Żele pod prysznic

Aloesove 2w1 Żel do mycia ciała i włosów 250 ml
Aloesove
ALOESOVE Żel pod Prysznic i Szampon 2w1 250ml

• 19 listopada 2024 o 17:25
    Zapowiadał się fajnie - niestety rozczarował
    Mógłby to być fajny uniwersalny kosmetyk na wyjazd , ale w moim przypadku nie będzie. Po jego użyciu moja skóra bardzo swędzi i jest mocno wysuszona. Nigdy nie miałam uczulenia na aloes, ale niestety z jakiegoś powodu moja skóra go nie toleruje. Jest to uniwersalny kosmetyk do ciała i włosów, ja użyłam go tylko na ciało. Kosmetyk ma bardzo gęstą konsystencję, która po nałożeniu na ciało jest trudna do zmycia. Ten żel praktycznie nie pieni się. Ma przyjemny, delikatny zapach. Zgodnie z informacją od producenta powinien nawilżać - niestety po kąpieli miałam bardzo wysuszoną skórę, które swędziła mnie, pojawiły się na niej krostki. Ze względu na to, że oddziaływał negatywnie na nią przestałam go używać i nie dokończyłam opakowania. To nie jest kosmetyk dla mnie, więc nie wrócę do niego.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • uniwersalny do ciała i włów
    Wady:
    • uczula,
    • skóra po nim swędzi
    • nie nawilża.
    mm2991
    5 maja 2024 o 21:39
    Fajny produkt
    Żel pod prysznic oraz szampon do włosów świetne rozwiązanie na krótki wyjazd. Produkt jest w wygodnej tubie z delikatną szatą graficzną. Żel charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem oraz dość lejącą się konsystencją, pieni się dość średnio (nie jest to żel tworzący piano potwory). Delikatnie myję, oczyszcza i odświeża. Nie obciąża włosów oraz nie powoduje łupieżu. Do mycia ciała ok, natomiast do włosów raz na jakiś czas w przypadku wyjazdu by zaoszczędzić miejsce mogę użyć , ale na stałe wolę szampony przeznaczone do mojego rodzaju włosów z odpowiednio dobraną pielęgnacją do ich potrzeb. Produkt średnio wydajny.
    millane
    23 kwietnia 2024 o 20:42
    Opakowanie przecieka
    Fajny pomysł na uniwersalny kosmetyk, który można zabrać na trening czy na basen. Można używać go jako szamponu lub żelu pod prysznic. Ja używałam go głównie jako żelu pod prysznic, mąż jako żelu i szamponu i był zadowolony. Niestety butelka przecieka, dwa razy go wzięłam ze sobą i 2 razy zawartość przeciekła, co mija się z celem przy tego rodzaju produktach. Zapach dosyć neutralny, nie przeszkadza mi, nie jest urzekający ;)
  • 23 lutego 2024 o 14:23
    Kosmetyk uniwersalny
    Od nie dawna bardzo polubiłam się z marka aloesove. Bardzo lubię uniwersalne kosmetyki więc postanowiłam go poznać. Żel ma lekka żelową konstytucję która bardzo dobrze się pieni i spłukuje. Ma przyjemny zapach. Żel w poręcznej tubie. Ma dobry skład. Jako Żel sprawdza się dobrze jednak już Jako szampon do włosów nie za bardzo. Moje włosy po jego użyciu są strasznie szorstkie , ciężko się rozczesują. Jako Żel użyje go jeszcze nie raz jednak Jako szampon już nie.
    Zalety:
    • Skład
    • Poręczny
    • Konsystencja
    Wady:
    • Nie sprawdzil mi się jako szampon do włosów
    Iwona_C
    21 lutego 2024 o 18:11
    Prócz świetnego składu niczym szczególnym się nie wyróżnia na tle tego typu kosmetyków.
    Kosmetyki Aloesove znam i bardzo je lubię ze względu na dobry naturalny skład i równie dobre działanie pielęgnacyjne. Opakowanie żelu to duża smukła tuba o pojemności 250 ml w jasnozielonym kolorze przez który widać wewnątrz znajdującą się zawartość. Można postawić ją na dużej zakrętce której znajduje się wygodne zamykanie klik. Grafika jest przejrzysta i przyjemna dla oka z dużym nadrukiem aloesu, logiem producenta i nazwą kosmetyku. Na tylnej stronie tuby znajdziemy wszystkie szczegółowe informacje dotyczące stosowania, składu i przeznaczenia żelu. Konsystencja jest gęsta żelowa bezbarwnym kolorze. Zapach jest intensywny, ale w niczym nie przypomina mi zapachu aloesu. Jest on słodki, świeży i mocno roślinny, dość przyjemny ale nie do końca mnie zachwycił. Brakuje mi tu jakiegoś kopa energetycznego. Skład zawiera delikatne substancje myjące, pantenol, wyciąg z aloesu, ekstrakt z wąkroty azjatyckiej, ekstrakt z miłorzębu japońskiego, ekstrakt z kawy arabiki, kwas mlekowy i delikatne dodatki konserwujące. Żel jest kosmetykiem 2 w 1, może być stosowany zarówno jako żel pod prysznic i jako szampon do włosów, jednak ja stosowałam go wyłącznie do mycia ciała. Dość dobrze się pieni, łatwo się aplikuje i łatwo spłukuje z ciała. Nie pozostawia po sobie żadnej niekomfortowej warstwy, uczucia ściągnięcia nie ma też wpływu na przesuszanie skóry. Ciało oczyszcza w dobry sposób pozostawia je odświeżone przyjemnych w dotyku i wygładzone. W zasadzie to żel robi wszystko co taki kosmetyk powinien, Nie oceniam go pod względem mycia włosów bo to bo nie używałam go w taki sposób. Dobry produkt jednak brakło mi tutaj zapachu który by sprawiał że kąpiel jest przyjemnością, a i wydajność jest niższa niż tego typu produktów, a może ja go zbyt dużo używałam bo bardzo szybko znikał mi z opakowania. Nie wiem czy zakupię go ponownie.
    Zalety:
    • żelowa, dobrze pieniąca konsystencja
    • dość przyjemny zapach
    • dobrze oczyszcza i odświeża ciało
    • pozostawia skórę miękką i przyjemną w dotyku
    • nie podrażnia i nie przesusza skóry
    • świetny skład pozbawiony agresywnych dodatków
    • wygodna tuba z ładną grafika i zamykaniem klik
    Wady:
    • mała wydajność
    • prócz składu niczym szczególnym się nie wyróżnia na tle tego typu kosmetyków