Peelingi do skóry głowy

Anwen Aware Scalp Care, delikatny peeling kwasowy do skóry głowy, 100ml
Bodyland.pl
Anwen Aware Scalp Care, delikatny peeling kwasowy do skóry głowy, 100ml

• 14 kwietnia 2025 o 20:49
    Peeling, który pokochała moja skóra głowy
    Dopiero po dłuższym czasie z kwasowym peelingiem Anwen Aware Scalp Care zrozumiałam, jak wielką różnicę robi świadome oczyszczanie skalpu. Po pierwszym użyciu było przyjemnie, ale dopiero po miesiącu stosowania raz w tygodniu zauważyłam realne efekty. Skóra głowy przestała się szybko przetłuszczać, włosy dłużej pozostają świeże. Nie zauważyłam żadnego podrażnienia, a wręcz przeciwnie – czuję ukojenie i odświeżenie po każdym użyciu.
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza skórę głowy
    Wady:
    • wymaga regularności
    kialacm
    3 czerwca 2024 o 19:26
    dobry
    Peeling kupiłam w rossmanie za 10 zł na promocji. Produkt zamknięty jest w plastikowym opakowaniu o pojemności 100 ml. Etykieta tego kosmetyku jest czarna i matowa. Kosmetyk zawiera mieszaniną kwasów AHA: glikolowego, mlekowego, cytrynowego, winowego stężeniach, które zapewniają skuteczne złuszczanie martwego naskórka, oczyszczanie, normalizację pracy gruczołów łojowych oraz stymulację procesów regeneracyjnych skóry. Kosmetyku tego używam raz w tygodniu. Na noszę Peeling na suchą skórę głowy przed myciem, następnie delikatnie wmasowuje produkt kolistymi ruchami. Zostawiam na 10 min, następnie zmywam dokładnie ciepłą wodą i myję włosy szamponem. Po stosowaniu zauważyłam, że moja skóra jest bardzo doczyszczona i mniej się przetłuszcza. Produkt nie powoduje wypadania włosów, podrażnienia skóry, swędzenia i szczypania. Bardzo polecam i zachęcam do zakupu:)
    Zalety:
    • działanie
    • łatwa dostępność
    Wady:
    • cena bez promocji
    saajko
    2 czerwca 2024 o 11:32
    myślę, że to całkiem w porządku peeling
    Peeling jest naprawdę delikatny, przez co nie daje uczucia mocnego oczyszczenia i odświeżenia, ale rzeczywiście poprawia kondycję skóry głowy. Największe wrażenie zrobiło dla mnie opakowanie peelingu, które umożliwia precyzyjną i wygodną aplikację produktu, bardzo to doceniam. Kosmetyk ma delikatny zapach i jest bardzo wydajny. Moim zdaniem jest naprawdę w porządku, chociaż osobiście wolę produkty, które dają mi poczucie mocnego oczyszczenia skalpu.
  • 7 marca 2024 o 20:49
    Taka sobie
    Szczerze mówiąc miałam co do tego produktu większe oczekiwania. Opakowanie jest ok i aplikacja jest bardzo wygodna. Zapach delikatny bardzo. Wydajność też jest dobra ale... jak na peeling enzymatyczny bardzo słabo oczyszcza lub wcale. Nie widze żadnej różnicy po użyciu gego produkty. Zazwyczaj po peelingach mam uniesione włosy u nasady i takie świerze, energiczne i pełne życia. Tu tego efektu brak. Może i oczyszcza ale bardzo delikatnie. Ja potrzebuje czegoś mocniejszego. Myśle że może się sprawdzić u osób z bardzo delikatną skórą głowy. U mnie poległ... za taką cene mialam wieksze oczekiwania.
    • Działanie
  • 3 grudnia 2023 o 19:41
    dla mnie trochę za delikatny
    Staram się regularnie oczyszczać skórę głowy, minimum raz w tygodniu. Przeważnie sięgam po peelingi mechaniczne, ale tym razem skusiłam się na peeling enzymatyczny i od razu muszę przyznać, że jest dla mnie zbyt delikatny. Nawet gdy trzymam go na skórze głowy dłużej niż zaleca producent brakuje mi takiego mocnego odświeżenia skóry. Zalety: -wygodny aplikator -dobry skład -nie podrażnia skóry głowy Wady: -za słabe oczyszczenie skóry -bardzo wodnista konsystencja -dostępność

Zobacz także inne Peelingi do skóry głowy