Glinki i maseczki algowe

Charmine Rose Vege-Vital Algae Mask Maska algowa rewitalizująca

5 na 51 opinię

• 16 kwietnia 2023 o 18:49
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maseczki algowe do pielęgnacji twarzy to całkowicie obce mi kosmetyki, do tej pory absolutnie nie miałam okazji stosować tego typu kosmetyku w swojej prawdziwej, profesjonalnej wersji. Z racji tego, iż naprawdę bardzo lubię stosować wszelkiego rodzaju nowości i ciekawe, profesjonalne kosmetyki, bardzo się ucieszyłam, gdy moja mama, która jest kosmetyczką, zaproponowała mi zastosowanie tego rodzaju kosmetyku, który został przez nią zakupiony u konsultanta. Ona sama szczerze poleca mi kosmetyki od marki Charmine Rose, a samych masek algowych od tego producenta posiada kilka rodzajów. Na pierwszy ogień zdecydowałam się na wersję rewitalizującą. Kosmetyk możemy zakupić w kilku wersjach opakowania - w słoiczku oraz w saszetce uzupełniającej. Moja mama akurat kupuje te wersje do uzupełniania słoiczków, które mają pojemność 252 ml. Cena regularna maski wcale nie jest niska, bo wynosi ponad sto złotych. Opakowanie to srebrna saszetka, na której umieszczono etykietkę w białym kolorze. Znajdziemy tutaj wszelkie, najważniejsze informacje o kosmetyku, takie jak logo producenta, nazwa produktu, jego skład, zalecany sposób użytku czy bardziej szczegółowy opis. Produkt posiada formę proszku, który sam w sobie nie posiada żadnego zapachu. Rozdrabniamy go z wodą i mieszamy. Wtedy naszym oczom ukazuje się dość gęsta, ciągnąca się pasta o ciemnozielonej barwie, trochę jak maska wykonana z glinki. Taka wersja już po kilku minutach zyskuje dość ładny zapach, który subtelny i świeży. Kosmetyk został mi zaaplikowany na oczyszczą buzię na około piętnaście minut. Maseczka po czasie zastyga i tworzy osobną warstwę na skórze, która bardziej na niej leży, niż się wchłania z racji tego, iż kosmetyk aplikujemy grubszą warstwą. Po tym czasie produkt po prostu zdejmujemy bez żadnego problemu. Samo działanie pielęgnacyjne jest cudowne i widać, że jest to produkt do profesjonalnego stosowania. Maseczka cudownie zmiękcza i uelastycznia skórę. Doskonale nawilża oraz regeneruje. Wspaniale koi i wygładza. Sprawia, że buzia staje się bardziej sprężysta, wypoczęta i jednocześnie zdrowo rozświetlona. Maska algowa od marki Charmine Rose to cudowny kosmetyk do profesjonalnego stosowania. Posiada szereg niesamowitych, niepodrabialnych właściwości. Zdecydowanie polecam, nawet za taką cenę.
    Zalety:
    • Skład