Szampony do włosów

Isana Professional, Aloe Vera 70% Shampoo (Szampon do włosów z aloesem)

• 14 września 2024 o 14:40
    Mam mieszane uczucia co do tego produktu. Mam wrażenie, że trochę przesusza moje włosy
    Miałam już wiele produktów do włosów od Isany, i jeśli chodzi o szampony są to w większości tzw. “rypacze”. Nie inaczej jest w przypadku tego szamponu. Szampon już na początku w składzie posiada bardzo silny detergent myjący SLES oraz Cocomidopropyl Betaine - łagodniejszy środek choć dość uczulający. Poza tym w składzie znajdziemy również sok z aloesu czy pantenol. Bardzo prosty składowo produkt. Nic nadzwyczajnego. Coś co mnie interesuje w szamponie to jego główne zadanie czyli mycie. I ten szampon radzi sobie z tym niezłe (zresztą jak większość produktów Isana) choć mam wrażenie że przyczynił się do przesuszenia moich włosów. Nie znajdziemy w jego składzie alkoholu, więc tym bardziej mnie to dziwi. Całe szczęście nie spowodował (na razie) podrażnień skalpu. Produkt ma ładny, aloesowy zapach i wygodne opakowanie. Ale niestety ze względu na przesuszenie raczej już po niego nie sięgnę.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • przesuszył moje włosy
    • SLES
  • 9 września 2024 o 17:16
    Delikatny aloes
    plusy: + gęsta żelowa konsystencja + delikatny zapach + dobrze się pieni + dokładnie oczyszcza włosy minusy: - plącze inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - bardzo niska dostępność - niezbyt wygodne opakowanie
    patt_19
    20 kwietnia 2024 o 16:08
    Zwyczajny, dobry szampon
    Szampon kupiłam przypadkowo, gdyż szukałam odżywki i nie doczytałam, że wzięłam szampon. Mają łudząco podobne do siebie opakowania. Wykorzystałam go do mocniejszego mycia skóry głowy, które wykonuję raz w tygodniu. Szampon ma przyjemny zapach i dobrze się pieni. Jego konsystencja jest dość rzadka, żelowa. Szampon dobrze radzi sobie z oczyszczeniem skóry głowy. Jednak zabrakło mi w nim czegoś wow, co przekonałoby mnie do ponownego zakupu. Nie zauważyłam, żeby nawilżał włosy, tak jak obiecuje producent.
  • 18 kwietnia 2024 o 20:15
    Super
    Jest to marka szamponów po którą sięgam cały czas. Bo uważam że szampon ma dobrze myć, a ten nie dość że myję i to super. to włosy po nim są super nawilżone i delikatne w dotyku. Fakt że szampony tej firmy zmieniam co chwila, ale ten zostaję ze mną na stałe. Polecam
  • 10 marca 2024 o 21:11
    Mój ulubiony!
    Jest to moje trzecie opakowanie. Szampon nie ma wad. Ma żelowa gęsta konsystencję. Bardzo przyjemnie pachnie. Mała ilość szamponu wystarczy aby uzyskać dużą pianę. Jest delikatny dla skóry głowy. Nie wywołuje swędzenia skóry głowy ani podrażnienia. Włosy są bardzo miękkie w dotyku ale również ładnie uniesione od nasady. Dla mnie ten szampon to jest ideał!