Serum do twarzy

Isana Pure, Serum do twarzy nawilżające i intensywnie pielęgnujące z kwasem hialuronowym i pantenolem

• 12 listopada 2024 o 19:04
    Ulga dla suchej cery
    Jestem osobą, która przez długi czas stosowała leki na trądzik. Do tej pory mam problemy z przesuszającą się skórą. To serum kupiłam na promocji w drogerii. Nie wiązałam z nim wiele, ale okazało się naprawdę skuteczne. Buzia jest nawilżona i miękka. Zostawia jednak klejącą warstwę, która nie każdy lubi. Po wyschnięciu nakładam na niego makijaż i nic się z nim nie dzieje, a po zmyciu buzia nadal wygląda ladnie. Pipeta zdaje egzamin. Wystarczy tak naprawdę pół pompki by pokryć serum całą twarz, więc jest naprawdę wydajny.
    Zalety:
    • wydajny
    • skóra jest miękka i delikatna
    • nadaje się pod makijaż
    Wady:
    • przez jakiś czas pozostaje lepka warstwa na skórze
  • 17 maja 2024 o 13:28
    Dobry stosunek jakości do ceny
    Czy znam lepsze sera nawilżające? Tak Czy w tej cenie uwazam, że to naprawdę dobry zawodnik? Również tak. Nie powiedziałabym, że zrobił efekt wow, ale spełnił swoje zadanie - dla mojej suchej skóry musiałam nakładać dwie warstwy, żeby osiągnąć efekt ktorego oczekiwałam, ale nadal cena tego serum jest na tyle przystępna, że nie bylo to dużym problemem. Konsystencja i zapach były naprawdę przyjemne, dodatkowy plus za szklaną buteleczkę.
    Zalety:
    • nawilżenie
  • 23 kwietnia 2024 o 14:48
    Tragedia
    Skusiła mnie cena i fakt, że produkty z Isany raczej mi się sprawdzały. A co może być nie tak ze zwykłym serum z kwasem hialuronowym. A no może być i to dużo. Serum absolutnie okropne, chyba jeszcze takiego nie użwyałam. Praktycznie się nie wchłania, prędzej wysycha na twarzy. Zostawia tak lepką warstwę aż jest to nieprzyjemne. Pod makijażem się roluje jakbym posmarowała twarz klejem. Fuj!
    Zalety:
    Wady:
    • nie wchłania się
    • zostawia mocno lepką warstwę
    • roluje się pod makijazem
  • 11 kwietnia 2024 o 21:43
    Naprawdę dobre serum w niskiej cenie
    Serum dorwałam w Rossmannie, na szybko szukałam jakiejś dobrego nawilżającego i lekkiego serum. Ten kosmetyk zamknięty jest w szklanej butelce z pipetką, za co ma u mnie duży plus, aplikacja jest higieniczna, pompką dobre działa i ułatwia nabieranie odpowiedniej ilości kosmetyku. W składzie mamy kwas hialuronowy i pantenol. Kosmetyk pozbawiony jest mikroplastiku i kompozycji zapachowych, dzięki czemu jest niezwykle delikatny dla skóry. Kosystencja jest rzadka lekko lepka, dzieki czemu w mgnieniu oka produkt wchlania sie w skorę, stajac sie niewyczuwalnym. Stosowałam je w porannej pielęgnacji pod krem nawilżający. Zauważyłam że przyniósł mojej skórze bardzo delikatne nawilżenie i ukojenie. Myślę że jak za te cenę kosmetyk jest naprawdę dobry i spełnia swoje zadanie.
  • 28 stycznia 2024 o 0:21
    Łatwo dostępny i całkiem niezły
    Moja cera: Duża skłonność do trądziku, alergiczna. Normalna/Tłusta. Opakowanie: Opakowanie produktu to szklana, przezroczysta tubka z pipetą, która pozwala na łatwe i higieniczne dozowanie produktu i niemal całkowite jego zużycie (jest naprawdę fajnie dopasowana). Szata graficzna przyjemna dla oka - minimalistyczna z czarnymi napisami na białym i błękitnym tle. Zapach, konsystencja, aplikacja: Zapach produktu jest charakterystyczny dla produktów z kwasem hialurownowym - nieco chemiczny ale niezbyt mocny. Konsystencja żelowo-wodnista. Łatwo rozprowadza się po skórze i dość szybko wchłania, ale zostawia na niej delikatnie lepką powłokę co mi osobiście niezbyt odpowiada i uniemożliwia aplikację produktu solo bez kremu czy innego produktu na wierzch. Przystosowaniu serum na noc było mocno uciążliwe bo posmarowane obszary przylepiały się do poduszki. Działanie: Od razu po aplikacji produktu skóra jest przyjemnie ukojona i lekko nawilżona. Przy dłuższym stosowaniu faktycznie poprawia się nawilżenie skóry, ale w odróżnieniu od niektórych serum tego typu nie zauważyłam przyspieszenia gojenia się ran czy regeneracji skóry. Duży plus natomiast za to, że serum nie zapycha, nie podrażnia czy nie uwrażliwia skóry (a moja ma do tego duże tendencje). Podsumowanie: Produkt jest naprawdę godną wypróbowania super łatwo dostępną opcją. Sama zakupiłam go kiedy zapomniałam zazwyczaj używanego produktu i przypadkowo odkryłam ciekawą, stacjonarnie dostępną opcję wartą uwagi.
    Zalety:
    • nie zapycha, nie podrażnia
    • efekt nawilżenia i ukojenia
    Wady:
    • lepki, wyczuwalny film na skórze
    • brak możliwości używania solo

Zobacz także inne Serum do twarzy