Pasty do zębów

WhiteON Fresh & White, Wybielająca pasta do zębów Mocna Mięta

5 na 51 opinię

MagFifi
    4 stycznia 2024 o 2:13
    Dobra ochrona szkliwa i łagodne wybielanie
    Mam zęby wrażliwe tak jak i dziąsła a ta pasta mile je pielęgnuje oraz chroni. Konsystencja jest gęsta, koloru niebieskiego z kawałkami białych płatków mentolowych. Ma mocno mentolowych smak, chłodzący i turbo odświeżający. Stosowałam ją przez ponad 2 miesiące, więc wydajność jest spoko. Ochrona szkliwa jak najbardziej na plus żadnych dolegliwości nie odczuwałam a dziąsła jak to dziąsła, różnie z nimi bywa. To kwestia za mocnego szczotkowania w biegu czego one nie lubią. Napewno ta pasta jest dla nich łagodna, nie powoduje podrażnień ani uczulenia co bardzo mnie cieszy. A uwierzcie mi że mam bardzo delikatne dziąsła, jest nawet jedna taka marka po której użyciu pasty (bez znaczenia jakiej) mam okropnie czerwone, podrażnione dziąsła. Wybór pasty ma znaczenie. Dlatego ta pasta od Gum sprawdzi się świetnie u wrażliwców. Formuła pasty posiada technologię 3×cooling effect. Czy widzę tu jakąś różnicę w wybielaniu ? Ano widzę, choć niewielką to jednak zawsze coś. Wybielanie do 3 odcieni, no niewiem nie mam wzornika by to porównać ale napewno radzi sobie całkiem dobrze z przebarwieniami po kawie, herbacie czy winie, szczególnie w miejscach po aparacie ortodontycznym, gdzie ten osad jakoś szybko nachodzi. Po umyciu pasty zęby są gładkie przez długi czas a osad i płytka bakteryjna nie zbiera się tak szybko. Podsumowując jest to dobra pasta odświeżająca, która chroni, rozjaśnia i oczyszcza ząbki.
    Zalety:
    • Ochrona szkliwa
    • Delikatna dla zębów I dziąseł
    • Odświeżający smak
    • Gęsta formuła nie spływa z szczoteczki.
    • Wydajna