Produkt kupiłam podczas promocji na stronie producenta. Skusiła mnie przede wszystkim cena, ale też nazwa maski. Anty-stres brzmi dla mnie jak maska na gorszy okres, kiedy skóra jest zmęczona, podrażniona, traci blask. Nastał taki okres czasu, kiedy moja skóra potrzebowała odprężenia i łagodzenia podrażnień, o którym pisze producent i miałam okazję wypróbować ten produkt.
Ogólny wygląd jest bardzo minimalistyczny. Opakowanie produktu jest standardowe dla masek kremowych - niewielka, biała saszetka. Z przodu twarz kobiety z perfekcyjną cerą. Fajnym akcentem jest prostokąt z przodu i napisy z tyłu w kolorze jaki maska ma w rzeczywistości, czyli kolor żółtej glinki. Konsystencja nie jest przesadnie gęsta. Formułę łatwo aplikuje się na twarz. Wydajność jest ok, mi wystarczyło na 1 aplikację. Ocena: 4/5
Zapach maski jest idealny dla mnie. Lekko słodki, orzechowo-kokosowy, delikatny. Sprawia, że 15 minut z produktem na twarzy jest niesamowitą przyjemnością. Ocena: 5/5
Z działaniem niestety jest gorzej. U mnie ten produkt dał miłe wygładzenie skóry i lekkie nawilżenie. Same podrażnienia niestety nie zniknęły i też się nie zmniejszyły, nie zauważyłam rozjaśnienia kolorytu. Skóra wyglądała na bardziej odżywioną, tylko, że to nie jest efekt o jakim pisze producent. Taki efekt daje większość masek na rynku. Ocena: 2/5
Skład przeciętny. Na plus - m.in. olej rzepakowy, panthenol. Na minus - silikon, fenoksyetanol, PEG-100, izoparafina, laureth-7. Te składniki są bezpiecznie, jednak ich pochodzenie, wpływ na środowisko lub działanie mogące wywołać niepożądane reakcje na skórze wrażliwej, sprawiają, że warto zaznaczyć ich obecność. Ocena: 3/5
To nie tak, że ten produkt niczego nie robi, ale na tle innych, które mają łagodzić podrażnienia, wypada bardzo przeciętnie. Mi dał przyjemne doznania zapachowe. Miał lekkie działanie nawilżające, wygładzające, odżywiające. Niestety nie zrobił tego o czym pisze producent i na co najbardziej liczyłam - nie wpłynął pozytywnie na podrażnienia, nie wyrównał kolorytu. Rynek jest tak nasycony podobnymi produktami o lepszym składzie i natychmiastowym działaniu, że z tej maski zrezygnuję i będę szukać czegoś lepszego. Niemniej, ze względu na niską cenę, uważam, że warto jej wypróbować. Każda skóra jest inna i być może u kogoś rezultaty będą lepsze niż u mnie. Ogólna ocena: 3/5
Zalety:
- cena
- konsystencja, wydajność, opakowanie
- orzechowo-kokosowy zapach
Wady:
- słaby rezultat i brak redukcji podrażnień
- średni skład