Kremy BB, CC i DD

Bell K-Skin BB Krem z Ekstraktem z Białej Herbaty 01 Porcelain

Raava
    20 marca 2025 o 14:06
    Mocniejszy BB niż oczekiwania
    Odnaleziony w jednej z kosmetyczek. Użuwany sporadycznie, bowiem wbrew pozorom ten - BB cream od Bell ma znacznie mocniejsze krycie niż oczekiwałam. Nie jest to wada jeśli czegoś takiego szukasz. Formuła gęsta i jakby z oleistym dodatkiem. Nie do końca współpracuje z innymi kosmetykami. Z początku mocne krycie z czasem się ściera, ale w dość mało przyjemny sposób podkreślając suche miejsca. Używany punktowo znacznie lepiej się sprawdza - dość jasny odcień porcelain 01, ale w żółtych tonach. Zapach pudrowy typowy dla takich produktów. Opakowanie tubka z dziobkiem, wygodna w użyciu. Plus za wegańską formule.
    Zalety:
    • Wege
    Wady:
    • Żółte tony
    • Ścieralności
    Ronni99
    6 października 2024 o 16:58
    Jeden z ulubionych!
    Bardzo dobry krem BB. Ma lekkie krycie (ale można je budować) co nie będzie wszystkim odpowiadało, ale ja jestem bardzo zadowolona. Produkt jest łatwy w aplikacji, nie robi smug, równomiernie się rozkłada obojętnie czym nakładamy. Ujednolica cerę, nadaje jej blasku i promiennego, zdrowego wyglądu. Uważam, że to jest idealny krem BB to rozpoczęcia przygody z makijażem lub dla nastolatek.
    Zalety:
    • nawilża
    • daje naturalny efekt na skórze
    • nie oksyduje
    • jest wydajny
    • ma przystępną cenę
    Wady:
    • nie należy do najtrwalszych
    • minusem może być to, że aktualnie jest dostępny tylko online, a kiedyś był stacjonarnie w Biedronce
  • 28 kwietnia 2023 o 19:29
    No i wreszcie hit!
    Tutaj dużych nadziei nie miała ale bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. Jak na krem BB krycie jest całkiem przyzwoite, powiedziałabym, że lekkie w kierunku średniego. Na mojej mieszanej skórze utrzymuje się na prawdę pięknie, nie smuży, lubi się z każdą pielęgnacją i bazą.
    Zalety:
    • odcień (01 jest jasny i żółty)
    • świetliste wykończenie
    • nie wysusza
    • lubi się z każdym produktem
    Wady:
    • limitka
    Edytaj7
    10 kwietnia 2023 o 0:34
    Nie sprawdził się mi
    Nie robię na co dzień pełnego makijażu ale krem BB czasem nałożę. Najczęściej używam go latem, gdy na podkład jest za gorąco. Ten kupiłam z czystej ciekawości przy okazji zakupów w Biedrze. Skusił mnie szatą graficzną. No i kosztował coś około 10 zł. Samo opakowanie jest standardowe - plastikowa tubka z nakrętką. Krem ma lekką konsystencję i dobrze się rozprowadza. Wyrównuje koloryt ale niestety nie jest trwały. Ale też moja cera jest wymagająca. Szybko się u mnie wyświeca. Może komuś jednak przypasuje.
    • szata graficzna
    • wyrównuje koloryt
    Wady:
    • trwałość
  • 4 kwietnia 2023 o 11:03
    Uwielbiam
    Niestety jest to edycja limitowana, dlatego polecam zaopatrzyć się w większa ilość tego fantastycznego produktu. Jest to krem BB o lekkim kryciu, w kierunku średniego (można je budować bez efektu maski). Bardzo ładnie wygląda na twarzy. Kolor jest ujednolicony, cera promienna, odżywiona. Produkt daje efekt ,,mokrej skóry", co w dzisiejszych trendach jest pożądane. Przypudrowany równie dobrze wygląda. Co ważne - krem BB nie podkreśla suchych skórek, nie wchodzi w zmarszczki mimiczne. Produkt nie waży się, dobrze ,,współpracuje" z moją pielęgnacją, jak i pozostałymi kosmetykami do makijażu. Nie jest zbyt trwały, ale ciężko tego wymagać o kremu BB. Mimo wszystko jestem bardzo zadowolona z niego i kupiłam kilka sztuk na zapas.
    Zalety:
    • naturalny efekt na skórze
    • nawilża
    • nie tworzy efektu maski na twarzy
    • wydajny
    • przystępny cenowo
    • łatwo się go aplikuje, nie robi smug na twarzy
    Wady:
    • niestety to edycja limitowana
    • niezbyt trwały