Mleczka do demakijażu

Ziaja De-makijaż
Ziaja Mleczko Micelarne Nawilżające 200 ml

rerith
    27 marca 2025 o 21:21
    Rewelacyjnie radzi sobie z demakijażem oczu
    Mleczko kupiłam głównie do zmywania makijażu oczu i muszę przyznać, że pozytywnie mnie zaskoczyło swoją jakością. Szybko zmywa makijaż oczu i nie wymaga przy tym intensywnego pocierania powieki. Nie podrażnia też oczu, a po użyciu skóra jest przyjemnie nawilżona i nie ma uczucia ściągnięcia. Zapach bardzo neutralny, co myślę, że można zaliczyć na plus. Nieco gorzej jest z wydajnością - mleczko jest dosyć gęste i w sumie szybko go ubywa, ale nie jest drogie, więc zakup nowego opakowania nie będzie kosztowny. Podsumowując: bardzo fajny produkt za świetną cenę.
    Zalety:
    • dobrze zmywa makijaż oczu
    • nie podrażnia
    Wady:
    • trochę mało wydajny
    sussuri
    4 listopada 2024 o 19:24
    Świetny do zmywania oczu
    Już dobrą chwilę używam to mleczko, mimo iż wolę typowe płyny micelarne i chyba przy nim pozostanę... ale do zmywania oczu. Jest ono do tego świetne i nie podrażnia skóry, jeśli dostanie się do oka to nie powoduję jakiejś strasznej reakcji i pieczenia, jest zaskakująco łagodne, nie wysusza. Dobrze zmywa cienie i tusz, nawet wodoodporny. Ale nie lubię go do zmywania reszty twarzy, jest przy tym mało wydajne, muszę lać bardzo dużo mleczka żeby dobrze zmyć podkład i puder. Bardzo dużo resztek makijażu zostaje do czasu umycia twarzy wodą i pianką/żelem/cokolwiek co obecnie używam. Nie zauważyłam jakiegoś mocnego efektu nawilżającego, ale nie wysusza mi twarzy (a w szczególności policzków). Cena jest dobra w stosunku do jakości. Niezastąpiony przy tym jak męczę swoje oczy ćwicząc kolejny makijaż oczu z książki o makijażu która ma przynajmniej 20 lat.
    • dobrze zmywa makijaż oczu
    • miły zapach
    Wady:
    • średnia wydajność
    • słabo zmywa podkład i puder
    dhajka
    20 marca 2024 o 10:41
    Zmywa nawet ciężki wodoodporny makijaż
    Makijaż wykonuję codziennie. Przed pójściem spać przystępuję do demakijażu. To mleczko sprawdza się u mnie znakomicie. Dobrze domywa nawet te cięższy, wodoodporny makijaż. Jest przy tym delikatne dla skóry. Nie powoduje podrażnień, przesuszenia ani świądu skóry. A moja skóra a tendencję do powstawania podrażnień. Mleczko znajduje się w wygodnym, poręcznym opakowaniu. Łatwo rozprowadza się na skórze i bezproblemowo spłukuje.
  • 20 marca 2024 o 9:51
    Dobre mleczko do demakijażu
    Produkt zakupiony w markecie zamknięte w białej butli mleczko ma przyjemny zapach lekką kremową konsystencję barwy białej, doskonale zmywa makijaż,pozostawia skórę czystą miła w dotyku dobrze nawilżoną.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Konsystencja
    • Dobrze zmywa makijaż
    • Nawilża pozostawia skórę miła w dotyku
    Manta21
    28 listopada 2023 o 15:58
    Bez większego szału
    Kupiłam to mleczko na promocji w Rossmanie za jakieś 10zł i mam bardzo mieszane uczucia. Bo o ile podkład rozpuszcza to z tuszem do rzęs w moim przypadku sobie kompletnie nie radzi. Produkt dobrze się spłukuje. Nie uczula, nie piecze w oczy. Buzia po demakijażu jest miękka. Fajnie, że jest to produkt wegański, zawierający kwas hialuronowy. Na pewno zostałby moim ulubieńcem gdyby miał mocniejsze działanie, a tak to nie wiem czy kupię go ponownie