Bourjois, Healthy Mix, BB Cream (Krem BB)

248 HIT!
72 % kupi ponownie
Zobacz oferty
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiBourjois Healthy Mix BB Cream jest naturalnym sprzymierzeńcem kobiet. W swoim składzie posiada kompleks witamin A, C, E oraz B5, dzięki którym oznaki zmęczenia na twarzy się niwelują. Produkt ten zapewnia skórze promienną, zdrowo wyglądającą cerę. Ponadto maskuje niedoskonałości oraz wyrównuje koloryt skóry. Ma lekką, delikatną konsystencję, dzięki czemu zapewnia komfort przez cały dzień. Pozwala skórze oddychać oraz idealnie się z nią łączy, zapewnia nawilżenie do 24 godzin.
Właściwości kremu BB Bourjois Healthy Mix:
- posiada kompleks witamin A, C, E i B5, które pomagają usunąć oznaki zmęczenia,
- nawilża skórę, zapewniając świeżą i naturalną cerę bez efektu maski,
- lekka i oddychająca formuła,
- nie zatyka porów,
- świeży, owocowy zapach,
- zapewnia nawilżenie przez 24 godziny,
- rozświetla cerę,
- poprawia koloryt skóry,
- przeznaczony do wszystkich typów skóry,
- produkt wodoodporny,
- chroni cerę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników,
- pozostawia świetliste wykończenie.
Cechy produktu
Recenzje 912
19 marca 2023, o 14:20
Kupiony w: Inna drogeria
Świetny dla jasnej karnacji
Pierwsze wrażenie po otwarciu opakowania było bardzo dobre - Krem BB Bourjois, Healthy Mix, ma piękny, owocowy zapach, który daje pozytywny nastrój już na samym początku. Konsystencja kremu jest lekka, gładka i łatwo się rozprowadza, nie zostawiając wrażenia ciężkości na skórze.
Jako osoba z jasną karnacją, bardzo miło jest mi powiedzieć, że kolor kremu dobrze dopasowuje się do mojego odcienia skóry i nie powoduje efektu maski. Bourjois, Healthy Mix, BB Cream również nie zatyka porów i nie wysusza skóry, dzięki czemu moja cera wygląda na zdrową i naturalną.
Co do krycia, to jest ono średnie, więc krem BB Bourjois, Healthy Mix, świetnie sprawdza się jako lekki podkład na co dzień. Jeśli potrzebujesz większego krycia, zalecam połączenie go z korektorem lub dodanie kolejnej warstwy. Krem BB także dobrze sprawdza się jako baza pod makijaż, a jego trwałość jest zadowalająca - utrzymuje się przez kilka godzin bez potrzeby poprawiania.
Jednym z najlepszych aspektów Kremu BB Bourjois, Healthy Mix, jest jego formuła zawierająca witaminy i ekstrakty z owoców, które mają za zadanie nawilżyć i odżywić skórę. Po kilku dniach regularnego stosowania kremu BB, zauważyłam, że moja skóra stała się bardziej promienna i zdrowsza.
Podsumowując, Krem BB Bourjois, Healthy Mix, to świetna opcja dla osób, które szukają lekkiego produktu do codziennego stosowania, który jednocześnie odżywia i nawilża skórę. Jeśli lubisz naturalny wygląd, ten krem BB z pewnością spełni Twoje oczekiwania!
2 marca 2023, o 17:31
- Opakowanie: 5
Krem bb, który jest dla mnie idealny. Lekki, dobrze kryje, nawilża. Nie zostawia efektu maski. Skóra w ciągu dnia lekko się wyświeca, ale puder robi swoje i nadal mamy piękną cerę. W składzie mamy dużo witamin. Nie zapycha porów. Jest mega wydajny choć opakowanie jest małe. Drogi, ale warty ceny. Często na promocji. Używam kolor 01. Mam cerę mieszaną i ten krem świetnie z nią współpracuje. Krem ma lekki ładny zapach. Nakładam go palcami i nie mam z tym problemu. Dobrze współgra z różnymi kremami. Nie roluje się. Jak na krem bb jest trwały. Polecam.
2 marca 2023, o 16:07
- Stosunek jakości do ceny: 4
Dobry, ale lekko ciemnieje
Coś nie mam szczęścia do produktów tej marki. Bardzo je lubię ale bez wzajemności;)
Krem sam w sobie jest bardzo dobry, ma niezły skład, lekką konsystencję, nie zapycha porów ale niestety. Jak większość podkładów z Bourjois na mojej twarzy po chwili ciemnieje. Zwłaszcza w strefie T, która dość mocno się przetłuszcza. Nie jest to jednak sytuacja bez wyjścia, wystarczy kupić o ton jaśniejszy odcień i już wszystko gra.
Krem jak wspomniałam ma bardzo lekką konsystencję, nie rozlewa się jednak bokami i można precyzyjnie niewielką ilością pokryć całą twarz. Idealny na lato kiedy nie przepadam za fluidami. Nie zapycha porów, nie podrażnia, a nawet lekko matuje.
Zazwyczaj pod kremy BB nie stosuję żadnych innych kremów i tu również nie musiałam. Cera była nawilżona, zdrowa i dobrze wyglądająca przez cały dzień.
Co do krycia również nie jest najgorsze. Nie mam co prawda mocnych przebarwień, ale mam skłonności do zaczerwienień na policzkach i tu sobie swietnie poradził pięknie wyrównując koloryt.
Bardzo dobry krem BB do użytku na codzień.
ZALETY: Wygładza
Wyrównuje koloryt
Lekki
Nie zapycha porów
Delikatnie nawilża
WADY: Na mojej tłustej skórze ciemnieje
5 /5 HIT!
13 lutego 2023, o 12:41
- Stosunek jakości do ceny: 4
Fenomen
Fantastyczny długotrwały a zarazem lekki krem BB.
Długo szukałam odpowiedniego kremu BB, większość była zbyt ciężka lub miała bardzo ciemne odcienie.
Mam cerę z tendencją do zapychania się, tutaj nic takiego nie ma miejsca.
Bardzo fajnie odżywia buzie, nadaje naturalny świetlisty koloryt i natychmiastowo poprawia jej wygląd ukrywając oznaki zmęczenia. Dobrze zachowuje się nakładany na lekki krem - nie roluje się ani nie marszczy.
Trwałość nie jest jakaś zaskakująca choć jak na krem BB jest bardzo przyzwoita, dodając puder wytrzyma nawet 9h.
Coś co mnie zaskoczyło - krem sam w sobie nie jest kryjący ale można nim to krycie budować i nie wygląda to na maskę.
Produkt jest bardzo wydajny -1 opakowanie wystarcza spokojnie na 3 -4 msc.
Generalnie mój hit którego często używam w odpoczynku od ciężkich podkładów. Polecam!
ZALETY: Poprawia wygląd cery
Można budować krycie
Przyzwoita trwałość
Można stosować z kremem pod spodem
Nie roluje się i nie marszczy
Nie zapycha
Ukrywa oznaki zmęczenia
WADY: Cena - dosyć wysoka, raczej łapie ten produkt w promocji lub online
2 /5
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Trwałość: 3
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 5
Bourjois, Healthy Mix, BB Cream (Krem BB)
Oceniam produkt o odcieniu 02 Medium.
Niestety nie przypadł mi do gustu. A szkoda bo miałam nadzieję, że ranny makijaż okaże się o wiele szybszy.
Krem BB nie rozprowadza się równomiernie i to obojętnie w jaki sposób jest nakładany. Trzeba dużo zachodu aby wyszło przyzwoicie. Odcień na cerze wpada po paru minutach w pomarańcz co zdyskwalifikował go już ostatecznie.
Krem BB będę teraz dodawała prawdopodobnie do innego podkładu (szkoda wyrzucić do kosza).
Wydajność - raczej kiepska..
WADY: Cena
Wydajność
- Trwałość: 1
- Stosunek jakości do ceny: 1
- Opakowanie: 3
Bardzo mnie zawiódł
Nad zakupem kremu BB od Bourjois z serii Healthy Mix zastanawiałam się już od dawna, zachęcona wieloma pozytywnymi recenzjami. W międzyczasie pojawiła się jednak nowa generacja kremów pielęgnacyjno-koloryzujących, w tym wiodące prym kosmetyki azjatyckie w wysokim filtrem, więc siłą rzeczy skierowałam się w ich stronę, a krem BB od Bourjois musiał poczekać kilka lat. Gdy w końcu go kupiłam, spodziewałam się, że stanie się nieodzownym towarzyszem mojego naturalnego, dziennego makijażu. Niestety, nie spełnił moich oczekiwań.
Produkt znajduje się w miękkiej tubie, łatwo go z niej wydobyć. Posiadam najjaśniejszy dostępny odcień 01 Light / Clair - niestety, z jasnością nie ma on nic wspólnego. Należę do grona bladolicych i krem jest dla mnie zdecydowanie za ciemny - po aplikacji wyglądam na mocno opaloną. Jestem tym, niestety, bardzo zawiedziona, bo zupełnie nie tego spodziewałam się po najjaśniejszym odcieniu z gamy. Kosmetyk łatwo się rozprowadza. Krycie oceniam na średnie - ładnie wyrówna koloryt cery, ale do zakrycia niedoskonałości na pewno będzie potrzebny korektor. Konsystencją i zapachem krem BB przypomina mi podkład z tej samej serii. Nakłada się go bardzo łatwo, bardzo lubię tego typu konsystencję, która nie jest ani zbyt rzadka, ani zbyt gęsta. Ale nie do końca podoba mi się jego wykończenie - nie oczekiwałam tu matu, ale produkt zdecydowanie za mocno się wyświeca. Zmatowienie i utrwalenie go to nie lada wyzwanie, wymagające grubej warstwy pudru. Wykończenie wpływa tu na trwałość produktu - wymaga on poprawek i regularnego przypudrowania w ciągu dnia, dotykanie twarzy raczej niewskazane. Spodziewałam się większej trwałości po tym kosmetyku.
Produkt bardzo mnie zawiódł, spodziewałam się po nim o wiele więcej. Niestety, wypada on na ten moment bardzo blado przy kremach BB nowej generacji, które są trwałe i kryjące jak podkłady.
29 stycznia 2023, o 20:58
Bardzo fajny krem
Szukałam czegoś do stosowania na codzień, czegoś lekkiego, aby dać skórze odetchnąć, a jednocześnie wyrównać koloryt cery.
Pierwsze co, to zaskoczyło mnie krycie tego kremu. Spodziewałam się lekkiego wyrównania, a tu się okazało, że krycie ma całkiem fajne.
Skóra po nim wygląda na wypoczętą i promienną.
Koloryt jest wyrównany.
Trwałość nie jest jakaś spektakularna, ale wytrzymuje 10 godz, z poprawką.
ZALETY: krycie
wyrównuje koloryt
skóra po nim wygląda na promienną i wypoczętą
WADY: nie ma
20 stycznia 2023, o 00:56
Nie wie, czy kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Trwałość: 2
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 4
Całkiem fajny
Zakupiłam kiedyś ten krem jadąc w ciepłe kraje, bo twarzy bez "tapety" sobie nie wyobrażam, ale że wybierałam się w azjatyckie kraje to nie wyobrażałam też sobie, że będę chodziła z "tapętą" na plażę.
Cena promocyjna dla mnie wysoka, ale opinie mnie bardzo zachęcały.
Opakowanie bardzo ładne, łatwe w obsłudze i łatwo wydobywa się produkt. Nie jest duży, więc zmieści się spokojnie nawet do małej torebki. Duży plus.
Jak nazwa mowi jest to krem, który ma za zadanie lekko zakryć twarz kolorem. Dla mnie wystaczający na codzień, kiedy nie chcę/nie potrzebuję tapety, ale chcę mieć ładne odbicie w lustrze. Niestety moja cera jest wrażliwa, zaczerwieniona i często sucha, a ten krem mi się fajnie sprawdza. Wyrównuje koloryt skóry twarzy, więc nie widać mi czerwonych plam. Od razu milej człowiekowi. Nie wysusza, lekko nawilża. Po chwili tak jakby się sam matuje, więc skóra się nie świeci, dla mnie plus. Nie trzeba używać udru i dodatkowo obciążać skóry twarzy. Trochę tłusty, ale myślę, że dlatego, że to jednak krem. Z trwałością trochę słabo, po paru godzinach trzeba go ponownie nałożyć, więc tak średnio. Wydajność - dobra.
Jestem ogólnie zadowolona z działania, spełnia moje oczekiwania. Nie jest to produkt idealny, ale całkiem wporządku. Stosunkowo tylko cena do efektów trochę wysoka,
ZALETY: - lekkie krycie
- nie wysusza
- po chwili sam się matuje
WADY: - drogi
- po kilku godzinach już go nie ma na twarzy
19 stycznia 2023, o 23:44
Kupiony w: Drogeria internetowa
Najlepszy krem BB
Ostatnio znowu sobie przypomniałam o tym kremie. Kiedyś byłam jego fanką. Postanowiłam znowu do niego wrócić i to była dobra decyzja, Przypomniało mi się za co tak bardzo go lubiłam.
Małe, plastikowe opakowanie - idealne do zabrania w podróż - zmieści się do każdej kosmetyczki. Zapach kremu bardzo przyjemny - owocowy, umila aplikację produktu. Konsystencja lekka, dość lejąca, ale idealnie się rozprowadza.
Produkt kryciem bardziej przypomina podkład niż krem BB - bardzo dobre średnie krycie (chyba, żadnym innym kremem BB nie uzyskałam takiego krycia). Skóra jest rozświetlona, wygląda na świeżą i wypoczętą.
Kolor 02 idealny na zimę - letem jest dla mnie za jasny.
Krem bardzo dobrze nawilża, nie podrażnia. Nie roluje się, nie zapycha.
ZALETY: +kolor
+opakowanie
+zapach
+konsystencja
+krycie
WADY: brak!
7 stycznia 2023, o 20:45
Kupiony w: Nie podano
- Opakowanie: 5
Lubię kremy BB i zwykle jeden mam w toaletce pod ręką.
Przede wszystkim cenię w nich to, że są lżejsze od podkładów.
Krem BB od Bourjois mam w odcieniu 01 Light.
Odcień ten jest dla mnie idealny i odpowiedni przez cały rok. Mam wrażenie, że bardzo ładnie dopasowuje się do skóry i tak z nią stapia, że w ogóle nie widać, że coś mam na twarzy.
Generalnie lubię w makijażu subtelność - gdy używam podkładów to nigdy nie buduję krycia - jedna warstwa i to lżejszych podkładów.
BB Bourjois może i nie kryje jakoś specjalnie niedoskonałości, ale też tego od niego nie wymagam. Ładnie wyrównuje koloryt i nadaje skórze zdrowy glow. Często nie matuję już kremu pudrem (mimo że jestem team mat), bo ten glow jest naturalny, świeży, ładny. I zostaje takim przez cały dzień! Twarz się nie wyświeca. A jednocześnie mam wrażenie, jakbym miała zaaplikowany na twarzy przyjemny, dobrze nawilżający krem.
Jedynym minusem produktu, jaki dostrzegam jest dość wysoka cena, ale zawsze można upolować w promocji. Warto.
31 grudnia 2022, o 15:16
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Kupiony w: Nie podano
Używam na co dzień
Bardzo lubię ten krem bb, ładnie dopasowuje się do koloru mojej skóry, nie ma ogromnego krycia, ale też się tego nie spodziewałam, na co dzień jest idealny, jesli trzeba większego krycia to używam korektora. Krem nie przeciąża mojej skóry, co się często zdarza, nie zapycha porów i jest bardzo lekki. Długo utrzymuje się na skórze i nie wyświetla się nadmiernie.
ZALETY: wydajne
średnie krycie
nie wyświeca się
lekki
6 grudnia 2022, o 20:13
Fajny...
Bardzo przyjemny produkt, kupiłam latem bo nie chciałam nakładać na twarz nic ciężkiego, niepotrzebuje mocnego krycia więc padło na ten BB. Fajne opakowanie w tubce, nie ma problemu z wydobyciem produktu. Konsystencja taka średnia, nie jest ani bardzo wodnity ani bardzo gęsty.
Krycie ma o dziwo większe iż się spodziewałam, ale nadal lekkie i naturalne. Zostawia skórę ładnie nawilżoną i zakrywa drobne niedoskonałości. Daje efekt promiennej zdrowej skóry. Nie podkreśla suchych skórek, nie robi plam, nakłada się batfzo dobrze gąbeczką ale też palcami, ja tak właśnie aplikuje, bo nie bardzo chce mi się bawić z gąbką. Trwałość jest ok, po jakimś czasie wyświeca się w strefie T, no ale to raczej normalne u mnie, nie przeszkadza mi to wcale.
Nie zapycha, nie podrażnia. Bardzo przyjemny produkt, polecam.
produktów63
recenzji1067