Palety do konturowania

Hean Contour Powder Palette Pudrowa paletka do konturowania na sucho

HEAN Paleta do Konturowania Contour Powder Palette

• 8 sierpnia 2024 o 23:38
    Polecam!
    Hean Contour Powder Palette okazała się być dla mnie niezwykle praktycznym i wszechstronnym produktem do makijażu. Paletka zawiera trzy matowe bronzery w różnych odcieniach – dark, medium i light – co daje mi możliwość precyzyjnego modelowania twarzy w zależności od okazji czy pożądanego efektu. Aksamitna formuła tych bronzerów jest naprawdę łatwa w aplikacji. Zauważyłam, że produkty świetnie się blendują, co pozwala na uzyskanie naturalnego, ale jednocześnie zdefiniowanego konturu twarzy. Bronzery dobrze współpracują ze sobą, dzięki czemu mogę tworzyć płynne przejścia między odcieniami, dostosowując intensywność makijażu do swoich potrzeb. Dodatkowym atutem jest rozświetlacz, który idealnie uzupełnia całość. Jego pigmentacja jest na tyle intensywna, że wystarczy jedno pociągnięcie, aby uzyskać piękny, subtelny blask na kościach policzkowych, łuku brwiowym czy innych partiach twarzy. Ten produkt naprawdę sprawia, że skóra wygląda promiennie i zdrowo. Paletka Hean jest świetnym rozwiązaniem zarówno na co dzień, jak i na większe wyjścia, kiedy zależy mi na bardziej dramatycznym efekcie. Wysoka pigmentacja pozwala na szybkie osiągnięcie zamierzonego rezultatu, a jednocześnie formuła jest na tyle lekka, że nie tworzy efektu maski. To must-have w mojej kosmetyczce, który sprawia, że konturowanie staje się prostsze i bardziej przyjemne.
  • 1 lipca 2024 o 15:54
    Jakość jest naprawdę ok
    Paletkę dostałam w prezencie już dość dawno temu ale z racji dużej ilości bronzerów swoje musiała w szufladzie odleżeć. Od ponad 2 tygodni wykonuje konturowanie tylko i wyłącznie za jej pomocą i muszę przyznać, że jest naprawdę bardzo fajna i biorąc pod uwagę relację cena- jakość to nie można zbyt wiele jej zarzucić. Pudry ukryte są w plastikowej kasetce. Jest ona naprawdę dobrej jakości. Póki co żadne napisy mi się z niej nie starły, nic nie pęka i nie ma żadnych trudności zarówno z otworzeniem kasetki jak i z jej zamknięciem. Paleta skrywa w sobie 3 pudry do konturowania oraz rozświetlacz. Chcę ją pochwalić za bardzo przyjemny i delikatnie kokosowy aromat- zdecydowanie uprzyjemnia on korzystanie z produktu. Dark to dla mnie idealny produkt do wyostrzenia rysów twarzy. Zazwyczaj mieszam do z z odcieniem Light. Jest on naprawdę świetnie napigmentowany a jego odcień kojarzy mi się z odcieniem sypkiego kakao do wypieków. Medium ma odcień szarości i niestety do mojej karnacji nie pasuje. Zamiast rzeźby wyglądam jak z siniakiem. Dlatego zgodzę się z przedmówczyniami - sprawdzi się do naprawdę jasnych karnacji. Ja aż tak jasnej nie mam więc ja go używam alternatywnie jako produktu do brwi ;D Light za to jest bardzo ładny- to jeden z moich ulubionych odcieni jeśli chodzi o bronzery w ogóle. Jasny, delikatnie chłodny- świetnie się u mnie sprawdza czy to solo czy wymieszany z Dark. Shine Me Up to rozświetlacz w złotym odcieniu. Bardzo lubię złote rozświetlacze a tym da radę wyczarować naprawdę spoko taflę. Pudry mają naprawdę fajną konsystencję- są takie mięciutkie i jedwabiste. Świetnie się transferują zarówno z opakowania na pędzel jak i z pędzla na twarz. Mają naprawdę solidną pigmentację a Dark to już w ogóle żyleta. Bardzo fajnie się je rozciera tylko zdarza się, że Dark potrafi delikatnie plamić ale na całe szczęście można to szybko rozetrzeć. Z pomocą tego zestawu możemy sobie szybko i sprawnie wykonturować twarz. A co najważniejsze- te pudry są trwałe, bardzo wydajne, świetnie dogadują się z podkładami i pudrami sypkimi no i nie robią się w ciągu dnia wyblakłe czy rozmyte. Są też bezproblemowe jeśli chodzi o demakijaż. Także jeśli szukacie paletki do konturowania naprawdę dobrej jakości i w rozsądnej cenie to Contour z Hean będzie świetnym wyborem.
    Zalety:
    • solidne opakowanie
    • mięciutka pudrowa formuła
    • bardzo ładne odcienie
    • dobra pigmentacja
    • nie robią się w ciągu dnia wyblakłe czy rozmyte
    Wady:
    • środkowy odcień wygląda u mnie lekko zbyt sino
    • Dark może robić delikatne plamy gdy nabierzemy go za dużo
  • 12 marca 2023 o 0:41
    Pudrowa paletka do konturowania
    Paletka składa się z trzech matowych bronzerów oraz jednego rozświetlacza. Odcienie idealne w punkt, jestem fanką tego chłodnego środkowego bronzera, wprost idealny dla bladziochów. Prawy bronzer idealny jest do ocieplania cery, a lewy do podbicia konturu oraz ogólnie do konturowania dla osób z ciemniejszą karnacją. Produkty nie plamią, ładnie się rozcierają i łączą ze sobą. Rozświetlacz jest boski. Jak przeczytałam, że przypomina Cookie z Benefitu nie mogłam w to uwierzyć, ale jednak to prawda. Nałożony Cookie po jednej stronie twarzy, a po drugiej ten z tej palety są nie do odróżnienia! Wszystkie te produkty również nadają się świetnie jako cienie do powiek, dobrze się rozcierają, rozświetlacz może służyć jako topper i przykleja się bez użycia bazy. Aktualnie nie ma dla mnie lepszej paletki do konturowania i jeszcze ta przyjemnie niska cena, na promocji można upolować nawet za 25 zł.
    Zalety:
    • łatwość w użytkowaniu
    • ładne odcienie
    Wady:
    • lekki osyp podczas nakładania
  • 3 marca 2023 o 11:10
    Idealny kontur.
    Od kiedy mam na telefonie TikToka nauczyłam się kilku przydatnych rzeczy i jedną z nich było konturowanie twarzy - które, jak się okazuje, jest banalnie proste, efektowne i można je wykonać megaszybko. Zaczęłam od konturowania bronzerem(kto tego nie robił?), później, gdy poczułam się w tym nieco pewniej, zamarzył mi się produkt typowo do tej czynności przeznaczony. Takich opcji w drogeriach paradoksalnie zbyt dużo nie uświadczymy - w dalszym ciągu królują typowo ocieplające kosmetyki. Paletka od Hean skusiła mnie chłodniejszym, neutralnym odcieniem machającym do nas z póki już z daleka. ;) Producent z tyłu opakowania uczy nas gdzie nakładać poszczególne odcienie - najciemniejszy przy linii włosów na czole, chłodny do wymodelowania kości policzkowych, najjaśniejszy w ciepłej tonacji do modelowania żuchwy. I super z jego strony, bo gdyby nie ta rozpiska, to zapewne nigdy bym po ten najciemniejszy nie sięgnęła, tymczasem faktycznie wszystkie nałożone tam, gdzie pokazuje instrukcja wyglądają jako całość fantastycznie! Efekt jest trójwymiarowy, twarz w końcu nie wygląda na spłaszczoną. Ogólnie odcienie są świetnie przemyślane, idealnie dopasowane do jaśniejszych karnacji Polek, choć na pewno dużo lepiej będą wyglądać na karnacjach z neutralnym tudzież ciepłym podtonem. Chłodniejsze mogą jak najbardziej po niego sięgnąć, ale raczej muszą być bardziej rozważne w aplikacji. Kosmetyk idealnie wtapia się w uprzednio lekko przypudrowaną skórę - ważny tutaj jest umiar, bo nałożony w zbyt dużej ilości może zafundować nam niechciane plamy. A wierzcie mi, taka plama zrobiona tym produktem jest nie do rozblendowania. ;) Nada się zarówno do modelowania, jak i samego "muśnięcia słońcem" w zależności po które bądź który kolor zdecydujemy się sięgnąć. To co zaskoczyło mnie najbardziej to chyba rozświetlacz, który naprawdę wygląda dobrze na skórze. Gwoli wyjaśnienia: nie jestem fanką tychże z drogerii, większość wygląda u mnie typowo makijażowo, sztucznie, jakoś tak sucho. Siedzą na skórze i się nie wtapiają. Ten nie jest idealny - z bliska także dostrzegam trochę suchości, natomiast daje efekt cudnej tafli, jest prawie tak mocny jak Cookie Benefitu(choć zdecydowanie wpada bardziej w neutralne złoto, niż w szampana), a jednocześnie nie ma ciemnej bazy kolorystycznej(jasne cery będą zachwycone). Niestety bardzo mocno pyli i tu od razu przeskoczę do największej wady tego produktu, jaką jest w tym wypadku opakowanie - trzeba bardzo uważać, żeby ten rozświetlacz się nie dostał do tych brązów, o co bardzo łatwo. Jestem w stanie to wybaczyć, bo moje ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne. Ta paleta to naprawdę porządna opcja do modelowania za niewielkie pieniądze.
    vronov
    3 lutego 2023 o 10:56
    Bardzo uniwersalna, niedroga i dająca świetny efekt
    Nigdy wcześniej nie miałam paletki do konturowania i dopiero gdy otrzymałam ją w prezencie od Mikołaja zrozumiałam, jak ogromna jest to wygoda i oszczędność miejsca! Paletka zamknięta jest w plastikowym, różowym opakowaniu. Góra opakowania jest przeźroczysta i znajduje się na niej logo, nazwa produktu i złote, ozdobne akcenty. Z kolei, gdy obrócimy paletkę w dłoniach naszym oczom ukarze się przydatna, rysunkowa instrukcja mówiąca o tym, gdzie należy nakładać dany odcień oraz znajdziemy tam też skład produktu. Paletka była dodatkowo zapakowana w różowy kartonik, który chronił ją przed ewentualnymi uszkodzeniami. W środku paletki znajdziemy trzy odcienie bronzera i rozświetlacz. Zarówno bronzery, jak i rozświetlacz mają ciekawe, geometryczne tłoczenia. Dark - jest to najciemniejszy odcień z paletki. Ma bardzo dobrą pigmentację i wpada w ciepłe tony. Uważam, że mimo ciepłych tonów jest uniwersalny i z pewnością sprawdzi się bardzo dobrze zarówno osobie o ciepłej, jak i o zimniejszej karnacji. Polecałabym nakładać go w mniejszej ilości i ewentualnie później dokładać, bo tak, jak pisałam wcześniej jest naprawdę dobrze napigmentowany. Medium - ma przepiękny, bardzo chłodny odcień, który bez dwóch zdań będzie idealny dla bladziochów. Wpada nieco w szarość, ale dzięki temu ten kolor jest idealnie zimny. Właśnie tego koloru używam najczęściej i najchętniej. Light - idealnie wyważony, dość jasny i neutralny odcień. Z jednej strony jest dobrze napigmentowany, ale z drugiej strony ciężko jest nim sobie zrobić krzywdę przez jego jasny kolor. Rozświetlacz - jest boski! Przepiękny, szampański kolor, wpadający w ciepłe tony. Ślicznie się błyszczy, a nałożony na skórę tworzy taflę, od której ciężko oderwać wzrok. Strzał w dziesiątkę dla wszystkich typów karnacji. Konsystencja wszystkich 4 odcieni jest idealna. Nie są za suche, pięknie się nakładają, choć czasem zdarza mi się delikatny osyp. Jeśli chodzi o rozcieranie i blendowanie to jest świetnie - produkty ładnie się blendują i nie ma problemów z ich ładnym rozprowadzeniem na wybranych partiach twarzy. Wydaje mi się, że nawet niezbyt wprawiona osoba powinna sobie z tą paletką poradzić i nie zrobić sobie nią krzywdy. W moim odczuciu ta paletka ma wszystko i nie trzeba jej absolutnie nic więcej. Ze względu na jej mniejszy format jest idealna na podróż i może posłużyć nie tylko jako standardowa paleta do konturowania twarzy, ale również jako paleta cieni do powiek. Porównując cenę do jakości to uwierzcie, że bardzo się opłaca. Warto ją wypróbować!

Zobacz także inne Palety do konturowania