Cienie do powiek

Kobo Professional Mono Eyeshadow Pojedynczy matowy cień do powiek

kobo professional CIENIE DO POWIEK MONO EYE SHADOW 104 PALE PEACH

Nasi użytkownicy zostawili 192 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

lergie
    5 lipca 2023 o 22:50
    Szału nie ma, ale przyjemne
    Tak w sumie poza pomadkami to jeszcze nie miałam nic z KOBO. Przy okazji wizyty w jakiejś niewielkiej Naturze znalazłam w koszyku wyprzedażowym wkłady cieni za śmieszne pieniądze - matowy 115 Orient Brown za 1,39zł i 205 Golden Rose za 3,69zł. Cienie-wkłady jak w Glamshopie do paletki, a paletki mam nawet z KOBO "czwórki", które właściwie wykorzystywałam do Glamshopu (ale już mam inne na nie, więc miałam pustą). Co prawda cienie w tej paletce z KOBO jeżdżą, ale no to tylko magnesik, nie klej, więc w miejscu nie będą ;P 115 jest fajnym matem, takim brązem, ale jakby z jakąś śliwką, w każdym razie ciemniejszy, złamany właśnie jakby czymś ciepło-fioletowym. Bardzo lubię takie odcienie. Całkiem fajnie się blenduje, choć na niezbyt szczególnie przypudrowanej powiece potrafi robić plamy. Wygląda dobrze przez cały dzień, nie zanika, daje się stopniować intensywność. Nieco się sypie, ale mniej niż te maty z Glamshopu. 205 jest perłą i to taką dość suchawą, ale przemawiał do mnie ten odcień - róż ze złotym shiftem. Niestety mam o wiele lepiej błyszczące lub po prostu mające "to coś" takie kosmetyki (czy to cień, róż czy nawet rozświetlacz), w porównaniu do nich wygląda słabo, Ale na powiece da się coś tam z niego wyciągnąć - jedynie palcem i mocno pocierając cień. Obawiam się, że będzie przez to mniej wydajny, bo naprawdę trzeba go sporo żeby coś uzyskać na powiece. Ale może dzięki tej suchości siedzi w miejscu cały dzień, nawet taki dość upalny, nie zbiera się w załamaniu. Podsumowując: za cenę wyprzedażową jestem zadowolona. One chyba przeciętnie były wcześniej po 11-15zł (?), ale tego nie wiem. W cenie regularnej wolałabym cień z Glamshopu. Tutaj, choć nie mam takich odcieni z tejże konkurencji, to same kolory podobają mi się. Pewnie użyję, ale i też na pewno już nigdzie nie namierzę więcej takich zapasów. Chyba, że może jeszcze gdzieś w Naturach, jak w tej gdzie ja byłam, zostały takie niedobitki. Nie żałuję, ale jakiegoś szału nie ma. Z nowych cieni KOBO kuszą mnie tylko glittery holo.
    Zalety:
    • Wyważona pigmentacja
    • Mat bardzo ładnie się buduje i blenduje
    • Błysk - dzienniaczek, całkiem ładny, dziewczęcy
    • Cień w formie wkładu - wypraska jak z Glamu, uniwersalna
    • Cena wyprzedażowa (!)
    • Bardzo trwałe, nawet podczas upałów, na powiece nie osypują się
    Wady:
    • Mat w paletce się nieco sypie, ale mniej niż maty z Glamu
    • Błysk szału nie robi, bardzo suchawy, błysk niczym tępa perła
    • Dostępność wkładów, teraz chyba tylko w pojemniczkach (choć pewnie da się je powyciągać i przełożyć do większej palety)
    • Mat przez osyp w wyprasce, a błysk przez to, że trzeba go więcej nałożyć dają kiepską wydajność
  • 18 czerwca 2022 o 9:38
    Uwielbiam go
    Kocham kolorowe kosmetyki marki Kobo. Zawsze są świetne napigmentowane a do tego bardzo dobrze się nakłada je na mokro i na sucho. Po nałożeniu na bazę utrzymują się dość długo pomimo mojej opadającej powiecie. Jeżeli chodzi o cenę to poniżej 20 zł czyli jest ok. Jest wydajny mi starcza na bardzo długo. Jestem zwolennikiem tych cieni i polecam je
    Zalety:
    • Piękne mocne kolory, długo się utrzymuje, niska cena , trwały
  • 7 maja 2022 o 17:37
    Dobrze napigmentowany
    Posiadam ten cień w czarnym kolorze. Pigmentacja jest boska, idealna wręcz, cień się trzyma bardzo dobrze, ale niestety jakimkolwiek pędzlem bym nie nakładała i jakąkolwiek techniką, zawsze coś się osypie, a szkoda, bo gdyby nie to, byłby to produkt idealny. Niemniej do stosowania w makijażu techniką odwróconą jest bardzo okej.
    • pigmentacja
    Wady:
    • osypuje się przy każdej możliwej metodzie nakładania i przy każdym rodzaju pędzla
  • 25 marca 2021 o 17:59
    Uwielbiam!
    Super cień, świetnie się blenduje więc dla początkujących będą bardzo pomocne. Dobry wybór kolorów, osobiście najbardziej podoba mi się fiolet. Cena przystępna, na promocji można go dorwać za grosze. Jest bardzo wydajny i trwały.
    • Jakość
  • 5 grudnia 2020 o 18:22
    Loteria czyli cień cieniowi nierówny
    Mam trzy odcienie Mono z Kobo. Pierwszy to 104, Pale Peach, brzoskwinka z domieszką różowych tonów, 143 czyli Rosy Brown, jasny brąz z różową poświatą – mój ulubiony kolor i 138 czyli Urban Grey, a więc grafitowy, który nabyłam do cieniowania zewnętrznych kącików oczu. Najmniej zadowolona jestem z grafitowego, bo na moich oczach nie wygląda tak ciekawie, jak w opakowaniu. Nie podoba mi się też odcień 104, który w opakowaniu wypada na jaśniejszy niż na oczach. Kupiłam go jako uzupełnienie, a nie pełnowymiarowy produkt. Moim faworytem jest natomiast 143. Ma piękny, nasycony kolor, nie roluje się, długo utrzymuje się na powiekach. Wymaga poprawek po około 6-8 godzinach, Nie obsypuje się i nie rozmazuje. Mam jednak z tymi cieniami Kobo problem. Gdybym posiadała tylko odcień 143 byłabym zadowolona. Ale mam kilka, więc mogę je porównać. Uważam więc, że cienie Kobo są bardzo nierówne. W takim sensie, że niektóre odcienie, nie zachowują się tak dobrze, jak inne. Przykładem niech będzie kolor 104. Według mnie ma bardzo suchą, kredową i tępą konsystencję, a na dodatek pyli. W związku z tym, że jest dość twardy nie wydobywa się z opakowania bezproblemowo. Muszę kilka razy popracować pędzelkiem, żeby „rozbić” tę skorupę i cokolwiek na niego nabrać. Udaje mi się to w końcu, ale na powierzchni cienia pozostaje jeszcze spora warstwa rozmiękczonego produktu, z którą nie wiadomo, co zrobić. Co nie jest ani fajne ani przyjemne w użytkowaniu. Miejsce, w którym się znajduję, gdy nakładam ten cień z reguły jest zabrudzone jego pyłkami. Cień nie przyczepia się bowiem dobrze do pędzla, tylko osypuje się gdzie popadnie. Gdy maluję nim oczy drobinki z pędzla przedostają się na rzęsy. Produkt nałożony na powieki natomiast, na szczęście zachowują się już w miarę zadawalająco. Nie mam specjalnie zastrzeżeń do jego trwałości. Odcienia 104 nie kupię więcej, bo nie powaliła mnie na kolana ani jego kolorystyka ani jakość. Nie doświadczyłam też przyjemności z jego użytkowania. Kobo ma sporą gamę kolorystyczną swoich cieni Mono, być może kiedyś wypróbuje inne. Gdy będę miała szczęście trafię na zadowalający produkt. Ale to jest loteria.
    Zalety:
    • spora gama kolorystyczna
    • dobra trwałość około 6-8 godzin
    • odcienie, które mogą się podobać i tak samo wypadają na oczach, jak wyglądają w opakowaniu
    • odcienie, które nie pylą
    • możliwość dokupienia wkładu, a nie pełnowymiarowego produktu
    Wady:
    • niektóre odcienie pylą i się osypują
    • niektóre odcienie są tępe i suche
    • niektóre odcienie źle się nakładają na powieki