Kremy BB, CC i DD

Bourjois Healthy Mix, BB Cream Krem BB (stara wersja)

Bourjois Healthy Mix Kryjąco-Nawilżający Krem BB 02 Vanilla
Bourjois Healthy Mix Krem BB, 02 Vanilla

Nasi użytkownicy zostawili 1040 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 maja 2025 o 13:02
    Idealny krem BB
    BB Cream to świetny wybór na co dzień dla osób, które szukają lekkiego krycia i naturalnego wykończenia. Ładnie wyrównuje koloryt skóry, nie tworzy efektu maski i sprawia, że cera wygląda świeżo i promiennie. Choć jego cena regularna może wydawać się wysoka, bardzo często można go dorwać w promocji w drogeriach takich jak Rossmann czy Hebe, co zdecydowanie się opłaca. Nie jest to najbardziej trwały produkt – po kilku godzinach może wymagać drobnych poprawek, szczególnie w strefie T. Jednak w połączeniu z korektorem i pudrem potrafi wytrzymać cały dzień w dobrym stanie. To dobra opcja dla osób, które preferują lekkie, komfortowe formuły do codziennego makijażu.
    Zalety:
    • Naturalne, świeże wykończenie
    • Dobre wyrównanie kolorytu
    • Lekka, komfortowa formuła
    • Często dostępny w promocji
    • Przy współpracy z korektorem wytrzymuje cały dzień
    Wady:
    • Regularna cena może być wysoka
    • Nie jest bardzo trwały solo – wymaga utrwalenia lub poprawek
    • Krycie lekkie do średniego – może nie wystarczyć przy większych niedoskonałościach
    Bodella
    11 maja 2025 o 0:00
    Bardzo dobry
    Bardzo fajny krem Bb, ma idealną konsystencję, świetnie się rozprowadza, nie roluje, nawilża i właściwie zastępuje mi podkład. Nie mam pomarańczowej twarzy, a bardzo ładny, równy, naturalny kolor. Z pewnością do niego wrócę.
    Zalety:
    • Nawilza
    • Łatwe rozprowadzanie
    • Naturalny kolor
    • Nie roluje
    sione
    4 maja 2025 o 13:47
    Coś okropnego
    Kompletnie nie rozumiem, jakim cudem ten produkt ma tak dużo pozytywnych opinii?? Może on po prostu nie jest dla mnie, ale niestety muszę mu trochę zepsuć ocenę... Na zakup tego kremu bb skusiłam się za namową koleżanki, akurat był na promocji w Rossmanie -50% więc pomyślałam że można spróbować. Oczywiście pierwszy problem był już na początku z wyborem koloru. Z racji tego że jestem posiadaczką jasnej cery z lekko niebieskimi tonami wybrałam najjaśniejszy możliwy odcień, który i tak wydawał mi się za ciemny. No trudno, to były wakacje, lekka opalenizna może zatuszuje niedopasowany odcień fluidu. Podczas nakładania podkład fajnie się wtapiał w skórę, był lekko ciemniejszy ale nie było to bardzo widoczne. Fajnie nawilżył skórę, nie wchodził w zmarszczki ani nie podkreślił suchych skórek - pomyślałam sobie istne cudo! Nic bardziej mylnego. Po kilku godzinach noszenia tego "cuda" na twarzy przypadkowo zerknęłam w lusterko - byłam po prostu pomarańczowa! Do tego ta pomarańcza wyglądała jakby ją ktoś wykąpał w litrze oleju! Tak tłustej, nieświeżej i brzydkiej cery nie widziałam u siebie chyba nigdy! Wyglądałam jak po zastosowaniu najtańszego podkładu z kiosku, które były pomarańczowo - beżowe i jako nastolatka próbowałam się nimi malować. Dawałam szansę temu fluidowi jeszcze kilka razy, ale za każdym razem było to samo. Chociaż krycie ma niezłe i fajnie nawilża, to efekt działa przez parę minut, potem po prostu trzeba go zmyć. Za taką cenę nie warto, są lepsze lekkie kremy bb, które nie zrobią nam takiego "kuku" na twarzy.
    Zalety:
    • fajnie nawilża
    • niezłe krycie
    Wady:
    • po kilku godzinach mamy pomarańczę na twarzy
    • strasznie tłuści skórę
    • ściera się w strefie T
    • cena nieadekwatna do jakości i renomy marki
    ddarcia
    15 kwietnia 2025 o 9:18
    Naturalnie i pięknie
    Krem BB od Bourjois to jeden z tych produktów, do których regularnie będę wracać i który z powodzeniem mogę nazwać pewniakiem w codziennym makijażu. Mam cerę wrażliwą i suchą, więc zawsze szukam produktów, które będą wyglądać dobrze przez cały dzień, bez uczucia ściągnięcia czy podkreślania suchych skórek – ten krem BB zdecydowanie spełnia te oczekiwania.Tubka jest poręczna, płaska i lekka – idealna do torebki lub na wyjazdy.Sam krem ma lekką, aksamitną konsystencję i bardzo łatwo się rozprowadza – zarówno palcami, jak i gąbką czy pędzlem. Ja osobiście najczęściej nakładam go palcami a następnie przyklepuje gąbką– wtedy najbardziej wtapia się w skórę i wygląda super naturalnie. Można go spokojnie budować w miejscach, które potrzebują więcej krycia, bez efektu maski. Daje efekt zdrowej, promiennej cery – takiej wypoczętej i świeżej. Nie podkreśla suchych miejsc, nie roluje się, współpracuje dobrze z innymi produktami. Nie trzeba go zawsze pudrować – daje bardzo ładne, lekko satynowe wykończenie.
  • 11 kwietnia 2025 o 12:18
    Lubię tą serię
    Bourjois Healthy Mix BB Cream to jeden z tych produktów, które szybko zdobywają sympatię wśród miłośniczek makijażu. Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej, a na co dzień raczej stosuję delikatny makijaż i cenię lekkość kosmetyków. Jako osoba, która ceni sobie naturalny wygląd BB krem zastępuje mi wszelkiego rodzaju podkłady. Produkt jest kremowy, średnio gęsty, bardzo łatwo się go aplikuje. Nałożony na twarz nie spływa z niej. Można go rozprowadzać palcami, pędzlem lub gąbką – w każdym przypadku uzyskuje się zadowalający efekt. Chociaż o dziwo najlepiej sprawdza mi się aplikacja pędzlem. Może dlatego, ze ten krem BB łudząco przypomina mi po prostu podkład. Ślicznie pachnie. Można nim budować krycie, warstwy ładnie łączą się ze sobą, nic nie smuży ani się nie roluje. Dzięki temu można dostosować go do różnych potrzeb i okazji – od codziennych wyjść po bardziej formalne spotkania. Produkt ma delikatne, satynowe wykończenie, które sprawia, że skóra wygląda zdrowo i świeżo. Nie matuje jej całkowicie, co dla mnie jest plusem, ponieważ preferuję naturalny satynowy efekt. Dobrze współgra z pudrem oraz bronzerem i różem. Trwałość oceniam na dobrą, ale pamiętajmy że to jest tylko krem koloryzujący i tutaj nie można mieć zbyt wygórowanych oczekiwań. Bourjois Healthy Mix BB Cream to świetny wybór dla osób szukających lekkiego, ale jednocześnie skutecznego kosmetyku do codziennego użytku. Możliwość budowania krycia, naturalne wykończenie oraz przyjemna konsystencja sprawiają, że staje się on wyborem godnym sprawdzenia. Jednak nadal twierdzę, że jakoś bliżej mi do określenia go lekkim podkładem :)
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Można budować krycie
    • Dobra trwałość