Pudry do twarzy

Bell Asian Valentine's Day I Love K-Pop, K-Make Up Rice Loose Powder Sypki puder do twarzy

Bell K-Make-Up Sypki Puder Ryżowy 01 Nude Silk

Edytaj7
    2 listopada 2023 o 22:58
    Całkiem w porządku
    Ostatnio przy zakupie w Biedrze skusiłam się na ten puder. Ryżowego w sumie jeszcze nie miałam. Puder jest oczywiście sypki o przyjemnym zapachu. Trochę obsypuje się przy nakładaniu. Ale stanowi fajne wykończenie makijażu. Matowi i rozświetla skórę na całkiem długo. Niestety bardzo dużo się go rozsypuje przy nabieraniu na pędzel.
  • 9 marca 2023 o 20:17
    Zapach z czasów dzieciństwa
    Puder ma beżowy odcień, ale po zaaplikowaniu wtapia się w kolor skóry. Może się odznaczać na jasnych cerach. Konsystencją przypomina mi trochę puder bambusowy z Lovely - jest taki trochę "mokry", ale nałożony w małej ilości nie osadza się ani nie obciąża skóry. Natomiast jeśli nałoży się go nieco bardziej obficie, wygląda bardzo ciężko na twarzy i podkreśla pory skórne. U osób z cerą tłustą waży się niemiłosiernie. Małe opakowanie utrudnia jego użytkowanie, dlatego żeby móc go umiejętnie stosować, lepiej odkręcić wieczko. Na skórze pozostawia początkowo delikatnie matowe wykończenie, które szybko staje się satynowe, a potem niestety całkowicie się wyświeca (żeby tego uniknąć można go wymieszać z mocno matującym pudrem, np. ryżowym Wibo, który delikatnie bieli, więc po zmieszaniu kolor się wyrównuje). Natomiast niewątpliwym plusem jest zapach - słodki, owocowy (wiśniowy lub wiśnia z czereśnią), dzięki czemu jego aplikacja jest prawdziwą (i chyba jedyną w przypadku tego kosmetyku) przyjemnością.
    Zalety:
    • piękny wiśniowy zapach
    • niska cena
    • nie wysusza skóry
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    Wady:
    • nie matuje
    • nie bluruje
    • szybko się wyświeca stosowany samodzielnie (jest nieco lepiej po wymieszaniu go z innym, mocno matującym pudrem)
    • jest mocno widoczny na skórze
    • podkreśla widoczność porów skórnych
    • waży się na skórze
    • dla jasnych cer może być za ciemny
    • mała objętość
    • trudne w użytkowaniu wieczko
  • 1 marca 2023 o 19:04
    Jest ok
    • Opakowanie i jego pojemność są chyba najsłabszym elementem tego Pudru. Znajduje się on w malutkim, bo tylko 3 g słoiczku. Dodatkowo słoiczek zamykany jest na klik wieczkiem, które trzyma się na cieniutkim kawałeczku plastiku (czekam już na moment, w którym mi ono odpadnie). Dodatkowo przez to, że słoiczek jest tak mały bardzo cieżko nałożyć ten puder na duży pędzel do pudru (chyba, że używacie do tego celu małego pędzla). • Sam puder jest drobno zmielony i jakby delikatnie mokry. Do tego ma przyjemny wiśniowy zapach, choć mógłby być nieco mniej intensywny. • Ma lekko beżowy kolor i troszkę bałam się, że może przyciemniać ale nic takiego nie zauważyłam. • Na skórze wygląda naprawdę bardzo ładnie. Fajnie bluruje skórę????. Trochę przypomina mi wykończeniem Puf Cloud od Paese choć efekt jest troszeczkę mniej spektakularny i mam wrażenie, że tutaj w miarę wypracowywania tego pudru staje się bardziej satynowy. Zdecydowanie nie wygląda sucho a do tego całkiem dobrze utrwala.
    Zalety:
    • Ładnie bluruje
    • Satynowe wykończenie
    • Nie wygląda sucho
    Wady:
    • Pojemność
  • 1 marca 2023 o 10:40
    średni
    Opakowanie jest baaardzo malutkie, zamknięcie jest słabe, już po jednym użyciu pękło. Bardzo ciężko jest nabrać produkt z tak małego opakowania. Sam puder jest drobno zmielony, ma delikatny cukierkowy zapach. Nie ciemnieje. Na skórze wygląda całkiem nieźle , choć podkreśla suche skórki i mam wrażenie, że troche wysusza skórę.
  • 24 lutego 2023 o 17:00
    Sypki puder
    Bell nie zawodzi i zaskakuje kolejnymi, ciekawymi kosmetykami w kolekcjach limitowanych dla Biedronki. Produkt ładnie prezentuje się na skórze. Zapewnia naturalny efekt. Przedłuża trwałość makijażu. Aplikacja jest szybka ora bezproblemowa. Uwage przykuwa opakowanie z ciekawą szata graficzną. Puder jest wydajny. Przyjemny zapach uprzyjemnia stosowanie produktu.