Mleczka do demakijażu

Ziaja med Kuracja Po Zabiegach
e-ZikoApteka.pl
E-Glamour.pl

• 28 grudnia 2024 o 11:41
    Świetna emulsja za niską cenę
    Z produktami marki Ziaja mam love-hate relationship; albo sprawdzają mi się bezbłędnie albo klasyfikuję je jako totalne buble. W przypadku emulsji dedykowanej dla skóry po zabiegach medycyny estetycznej z linii Siemię Lniane było zdecydowane love. Produkt zakupiłam w sklepie firmowym Ziaji za kilkanaście złotych. Już po pierwszym użyciu wiedziałam, że był to świetny wybór. Skóra po umyciu była gładka, mięciutka i nawilżona, doskonale przygotowana do przyjęcia dalszych etapów pielęgnacji, a jednocześnie dobrze oczyszczona. Nadaje się do mycia twarzy rano jak i do drugiego etapu w przypadku dwuetapowego mycia twarzy. Zgodnie z deklaracją producenta, będzie odpowiednia dla cer uwrażliwionych przez zabiegi medycyny estetycznej, dla skór wrażliwych, odwodnionych i suchych. Jestem bardzo zadowolona ze wszystkich aspektów tego produktu i z pewnością sięgnę po kolejne opakowania, szczególnie biorąc pod uwagę śmiesznie niską cenę w stosunku do rewelacyjnej jakości i sensoryki stosowania.
    Zalety:
    • Wszystko!
    Wady:
    • Brak.
  • 14 października 2024 o 0:51
    Kolejny hit Ziaji
    Do oczyszczania mojej cery naczynkowej, wrażliwej, przetłuszczającej się w strefie "T" zwykle używam emulsji z linii "kuracja naczynkowa", jednak ostatnim razem nie znalazłam jej w drogerii, więc stanęło na tej z siemieniem lnianym. Po zużyciu całego opakowania mogę powiedzieć, że jestem z niej równie zadowolona, jak z jej poprzedniczki. Dobrze domywa twarz, zmiękcza ją i wygładza, a przy tym jest łagodna, bezzapachowa, o kremowej konsystencji. Sama w sobie nie podrażnia, nie pogarsza też już istniejących podrażnień. Produkt posiada opakowanie z wygodną pompką, co zwiększa jego wydajność. No i nie obciąża portfela ;)
    Zalety:
    • Dobrze spełnia swoją funkcję
    • Łagodny dla cery
    • Zmiękcza i wygładza
    • Bezzapachowy (brak dodatku perfum zmniejsza ryzyko podrażnień)
    • Nie podrażnia
    • Opakowanie posiada pompkę
    • Tani, a dobry :)
    kaskaw8
    13 października 2024 o 13:10
    Bardzo komfortowe oczyszczenie twarzy
    Lubię linię Ziaja Med. Praktycznie wszystko, co używam, sprawdza mi się. W pełni odpowiada moim oczekiwaniom, a przede wszystkim dba o skórę. Ta emulsja bardzo łagodnie, ale skutecznie oczyszcza skórę. Stosowałam ją w porannej pielęgnacji; spisywała się bardzo dobrze. Skóra była dzięki niej czysta, odświeżona oraz nieprzesuszona. Emulsja nie powoduje żadnych podrażnień czy alergii. Praktycznie bezzapachowa formuła pasowała mi idealnie. Produkt jest bardzo wydajny. Przy codziennym stosowaniu trzeba naprawdę niewielką ilość, by skutecznie umyć twarz czy szyję. Nieduża cena i dostępność w różnych drogeriach czy aptekach to następne z plusów tego kosmetyku. Jestem przekonana, że sięgnę po tę emulsję niejednokrotnie, bo spełniała moje wymagania celująco.
    Zalety:
    • Wydajna;
    • Niedroga;
    • Łatwa dostępność;
    • Łagodna;
    • Skuteczna;
    • Nie podrażnia;
    • Opakowanie.
  • 19 września 2024 o 20:19
    Mój wybawca!
    Ten kremowy żel do mycia twarzy to moje odkrycie. To był jedyny produkt do mycia twarzy, którego mogłam używać podczas kuracji doustną izotretynoiną. Przynosił mi ukojenie już podczas mycia twarzy, nie piekł, nie podrażniał, twarz nie była bardziej zaczerwieniona i wysuszona. Dosłownie, żel idealny. Polecam wszystkim. Zero problemów. DO tego świetna cena, wydajność, dostępność w hebe, SP czy w sklepach Ziaja. Naprawdę bardzo się cieszę, że odkryłam tę serię. Dzięki niej przetrwałam kurację i zminimalizowałam skutki uboczne. Inne produkty tylko pogarszały stan mojej cery. Moim zdaniem jest to dużo lepszy produkt niż dermatologiczne typu LRP, które są bardzo drogie, podczas gdy na polskim rynku mamy takie perełki.
    • brak zapachu
    • ultradelikatne, ale skuteczne mycie
    • zero podrażnień, zaczerwienień
    • świetny podczas kuracji izotretynoiną, retinoidami zewnętrznymi, po zabiegach medycyny estetycznej
  • 17 lipca 2024 o 17:23
    Wspaniała i delikatna!
    Emulsję kupiłam w okresie przerwy od retinoidów na czas mezoterapii mikroigłowej i używam od tego momentu bez przerwy. Wieczorem pierwszym etapem oczyszczania zawsze jest olejek, a potem ta emulsja, rano tylko emulsja. Sam produkt jest bezzapachowy, niesamowicie delikatny, mimo podrażnionej i nadreaktywnej skóry nic mnie nie piekło, nie odnotowałam podrażnienia. Skóra po użyciu tego produktu jest wyciszona i nawilżona, jednocześnie emulsja nie zapycha cery. Ogromnie polecam, czasem można natrafić na produkty do mycia za 100zł, to naprawdę nie ma sensu, produkt do mycia i tak zaraz zmywamy (pomijam produkty kwasowe oczywiście), więc Ziaja się tutaj idealnie sprawdzi, a do tego ma naprawdę wspaniałe działanie i jest bajecznie tania. Zamierzam używać już zawsze, o ile producent nie wycofa produktu :)