Mydła

Le Petit Olivier Pur Savon Liquide de Marseille Parfum Rose (Mydło w płynie marsylskie o zapachu róży)

• 2 lipca 2024 o 16:33
    Najlepsze mydło w płynie jakie kupuję, obłędny, naturalny różany zapach!
    Le Petit Olivier to marka do której wracam z przyjemnością i sięgam po coraz częściej ze względu na składy produktów, jakość, wydajność i wspaniałe zapachy. Recenzowane mydło wraca jak bumerang ponieważ ja oraz domownicy lubią zapach róży, a w tym przypadku jest naturalną niczym świeżo zerwana z ogrodu. Szata graficzna opakowania jest skromna i za to ją lubię. Bezbarwna butelka z naklejką imitująca szary papier i grafika róży, napisami w języku francuskim. Plastik z jakiego ja wykonano jest najwyższej jakości oraz pochodzi z materiałów z recyklingu. Dodatkowo bezawaryjną pompka. Z tyłu opakowania znajdziemy minimalne informacje w naszym języku. Produkt nie testowany na zwierzętach. Pojemność 300 ml, PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. Skład produktu jest zacny, zawiera 95% składników pochodzenia naturalnego. Uważam, że cena jest adekwatna do jakości i wydajności mydła. W pierwszej chwili kolor wydaje się mdły, mało intensywny ale to tylko taki odbiór osobisty. Mydło posiada idealną konsystencję, nie przecieka przez palce, dobrze się pieni, szybko spłukuje. Pozostawia skórę miękką i zadbaną, stosujemy do rąk choć czasem zdarza się użyć zamiast żelu pod prysznic. Pozostawia po sobie długo wyczuwalny przyjemny naturalny różany zapach róży. Gości u nas bardzo ale to bardzo często na zmianę z innymi wariantami zapachowymi. Do kupienia kiedyś okazyjnie w Biedronce, a ostatnio w Rossmanie. Gorąco polecam ❤️
  • 31 maja 2024 o 19:12
    Skuteczne i łagodne
    W kosmetyki marki Le Petit Olivier zaopatruje się w Biedronce i kiedy tylko pojawiają się w sklepie, to biorę kilka opcji na przetestowanie. Całkiem polubiłam się z marką, ponieważ jak na stosunkowo niskie ceny mają fajną jakość i w większości mi się sprawdzają. Ich mydła w płynie, to już takie moje pewniaki i przetestowałam już chyba praktycznie każdy zapach. Bo właściwie różnią się głównie zapachem. Wersja z różą ma delikatnie różowy kolor i cudny, kobiecy zapach - róży, ale takiej świeżo ciętej, z wyczuwalnymi nutami płatków, ale i liści oraz łodygi. No bardzo mi przypadł do gustu, jest kwiatowy, świeży, zielony i bardzo autentyczny. Nie jest jednak zabójczo mocny i trwały, więc jak komuś nie będzie pasował, to nosa mu nie urwie. Mydło ma lekką, żelową konsystencję, ale nie przelewa się przez palce, więc jest w miarę wydajne. Kosmetyk przyjemnie się pieni i bez problemu spłukuje ze skóry. Nie pozostawia po sobie żadnego filmu, a za to skutecznie i delikatnie zarazem oczyszcza dłonie z wszelkich zabrudzeń. Brud, tłuszcz, kosmetyki do makijażu, wszystko usuwa bez marudzenia. A przy tym jest delikatny dla skóry, nawet tej suchej, wrażliwej i atopowej, jak moja. W przypadku mydeł tej marki mamy do czynienia z mydłami potasowymi, więc substancją myjącą jest sól potasowa kwasów tłuszczowych z orzecha kokosowego oraz z oliwy. Już na trzeci miejscu jest zapach, a później gliceryna, oliwa, wit. E. Ponadto stabilizatory i barwniki. Mydło znajduje się w plastikowej, przezroczystej butelce ze sprawnie działającą pompką. Etykieta estetyczna, kojarząca się z Francją i manufakturowymi produktami. Cena w okolicach kilkunastu złotych, więc jak najbardziej akceptowalna. Zwłaszcza, że kosmetyk jest łagodniejszy, niż te popularne za kilka złociszy. Dostępność raczej słaba, bo nie jest to stały asortyment Biedry. Polecam. Jedne z moich ulubionych mydełek.
    Ann_ek
    7 kwietnia 2023 o 20:28
    To mydło jest po prostu genialne
    Ostatnio borykałam się ze straszliwym przesuszeniem dłoni. Ogólnie mam z tym często problem, moja skóra na rękach jest bardzo wymagająca, potrzebuje porzadnej dawki nawilżenia, ale i delikatnego oczyszczenia. To mydło kupiłam na promocji w Rossmannie, a moja uwagę przykuł obiecany zapach róży. Może jestem dziwna, ale nuty róży w kosmetykach uwielbiam. Juz od samego opakowania zaczyna się bardzo dobrze. Jest wykonane z bardzo dobrej jakości plastiku, który jest transparentny. Dobrze to wygląda, no i możemy na bieżąco kontrolować zużycie produktu. Opakowanie można odkręcić, wydobyć resztki, wypłukać i nadać mu drugie i kolejne życie. Jakość wysoka, etykieta się nie odkleja, napisy nie zmazują, do samego końca wygląda jak nowe. Pompka w zasadzie bez wad. Nie zacina się, nie zapycha produktem. Można łatwo stopniować ilość mydła. Gładko się naciska. Mamy tu system on/off, co zawsze się ceni. Chętnie widziałabym możliwość dokupienia opakowania uzupełniającego, byłoby to bardziej ekologiczne, a przy tej jakości opakowania z pompką aż żal nie skorzystać ponownie. Pojemność to 300 ml. Nie sposób nie wspomnieć o zapachu. Nawet, jeśli nie jestestescie fanami róży, to ten jest tak piękny, że mógłby się Wam spodobać. A jeśli różę lubiecie, no to jest to pozycja obowiązkowa. Pachnie jak prawdziwy kwiat w ogródku. Bardzo intensywnie, ale nie przytłaczająco, słodko, ale zarazem orzeźwiająco. Ogromnym plusem jest trwałość- zapach utrzymuje się się skórze przez długi czas, nie zmienia się, pachnie cały czas tak samo pięknie. Naprawdę nie można przestać wąchać dłoni. Kolor ma delikatnie brzoskwiniowy. Konsystencja idealna, bardziej w stronę tych rzadszych, ale nie leista, dobrze trzyma się dłoni, nie spływa z nich. Fantastycznie się pieni i bezproblemowo zmywa. Nie pozostawia na dłoniach tępego osadu. Do dokładnego domycia wystarczy minimalna ilość. Chyba jeszcze nie miałam mydła (a testuje ich ogromne ilości), którego można użyć tak mało. Przekłada się to oczywiście na świetną wydajność. Skład ma wzorcowy. Wykonane w 100% z olejów roślinnych z dodatkiem oliwy z oliwek. Dostępność w porządku, ja kupiłam w Rossmannie w promocji za 10 zł, co uważam za uczciwą cenę. Jakby się uprzeć to i ta regularna, 15 zł przy tych właściwościach jest do przyjęcia. No właśnie, bo jego działanie jest idealne. To, że dokładnie domywa, owszem, fajnie, ale większość mydeł to robi. Tylko wyróżnia się tym, jak domywa. Delikatność to jego drugie imię. Nie podrażnia skóry, nie wysusza jej. Pokuszę się o stwierdzenie, że ma właściwości pielęgnacyjne, chociaż producent o nich nie wspomina- a szkoda, mógłby się tym pochwalić! Nawilża, odzywia, chroni. Mam wrażenie, że pozostawia taką lekką jak chmurka, ochronną warstewkę. Absolutnie nie jest to nic lepkiego. Skóra jest gładka, miękka, taka wypielęgnowana. Naprawdę ostatnio testowałam dużo, bo moja skóra jeszcze nigdy nie była tak wysuszona. To mydło absolutnie nie ma żadnych wad. Wszystko, od opakowania, poprzez zapach, wydajność, konsystencję i działanie jest na najwyższym poziomie. To moim zdaniem hit, jeśli go nie znacie, koniecznie przetestujcie. Ja już zrobiłam zapas, ale też sprawdzę drugą, brzoskwiniową wersję zapachową. Coś czuję, że też będzie idealna.
    Zalety:
    • świetnie domywa
    • bardzo wydajne
    • nie wysusza, nie podrażnia
    • pokuszę się o stwierdzenie, że nawilża, na pewno chroni i pielegnuje
    • cudowny zapach róży, który długo się na skórze utrzymuje
    • skład
    • opakowanie z pompką