Żele pod prysznic

Bodyland.pl
Hagi Korzenna Pomarańcza Naturalny Żel Do Mycia Ciała 300ml

AnaSky
    13 lutego 2025 o 19:07
    Ta seria nie jest mi pisana...
    Uwielbiam cytrusowe klimaty, także w połączeniu z goździkami i cynamonem. Zestaw Korzenna pomarańcza dostałam w prezencie od siostry. Na pierwszy ogień poszedł zrecenzowany już przeze mnie krem do rąk. Po żel pod prysznic sięgałam niejako z obawą... Butelka z białego plastiku, wykonana z materiałów pochodzących z recyklingu nie pozwala śledzić zużycia. Etykieta kolorystycznie przyjemna, ciepła, pomarańczowo-korzenna. Znajduje się na niej informacja, że produkt ten jest laureatem nagrody Ekocuda Beauty Awards 2022 w kategorii Kosmetyk Roku do Kąpieli. I po raz kolejny okazuje się, że ja i moje ciało nie wpisujemy się w trendy ;) Zamknięcie disc-top. Butelka ma pojemność 300 ml. Żel ma barwę i konsystencję płynnego miodu wielokwiatowego, nawet nieco rzadszą. Dla moich preferencji ten żel jest za rzadki, co przekłada się też na jego niezbyt dobrą wydajność. "Pieni się" w dość specyficzny sposób. Po kontakcie z wodą i skórą zmienia się raczej w kremową emulsję. Oczyszcza dobrze. Nie znalazłam w tej butelce obiecywanego zapachu słonecznych pomarańczy i korzennych nut cynamonu i goździka, którego oczekiwał mój nos uwielbiający takie klimaty. Gdybym dostała ten produkt w ramach ślepego testu, powiedziałabym że to produkt przeznaczony dla mężczyzn, z mocno pieprznymi nutami. Również wbrew obietnicom żel zdecydowanie nie nawilżał, nie koił, nie odżywiał. Przesuszał lekko skórę, bez balsamu nie dało się obejść. Balsam z tej serii oddałam koleżance, Korzenna Pomarańcza od Hagi nie jest mi pisana.
    Korah
    6 stycznia 2025 o 12:15
    Przyjemny kosmetyk
    Żel ładnie pachnie, rozluźnia, fajnie mi się go używa, jest wydajny, dobrze się pieni i dostatecznie spełnia funkcję oczyszczającą, wśród żeli o naturalnym składzie wypada naprawdę nieźle, nie mogę mu nic zarzucić, do tego formuła jest udana, bo zanim zaczęłam go używać, przeleżał po zakupie chyba z rok w szafce i data ważności już upłynęła, a wciąż działa dobrze, nie wysusza skóry i super pachnie. Używam go również do mycia twarzy, zero negatywnych skutków. Jestem z niego zadowolona, tym bardziej, że inne produkty Hagi często mnie rozczarowywały i nie liczyłam na zbyt wiele od tego żelu.
  • 6 grudnia 2024 o 20:27
    Świetny żel pod prysznic w okresie świątecznym
    Zdecydowałam się na ten żel, bo uwielbiam naturalne kosmetyki, a zapach korzennej pomarańczy wydawał się idealny na chłodniejsze dni. Na plus: Zapach jest bardzo przyjemny – ciepły, otulający, z delikatnymi nutami pomarańczy i korzennych przypraw. Idealnie wprowadza w zimowy nastrój. Natomiast zapach korzenny czasem zbyt mocny, natomiast to jest moje indywidualne spostrzeżenie. Skład jest naprawdę dobry, naturalny, co zawsze jest dla mnie dużym plusem. Nie zawiera drażniących detergentów, co docenią osoby z wrażliwą skórą. Niestety, żel ma też swoje wady: Formuła jest mało wydajna – żel się słabo pieni, co sprawia, że trzeba go użyć więcej, żeby dokładnie umyć całe ciało. Po kąpieli moja skóra była trochę przesuszona, a spodziewałam się bardziej nawilżającego efektu, zwłaszcza biorąc pod uwagę naturalne składniki. Ogólnie, produkt nie jest zły, ale brakuje mu czegoś, co sprawiłoby, że chętnie kupiłabym go ponownie. Polecam go bardziej dla osób, które cenią naturalne zapachy i mają mniej wymagającą skórę. Dla mnie to raczej jednorazowy eksperyment.
    Zalety:
    • Skład
    • Dostępność
    Wady:
    • Cena- dlatego kupuje na promocji
    • Słaba wydajność, używany codziennie starcza na 2 tygodnie.
    • Zapach czasem ciut mocno wyczuwalny podczas prysznica, natomiast później nie jest wyczówalny na skórze.
    • Mocny aromat korzennych przypraw
  • 22 sierpnia 2024 o 22:35
    Wielkie zaskoczenie - dla mnie 5/5!
    Jestem wielką fanką całej tej serii kosmetyków Hagi. W ostatnim czasie moja skóra jest lekko przesuszona i potrzebuje dodatkowego nawilżenia. Jakiś czas temu był w Hebe na promocji przy kasie, spodobał mi się zapach i wrócił ze mną do domu. I to był strzał w dziesiątkę! Dawno sam żel pod prysznic nie zadziałał tak nawilżająco na mnie. Już od pierwszego użycia zauważyłam różnicę. Moja skóra była gładka, nawilżona, aż żałowałam , że nie wzięłam balsamu do kompletu. Przy codziennym użyciu efekt na skórze się utrzymywał, zdecydowanie zauważyłam różnicę w jej kondycji. Produkt jest bardzo wydajny - nie trzeba go wiele aby umyć całe ciało. No i ten zapach! Czy mówiłam już o zapachu? Jest obłędny, baaardzo przyjemny. No w sumie przez ten zapach go kupiłam. Wszystkie opakowania Hagi są bardzo estetyczne, ładnie wyglądają na półce ale też są wygodne i poręczne w użyciu. Nie trzeba się męczyć z wydobyciem produktu.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • idealne nawilżenie i dba o skórę
    • praktyczne opakowanie
    • ładna kolorystyka
    Wady:
    • cena, jednak jest wart swojej ceny i można znaleźć go na promce
    Vardzia
    1 marca 2024 o 5:07
    Spodziewałam się więcej
    Troszeczkę się zawiodłam. Tak jak balsam z tej serii uważam za rewelacyjny, tak żel niczym się niestety nie wyróżnił na tle innych żeli pod prysznic. Zapach jest rewelacyjny, intensywny, bardziej korzenny niż cytrusowy. W łazience utrzymywał się długo, na ciele po nałożeniu balsamu raczej szybko znikał. Żel jest dosyć gęsty i ładnie się pieni. Z jego gęstością miałam tylko raz problem, na końcówce produktu - nie bardzo mogłam ją wydobyć skończyło się na rozrabianiu z wodą. Dzięki tej gęstości był to kosmetyk wydajny (akurat ja używałam na myjce). Nie spodziewałam się, że będę go zużywać przy objętości 300ml ponad miesiąc. Dobrze domywa skórę, jednak u mnie jest ona po nim lekko ściągnięta i przesuszona. Nie było to tak silne przesuszenie, że nie dałabym rady zniwelować tego balsamem, ale przeszkadzało mi. Opakowanie było w porządku - dosyć wytrzymałe, podróż przetrwało i nawet nic się nie wylało. Nie zajmowało dużo miejsca na półce co przy wąskim prysznicu jest bardzo doceniane. Nie zauważyłam też, żeby zostawiał jakiś nalot na białych płytkach - przy jego kolorze bałam się zacieków w odcieniach żółci. Co do dostępności, to już teraz można go upolować wszędzie. Fajnie, że idzie go kupić w zestawach z innymi kosmetykami z tej serii. Z racji, że udało mi się go upolować w zestawie z balsamem na promocji, nie będę narzekać na cenę. Natomiast ze względu na to, że moja skóra jest po nim sucha nie zamierzam wrócić, bo po prostu znam przyjemniejsze żele pod prysznic.
    Zalety:
    • gęsta konsystencja rewelacyjnie sprawdzająca się na gąbkach/myjkach
    • wytrzymałe opakowanie
    Wady:
    • efekt przesuszenia skóry

Zobacz także inne Żele pod prysznic