Szampony do włosów

Dessange Douce Argile, Shampooing Regulateur Szampon oczyszczający z glinką

Dessange Professional Hair Luxury Douce Argile

• 27 stycznia 2025 o 13:59
    Lubię go
    Do kupna produktu zachęciła mnie koleżanka która mówiła o tym szamponie w samych superlatywach, a po kilku zastosowaniach sama zaczęłam mieć o nim takie samo zdanie! Szampon zapakowany jest w zieloną zgrabną 250ml butelkę, nie zajmuje dużo miejsca pod prysznicem, a dzięki wygodnemu korkowi jesteśmy w stanie zużyć produkt do ostatniej kropli. Szampon nie ma bardzo gęstej konsystencji ale też nie jest na tyle rzadki by spływał z dłoni przy nakładaniu, a zielony kolor produktu jest dzięki dodatkowi zielonej glinki. Dobrze domywa skórę głowy, pozostawia uczucie odświeżenia.
    Zalety:
    • Odpowiednie działanie
    • Ładna butelka
    • Przyjemny zapach
  • 21 czerwca 2023 o 8:48
    Dla mnie rewelacja
    Mam długie włosy niskoporowate, które się przetłuszczają. 2 sztuki tego szamponu dostałam w prezencie od Hebe za grosz. Nie sądziłam, że będzie tak świetny. Buteleczka jest bardzo wygodna. Szampon ma średnio gęstą konsystencję, lekko zielonkawy kolor oraz bardzo przyjemny zapach. Mi przypomina rumianek. Nie przedłuża świeżości włosów, ale super oczyszcza bez podrażnienia skóry głowy. Bardzo dobrze się pieni, a ja właśnie takie kosmetyki lubię. Zużyłam 2 buteleczki i jestem pewna, że kupię następne.
    Zalety:
    • oczyszczenie
    • nie podrażnia
    • dobrze się pieni
    twixxd
    29 marca 2023 o 17:03
    Oczyszcza i poprawia wygląd włosów
    Szampon udało mi się nabyć w promocyjnej cenie w drogerii Hebe- nie ukrywajmy że cena za butelkę o pojemności 250ml jest dość wysoka, tym bardziej że marka nie jest zbyt znana. Butelka ładna, sprawia wrażenie kosmetyków profesjonalnych. Łatwo się otwiera, co dla mnie jest bardzo ważne, gdyż nie lubię "użerać" się z opakowaniem podczas kąpieli. Kremowa konsystencja sprawia, że wcale nie potrzeba dużej ilości aby umyć włosy. Bardzo dobrze się pieni, przy czym ładnie pachnie. Efekt na włosach jest świetny (zawsze po umyciu włosów używam odżywki, jednak po tym szamponie włosy były wyjątkowo ładne, więc to nie tylko zasługa odżywki). Odświeżone, uniesionej u nasady, łatwiejsze w rozczesaniu- szampon dał z siebie więcej niż oczekiwałam. Produkt godny polecenia, warto dołożyć trochę więcej do lepszego szamponu, tym bardziej że ten naprawdę starcza na dużo dłużej niż inne drogeryjne szampony.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Nie płacze włosów
    • Ułatwia rozczesywanie
    • Dodaje objętości
    Wady:
    • BRAK!!!
    PK1020
    23 marca 2023 o 12:51
    Bardzo dobry szampon
    Szampon oczyszczający z glinką otrzymałam w prezencie. Nigdy wcześniej nie miałam styczności z marką Dessange i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Szampon świetnie sprawdza się przy włosach przetłuszczających się u nasady a suchych na końcach. Szampon świetnie oczyszcza skórę głowy, przy jednoczesnym odżywieniu i nawilżeniu włosów aż po same końce. Przy regularnym stosowaniu szamponu zauważyłam znaczącą poprawę kondycji skóry głowy, ale także zmniejszenie przetłuszczania się włosów u nasady. Włosy po wymyciu nie plączą się, łatwo je rozczesać. Po wysuszeniu włosów odczuwalna jest ich miękkość, gładkość i dobre nawilżenie. Szampon jest wydajny. Cena jest dość wysoka, ale jakość produktu jest bardzo dobra.
    Zalety:
    • 1. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy
    • 2. Przeciwdziała przetłuszczaniu się włosów u nasady
    • 3. Nawilża włosy aż po same końce
    • 4. Wydajny
    Summer
    23 listopada 2022 o 21:27
    Bardzo przyjemny
    - bardzo przyjemna, kremowa konsystencja z lekko wyczuwalną glinką - fajnie się pieni, nie za mocno, a w sam raz - włosy są dobrze oczyszczone i lekkie, przyjemne w dotyku nawet bez odżywki - nie plącze - ładny, świeży zapach - opakowanie według mnie imituje droższe kosmetyki, ale jak się przyjrzeć - wygląda na dobrą podróbę - ogólnie jest to udany kosmetyk, ale jego cena regularna jest jednak zdecydowanie za wysoka