Maski do ust

Yope Lana V
hairstore.pl
Bodyland.pl

• 1 marca 2025 o 15:27
    101 zastosowań - tak jasne...wydajność przy tak małej pojemności tragiczna!
    Cały zestaw kosmetyków do pielęgnacji ust kupiłam w Rossmanie i z jednych byłam zadowolona z innych mniej lub wcale. Recenzowana regenerująca kuracja do ust od Yope zaskoczyła mnie pozytywnie, zapach kokosa - mniam... Naturalny w 99% skład - brawo Yope! Produkt odpowiedni dla wegan, przebadany dermatologicznie, nie testowany na zwierzętach, wyprodukowany w Polsce, 101 zastosowań - tak! Urocza różowa tubka z białą nakrętką, a pod nią znajdziemy sreberko dodatkowo zabezpieczone kartonikiem z wszystkimi niezbędnymi informacjami dotyczącymi produktu min. pojemność 5 g, PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. No cóż balsam okazał się być wazelina o słodkim smaku i zapachu kokosa bardzo polubiłam, wystarczy zaaplikować niewielką ilość na usta i poczuć zapach i nawilżenie skóry suchej od mrozu. Naprawdę w tej kwestii balsam okazał się skuteczny, a zastosowań ma o wiele więcej tdk jak pisze producent 101 to może niekoniecznie ale jako krem do rąk spisał się całkiem nieźle, jako balsam do pielęgnacji skórek wokół paznokci też dobry, balsam po goleniu nóg, no może nie całych ale wybrany obszar też ok. Niestety pojemność 5 g nie pozwala zbytnio poszaleć, nawet jako regenerun na usta ;)
  • 5 października 2024 o 22:56
    Spodziewałam się czegoś lepszego
    Bardzo lubię kosmetyki z firmy YOPE. Pierwszym moim wyborem do ut był olejek bananowy i nie ukrywam że liczyłam że ta kuracja regenerująca będzie hitem. Niestety nie mogę tego tak nazwać. Opakowanie dla mnie mega nie wygodne żeby coś wycisnąć trzeba dobrze złapać i zacisnąć. Jak dla mnie tragicznie się rozprowadza przez ten mały otwór ponieważ balsam jest dość gęsty, a otwór malutki i ciężko wycisnąć dobra ilość. Kuracja ma chwilowy efekt. Ja czułam że moje usta są nawilżone i odżywione tylko przez krótki czas od nałożenia, później od nowa strasznie suche :/
    Zalety:
    • Ładna kolorystyka, lubię te firmę
    Wady:
    • Opakowanie, wydajność, cena w stosunku do jakości, sposób nakładania produktu, efekty
  • 11 września 2024 o 8:29
    Nic pożytecznego nie zrobił
    Balsam opakowamiem przypomina mi masło do ust Essence - tubka, z której musiałam go nakładać palcem na usta. Nakładanie z tubki jest niewygodne, ponieważ łatwo nabrać zbyt dużo balsamu i nie da się go równomiernie rozprowadzić. Poza tym tubka tubka jest twarda i nieco ociera usta, a ja lubię komfort. ???????? Sam produkt ma konsystencję wazeliny - jest dość gęsty i zbity, ale pachnie o wiele przyjemniej niż wazelina. Delikatnie czuć olej kokosowy, który po kilku chwilach wietrzeje. Testując tą kurację miałam pękające usta i zajady. Na te drugie pomogła - zagoiły się w tydzień. Natomiast na samych ustach rezultat był podobny do masła Essence. Martwy naskórek odchodził od poranionych ust, w dotyku były bardziej tępe niż po tamtym masełku i bardziej się czułam, jakbym używała peelingu. Tubka była nabita balsamem do 1/3 pojemności, co bardzo mnie zszokowało i niestety, jestem zawiedziona tym faktem, bo sam balsam wystarczył mi jedynie na tydzień. Dla porównania: masło Essence wystarczyło na około 3-4 tygodnie, balsam Isana na nieco ponad miesiąc. Podsumowując: nie wrócę do tego produktu, chyba że wygram go w jakimś rozdaniu. Być może lepiej poradziłby sobie z odżywianiem ust w dobrej kondycji, natomiast zupełnie nie spełnił u mnie obietnic producenta o doskonałym nawilżeniu bardzo suchych ust. Całe szczęście, że wygrałam go w konkursie, inaczej tylko zmarnowałabym pieniądze.
    Inne
  • 4 sierpnia 2024 o 14:59
    Straszydlo
    Okropny produkt, niestety bez pomysłu jak go wykorzystać Kuracja do ust po pierwszym szybkim użyciu może nam dołożyć leczenia i płaczu...jak? Swoim opakowaniem ! Kto by pomyślał że szyjka tubki jest tak okropnie zrobiona że próba dotknięciem ust skończyło się długim skowyjcem. Okazało się że szyjka ma jakieś twarde ostre plastiki, które mogą pokaleczyx nam wargi. Nie wiem czy uszkodzony jest sprzęt do odlewu tych tubek czy tylko mi trafiła się taka felerna. Zdaję sobie sprawę że można nałożyć na palec i rozmarowac ALE powtarzam...Jestem przeciwnikiem takich zabaw, tubka jest wygodniejsza I bezpieczniejsza oraz dużo bardziej higieniczna niż nakładać tym naszym paluchem. Sama zawartośc też nie powala... po pierwsze ta tubka jest oszukana i jeśli myślimy że tyle będzie zawartości to jesteśmy w błędzie. Dobrze trzeba ściskać żeby wgl coś wydobyć...a tubka daje wrażenie Pustej. Zawartośc nie robi nic. Daje uczucie odświeżenia i regeneracji tylko na czas trzymania tej kuracji na ustach...z każdą chwilą w której znika ten balsam znika jakiekolwiek uczucie nawilżenia. Dorazna pomoc, niestete przy suchych ustach to za mało. Jestem rozczarowana, uzyty zwrot "kuracja" wgl tu nie pasuje. To zwyklak a i słowo balsam jest na wyrost. Zawód na całości, nie polecam osobom ktore naraede szukają pomocy i regeneracji.
  • 20 maja 2024 o 14:28
    Nie polecam
    Mam problem z suchymi i pękającymi ustami przez cały rok więc kupiłam ten produkt ze względu na to, że opakowanie przyciąga uwagę. Producent pisał o wielu zastosowaniach kuracji, ale najbardziej oczekiwałam nawilżenia ust. Gdy chciałam pierwszy raz nałożyć ją na usta myślałam, że opakowanie jest puste. Większość tubki jest to powietrze a samego produktu jest bardzo mało. Nie posiada on aplikatora więc wymagało to rozprowadzenia palcem. Konsystencja jest w porządku więc można zrobić to bez problemu jednak kuracja ze względu na swoją ilość kończy się błyskawicznie. Jako plus zaliczam zapach kokosowy. Nie jest sztuczny i utrzymuje się na ustach. Największym zawodem była jednak skuteczność kuracji. Pomimo regularnego stosowania przez kilka tygodni, nie zauważyłam żadnej znaczącej poprawy stanu moich ust.
    Zalety:
    Wady:
    • ilość produktu
    • brak efektów

Zobacz także inne Maski do ust