Suchy szampon Batiste dla szatynek to produkt, który od kilku miesięcy od czasu do czasu używam. Jest to dobre rozwiązanie, kiedy potrzebuję szybkiego odświeżenia włosów, a także gdy chcę delikatnie zakryć odrosty. Nie jest to jednak produkt, którego używam na co dzień, ale takie, które może sprawdzić się w awaryjnych sytuacjach. ????
Składniki aktywne:
- Skrobia ryżowa: Absorbuje nadmiar sebum i odświeża włosy, nadając im lekkości i objętości.
- Ekstrakt z ryżu: Wzmacnia włosy i dodaje im blasku.
Suchy szampon Batiste ma standardową, suchą konsystencję typową dla tego rodzaju produktów. Jego zapach jest przyjemny i świeży, co dodaje włosom dodatkowego uczucia czystości. ????
Stosując ten produkt, zauważyłam, że włosy stają się odświeżone, a skóra głowy nie jest obciążona. Produkt dodaje objętości włosom, szczególnie u nasady, co jest zaletą dla osób z cienkimi włosami, jak moje. Dodatkowo, delikatnie zakrywa odrosty, co jest pomocne między farbowaniami. ????♀️
Batiste dla szatynek dobrze spełnia swoje zadanie, ale ma kilka wad. Przede wszystkim, przez to, że jest kolorowy, trzeba uważać, aby nie ubrudzić ubrań lub skóry głowy. Aby uniknąć plam, zawsze aplikuję go, odchylając włosy do tyłu, co jednak wymaga pewnej wprawy. Produkt jest bardzo wydajny, ale w sytuacjach codziennych preferuję bezbarwne suche szampony, które są mniej kłopotliwe w użyciu. ????
Podsumowując, Batiste, Brunette, Colour Dry Shampoo to skuteczny produkt dla szatynek, który odświeża włosy i dodaje im objętości, jednocześnie zakrywając odrosty. Jest ok do sporadycznego stosowania, zwłaszcza w awaryjnych sytuacjach, gdy potrzebujemy szybkiego odświeżenia włosów. Ma jednak swoje wady. Może brudzić, nie zawsze dopasuje się kolorem do naszego, wysusza włosy.
Zalety:
- Szybkie odświeżenie: Doskonale odświeża włosy między myciami. ????
- Dodaje objętości: Unosi włosy u nasady, dodając im objętości. ????♀️
- Zakrywa odrosty: Kolorowy szampon delikatnie maskuje odrosty. ????
- Wydajność: Bardzo wydajny produkt, który starcza na długo. ⏳
Wady:
- Możliwość zabrudzenia: Kolorowy spray może ubrudzić ubrania i skórę głowy. ????
- Nie na co dzień: Nie nadaje się do codziennego użytku ze względu na ryzyko wysuszenia włosów. ????
- Kolorowanie nie jest idealne: Dla ciemniejszych włosów niż klasyczna szatynka, kolorowanie może nie być idealne. ????
- Najlepiej sprawdza się na włosach tłustych: Ja mam suche włosy, więc używam go rzadziej. ????