupiłam w sklepie stacjonarnym. Jeśli macie możliwość, to polecam najpierw powąchanie go - pachnie mocno ziołowo-miętowo. Mi ten zapach bardzo odpowiada, szczególnie, że utrzymuje się na włosach i w ciągu dnia czuję, że moje włosy nim pachną. Co do działania, to ja go używam, wtedy, kiedy czuję, że moje włosy potrzebują lepszego oczyszczenia - szczególnie kiedy dzień wcześniej użyłam suchego szamponu. Zdecydowanie nie używałabym go codziennie - według mnie może być za mocny. Czy kupię go ponownie? Raczej nie. Jest to fajny produkt, ale ma wysoką cenę. Można bez problemu znaleźć podobny o wiele taniej w popularnych drogeriach.
  • 13 marca 2019 o 12:06
    Dobry szampon, zwłaszcza dla mężczyzn
    Szamponu używałam na zmianę z innymi przez wiele miesięcy, jego wydajność jest porażająca. Dobrze oczyszczał włosy i przygotowywał na odżywkę lub maskę. Stosowany solo sprawiał, że moje falowane grube włosy trochę za bardzo się puszyły. Dobrze za to sprawdzał się na męskich krótkich włosach, były odbite od nasady i błyszczące. Jego działanie mogę porównać do profesjonalnych szamponów oczyszczających.
    Zalety:
    • ogromna wydajność
    • dobrze oczyszcza włosy bez zbytniego wysuszania
    • opakowanie pozwala zużyć szampon do ostatniej kropelki
    • zapach dla mnie jest ok, może to nie cukiereczki ale nie odrzuca ;)
    Wady:
    • trochę za slabo nawilża na hit i 5 gwiazdek ;)
    • sls wysoko w składzie
    • dostępność, przynajmniej narazie
    Je2bnik
    2 listopada 2013 o 11:35
    Nie kupiłabym go ponownie..
    Podczas mojego wielkiego zachwytu nad produktami lusha,miła,acz nachalna pani namówiła mnie na ten szampon zachwalając go w niebogłosy :) Zapach całkiem mi się podobał,cena może mniej,ale postanowiłam wypróbować w czym rzecz.Zaskoczyła mnie w tym szamponie jego niesamowita wręcz wydajność! Ten szampon starcza na wieki i wcale go nie ubywa.Miałam średniej wielkości buteleczkę,która starczyła mi na prawie 4 mce codziennego stosowania na moich naprawdę długich włosach!Szampon przyjemnie się pieni,dobrze oczyszcza włosy,choć nie każdemu ten efekt się spodoba.Pozostawia je bez przyjemnej gładkości do jakiej jestem przyzwyczajona z chwilą spłukiwania szamponu z włosów.Szampon zdecydowanie dodaje włosom objętości,ale nie sprawia ze włosy są ułożone,przyjemnie lśniące,miękkie w dotyku.Mogą po jego użyciu nieco się puszyć,więc zalecałabym używanie go z jakąś dobrą napakowaną silikonami odżywką,żeby tą czuprynę nieco ujażmić i wygładzić.Najbardziej nie lubię go jednak za jedną rzecz,jakiej nie robi mi żaden inny szampon! Mianowicie okropnie wręcz podrażnia oczy.Już jedna mała kropelka rozcienczonego szamponu w moich oczach powodowała łzawienie i podrażnienie;( Nie kupię ponownie,nie polecam! Używam tego produktu od: kilka mcy temu Ilość zużytych opakowań: mialam jeden
    KajaSta
    6 stycznia 2013 o 2:23
    Fajny
    Mam włosy zdrowe, błyszczące, cienkie, łatwo obciążające się i lekko przetuszczające się, krótkie. Plusy - wydajność - zapach dla mnie fajny - konsystencja lejąca ale w sam raz - fajne opakowanie wygodne (tylko amłe za twarde) - świetnie myje - dużo fajnych ekstraktów i olejkow w składzie Minusy - dostępność - mała buteleczka jest za twarda - sls Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1 małe
    Kamlisa
    16 września 2010 o 22:30
    niezły
    Dostałam sporo próbek lusha przy okazji wiekszych zakupów. szampon przetestowałąm, a chociaz go nie kupię - nie moge sie go specjalnie czepiac. ale i tak wolę te w kostkach :) Jest niezbyt gesty, wydajny. Dobrze się pieni, dobrze myje włosy. o dziwo - poradził sobie nawet z paskudna, poznanska wodą, która zwykle fatalnie działa na moje włosy. a tu, po duecie rehab+ american cream - włosy były puszyste i błyszczace. wada...? paskudnie smierdzi! Jak dla mnie - to typowe krople na katar, sulfarinol bodajze. dobrze, ze choc ten smrodek nie zostaje na włosach... Używam tego produktu od:miesiaca Ilość zużytych opakowań:próbki