Olejki do włosów

Nadeshiko Moisturizing & Smoothing Hair Oil Tsubaki Oil Nawilżająco - wygładzający olejek do włosów

• 31 marca 2024 o 17:10
    Nawilżająco-wygładzający olejek do włosów Nadeshiko z olejkiem Tsubaki to produkt, który zasługuje na uwagę ze względu na swoją zaawansowaną formułę opartą na naturalnych składnikach oraz efektywność w pielęgnacji włosów. Olejek zapewnia nie tylko intensywne nawilżenie, ale także wygładzenie i ujarzmienie nawet najbardziej wymagających włosów, pozostawiając je miękkie, lśniące i gładkie. OPAKOWANIE Produkt znajduje się małym i zgrabnym kartoniku w kolorze różowym z piękną kwiatową grafiką. W środku znajduje się buteleczka wykonana z ciemnego szkła z podobną szatą graficzną. Wyposażono ją w pipetkę, która umożliwia precyzyjne dozowanie produktu. OLEJEK Jednym z kluczowych składników tego olejku jest olejek Tsubaki, znany również jako olej z nasion kamelii japońskiej. Dodatkowo w składzie znajdziemy kompleks 5 sfermentowanych olejów roślinnych i olej ryżowy. Jego bogata formuła wnika głęboko w strukturę włosa, dostarczając niezbędne składniki odżywcze i nawilżenie, które pomagają wzmocnić włosy i zapobiegać łamliwości. Jedną z największych zalet tego olejku jest jego wszechstronność i łatwość użycia. Może być stosowany na suche lub wilgotne włosy, przed lub po stylizacji, aby dodać im dodatkowego blasku, wygładzić ich strukturę i kontrolować puszenie. Nie obciąża włosów i szybko się wchłania, choć należy zachować umiar przy aplikacji. Olejek nie zawiera silikonów, więc idealnie sprawdzi się do olejowania. Ma przepiękny, kwiatowy zapach, który długo utrzymuje się na włosach. Jest produktem wydajnym i ma korzystną cenę, szczególnie w promocji. PLUSY Piękny zapach Tresciwa formuła Wpsianiały skład Praktyczne i ładne opakowanie Wydajność
    Lukab
    19 grudnia 2023 o 15:12
    Nadeshiko
    Olejek Nadeshiko spełnienia obietnice podane przez producenta. Ma bardzo przyjemny zapach, konsytencja super. Wlosy po olejowaniu są bardzo miękkie, wygładzone, lśniące. Mega polecam.
    Zalety:
    • Zapach i rezultat po zastosowaniu
    Wady:
    • Szkoda że taka mała pojemność
    Miroku
    29 października 2023 o 17:33
    Do olejowania-tak
    Moje włosy-długie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane-po 1,5 roku hendigowania wracam do naturalnego koloru(ostatnie hendigo nakładane było 28.01.2023) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Olejek ten kupiłam z nadzieją na idealne serum do zabezpieczania końcówek. Dla mnie to chyba najtrudniejsza kategoria w zakresie pielęgnacji włosów, jeszcze nie znalazłam takiego, który by mnie usatysfakcjonował w 100%. Nadeshiko także niestety nie sprostało tej roli, z bardzo prostego powodu-obciąża włosy. Nawet jeśli nałożę tylko jedną malutką kropelkę(którą uprzednio starannie rozetrę w dłoniach) na same końce, to po wysuszeniu całe włosy są smętne, sklejone oraz wystrączkowane i nadają się tylko do zaplecenia w warkocz. Dlatego ja stosuję ten produkt jako serum, ale do olejowania przed myciem. Kilka kropel nakładam na godzinę przed myciem, gdzieś tak od ucha w dół. Zmywa się bardzo łatwo zwykłym szamponem(ja używam wszelkich SLeSowców z Joanna Naturia), a po wysuszeniu włosy w żaden sposób nie są obciążone. A za to jedwabiste, mocno wygładzone, mięciutkie-po prostu wspaniała tafla, błyszcząca i zdrowa. Opakowanie z pipetą-trochę problematyczne, bo olejek jest rzadki i nieco tłusty, więc zaraz wszystko jest ubrudzone, do tego łatwo wylać produkt wszędzie tam gdzie byśmy go nie chcieli wylać. Zapach-delikatny i ładny, mi przypomina ten, który unosi się w drogerii Hebe w moim mieście :D Nie wiem czy kupię ponownie, bo moje włosy nie potrzebują jakoś szczególnie olejowania, taką taflę mogę osiągnąć dobrze dobranymi maskami lub odżywkami. Zwłaszcza, że relacja cena vs. pojemność. vs. wydajność też dla mnie jest średnio opłacalna. Chyba, że na dobrej promocji ;)
  • 6 października 2023 o 7:51
    Wielofunkcyjny!
    Olejek do włosów nawilżająco-wygładzający otrzymałam jako prezent na Instagramie. Faktycznie odżywia i nabłyszcza włosy, skutecznie zapobiega ich puszeniu się. Ma lekką, olejową konsystencję. U mnie sprawdza się na dwa sposoby: 1. Do olejowania - nakładam go wieczorem na 3/4 długości włosów, rano myje włosy tak jak zawsze. 2. Na końcówki - do odgniatania sucharków, wystarczy niewielka ilość żeby się pięknie lśniły i trzymał się skręt. Jestem bardzo zadowolona że loki tak ładnie się po nim trzymają, nie ma zbędnego puchu. Aplikacja jest prosta, ma pipetę dzięki której nabierzesz tyle kosmetyku ile potrzebujesz. Ma delikatny, przyjemny zapach. Po użyciu od razu poczujecie zmianę na lepsze, włosy będą zdrowsze, nawilżone na długo. Sprawdził się na tak wymagających włosach jak moje, kręcone, z natury suche i matowe. polecam z całego serca!
    Zalety:
    • Działanie
    • Włosy ładnie po nim wyglądają
    • Wielofunkcyjność