Szampony do włosów

Vichy DERCOS szampon wzmacniający 400ml
Vichy Dercos szampon wzmacniający do włosów z aminexilem, 400 ml 400 ml
e-ZikoApteka.pl
Vichy Dercos Szampon wzmacniający włosy, 400 ml

Nasi użytkownicy zostawili 154 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 maja 2025 o 22:48
    Świetny szampon
    Naprawdę fajny szampon, pomaga w walce z wypadającymi włosami, uważam że wszystkie szampony z vichy naprawde super działają, włosy są odżywione a skóra głowy bardzo oczyszczona.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Skuteczny
  • 9 maja 2025 o 10:59
    Wzmocnienie od nasady
    Ten szampon trafił w moje ręce trochę przez przypadek – szukałam czegoś wzmacniającego, co nie tylko oczyści włosy, ale też da im coś „więcej”. Marka Dercos była mi znana głównie z poleceń dermatologów i aptecznych półek, więc miałam wobec niej spore oczekiwania. Na początek – opakowanie. Proste, lekko techniczne, ale bardzo estetyczne. Typowa butelka z zamknięciem „klik”. Dobrze się dozuje, nic się nie wylewa, a sam design kojarzy się z produktem profesjonalnym, co dla mnie jest plusem. Szampon ma przyjemną, gęstą konsystencję, która dobrze się pieni – nie trzeba go dużo, więc jest całkiem wydajny. Zapach? Zaskakująco świeży, energetyczny, ale nienachalny. To nie perfumy do włosów, tylko subtelna woń czystości i świeżości. Bardzo na plus, zwłaszcza że nie kłóci się z innymi produktami. Jeśli chodzi o działanie – tu byłam naprawdę mile zaskoczona. Już po pierwszym użyciu czuć, że skóra głowy jest dokładnie oczyszczona, ale nie ściągnięta. Po kilku myciach zauważyłam mniej wypadających włosów na szczotce i więcej baby hair przy linii czoła. Czy to efekt placebo? Może. Ale coś zdecydowanie się dzieje. Włosy są lekkie, odbite od nasady, ale nie spuszone. Szampon nie obciąża, a jednocześnie nawilża w punkt. Nadaje się też do częstego stosowania – nie podrażnia i nie przesusza skóry głowy. Na pewno warto podkreślić, że to produkt bardziej pielęgnacyjny niż typowo kosmetyczny – jego celem nie jest tylko „ładne włosy”, ale przede wszystkim wzmocnienie i stymulacja cebulek. Dla kogoś, kto ma cienkie, osłabione lub wypadające włosy, to może być naprawdę dobra pomoc. Czy ma wady? Dla bardzo suchych włosów może się okazać trochę za mało odżywczy, więc polecałabym łączyć go z dobrą maską lub odżywką. Poza tym, cena – nie jest najtańszy, ale biorąc pod uwagę skład i efekty, uważam, że stosunek jakości do ceny jest uczciwy. Podsumowując: Dercos Energy+ to szampon, który robi robotę – nie tylko myje, ale rzeczywiście działa na włosy i skórę głowy. To taki produkt, który chce się mieć pod ręką, kiedy czujemy, że włosy potrzebują resetu i wsparcia. I to wsparcie naprawdę czuć.
    Zalety:
    • Skutecznie wzmacnia włosy i ogranicza ich wypadanie
    • Dobrze oczyszcza skórę głowy bez podrażnień
    • Świeży, przyjemny zapach – unisex, nienachalny
    • Gęsta konsystencja, dobrze się pieni – wysoka wydajność
    • Nie obciąża włosów, pozostawia je lekkie i uniesione u nasady
    • Działa pielęgnacyjnie i stymulująco – widać efekty po kilku myciach
    • Odpowiedni do częstego stosowania
    • Profesjonalne, wygodne opakowanie
    Wady:
    • Może być niewystarczająco odżywczy dla bardzo suchych włosów (wymaga odżywki lub maski)
    • Cena wyższa niż przeciętna drogeryjna, choć uzasadniona
    • Dostępny głównie w aptekach lub wybranych drogeriach – czasem trudno go upolować
  • 4 maja 2025 o 17:15
    Ulubieniec od Vichy
    Szampon używam od około 2 lat i uważam, że jest najlepszy ze wszystkich, które testowałam. Używam naprzemiennie z zielonym szamponem tej samej marki. Moja skóra głowy bardzo dobrze na niego reaguje, pozbyłam się swędzenia, a włosy wydają się mocniejsze i bardziej lśniące. Produkt jest wydajny i starcza na około 2-3 miesiące przy codziennym myciu głowy. Od czasu, gdy go używam pozbyłam się łupieżu, a moje średnio-porowate włosy są bardziej miękkie i podatne na dalsze stylizacje. Konsystencja jest gęsta, ale przyjemna w nakładaniu. Wystarczy odrobina, by zadziałał. Zapach jest delikatny, dla mnie praktycznie nie wyczuwalny.
    Zalety:
    • wydajny
    • przystępny cenowo
    • możliwość zakupienia go w większym opakowaniu uzupełniającym
    • wzmacnia włosy
    • łagodny dla skóry głowy
    • łatwo dostępny
  • 28 kwietnia 2025 o 0:00
    polecam warty uwagi
    Vichy Dercos Energy+ Szampon Wzmacniający to skuteczny produkt, który pomógł zmniejszyć wypadanie włosów i poprawił ich kondycję. Włosy stały się mocniejsze, mniej wypadające i bardziej lśniące. Szampon ma przyjemny zapach, dobrze się pieni i nie podrażnia skóry głowy. Jedyne, co warto dodać, to fakt, że przy dłuższym stosowaniu może powodować lekkie przesuszenie końcówek, więc warto używać odżywki. Mimo wyższej ceny, efekty są warte inwestycji
    Zalety:
    • skutecznosc w redukcji wypadaniu włosow
    • wzmocnienie i poprawa kondycji włosow
    • przyjemna konsystencja i zapach
    • wydajnosc
    • delikatnosc dla skory glowy
    Wady:
    • mozliwosc orzesuszenia włosów nie uzywajac odzywki
  • 19 kwietnia 2025 o 15:57
    Bardzo go lubie
    Vichy Dercos Energy+ to wzmacniający szampon idealny dla osób z osłabionymi, wypadającymi włosami. Już po kilku użyciach zauważyłam, że włosy stają się mocniejsze, mniej wypadają i lepiej się układają. Formuła z aminexilem i witaminami działa stymulująco na skórę głowy, poprawiając jej kondycję. Skóra głowy po użyciu szamponu jest bardzo dokładnie oczyszczona. Szampon dobrze się pieni, ma przyjemny zapach i nie obciąża włosów. Po umyciu włosy są miękkie, lekkie i świeże. Regularne używanie tego produktu daje świetne efekty, a włosy są w świetnym stanie.