Serum do włosów

Dr. Plex Serum do włosów zniszczonych

• 2 października 2024 o 22:29
    Mała petarda
    Serum ma żelową, olejową konsystencję. Zawiera bogatą mieszankę olejów oraz witaminy A i Koenzym Q10. Butelka plastikowa bez aplikatora trzeba umiejętnie korzystać, aby za dużo nie wlać na dłoń. Dobrze się rozprowadza, rozczesuje ,nie skleja włosów ,szybko się wchłania Serum ma też przyjemny zapach. Dodatkowym plusem jest termoochrona i filtr UV. Włosy po aplikacji są jedwabiście miękkie, nawilżone ,a końcówki są zabezpieczone.Ja się w tym serum zakochałam. Zapomniałam wspomnieć że kupimy go za parę złotych. Na prawdę warto się skusić.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Wygładzenie
    • Odżywienie
    • Miękkość
    • Brak puszenia
    Wady:
    • Szkoda, że nie ma dozownika
  • 22 sierpnia 2024 o 15:36
    Sprawdza się
    Produkt zamknięty jest w wygodnym w użyciu nieprzezroczystym słoiczku o pojemności 15ml. Olejek wystarczył mi na około 3-4 miesiące i w mojej ocenie, jest to wydajny produkt. Zapach kosmetyku jest przyjemny, raczej w typie unisex i nie jest zbyt intensywny, powiedziałabym, że odpowiedni. Kosmetyk ma żelową, a zarazem oleistą konsystencję, nie jest zbyt gesty, dzięki czemu rewelacyjnie się go rozprowadza, Wchłania się w około 10 minut, o ile nie nałoży się zbyt grubej jego warstwy. Po kilku miesiącach stosowania przyznaję, że końcówki moich włosów są w dobrej kondycji - nie wykruszają się, ani nie rozdwajają. Niewątpliwie największą zaletą produktu jest zawartość naturalnego olejku arganowego, słynnego z tak dobroczynnego wpływu na włosy. Jeszcze nie raz do tego wrócę.
  • 23 czerwca 2024 o 14:16
    Przyzwoite działanie produktu, choć posiada mocno sztuczny, kosmetyczny zapach
    Szukałam produktu małego, który zmieści mi się do niewielkiej kosmetyczki podczas pobytu w szpitalu. Akurat rzuciła mi się w oczy promocja na produkty dr Plex w Rossmannie. Miałam już do czynienia z tą marką i postanowiłam przetestować działanie kolejnego produktu. Olejek jest bardzo tani. W cenie regularnej zakupimy go już za około 7 zł/20 ml. Ja zapłaciłam za niego coś około 4/5 zł. Olejek znajduje się w niewielkim słoiczku, niestety bez dozownika. Trzeba bardzo uważać nakładając produkt na dłoń, żeby nie przesadzić z jego ilością. Zabezpieczam włosy olejkiem średnio 2-3 razy dziennie. Nie zdarzyło mi się, żeby je obciążył, ale łatwo go rozlać. Za to drobny minusik. Jeśli chodzi o działanie: bardzo dobrze radzi sobie z ujarzmieniem odstających kosmyków i zabezpieczeniem końcówek. Dosyć mocno kosmetycznie pachnie, choć zapach nie utrzymuje się długo na włosach. W składzie nie znajdziemy alkoholu (a takie produkty lubię najbardziej). Podsumowując: na wyjazd, czy do kosmetyczki „w razie czego” jak najbardziej ok. Ale do codziennego stosowania wybiorę raczej swoje sprawdzone „perełki”.
    Zalety:
    • niska cena
    • wygodna pojemność
    • działanie
    Wady:
    • brak dozownika
    • mocno kosmetyczny zapach
  • 20 czerwca 2024 o 12:20
    Mały produkt z dużą mocą
    Serum jest w małej butelczce, która nie jest wygodna jeśli chodzi o dozowanie produktu, ale jest idealna na podróż jak i do schowania w torebce, by mieć je zawsze przy sobie. Serum bardzo dobrze sprawdza się na włosach cienkich, suchych, matowych z tendencją do łamania. Bardzo dobrze nawilża, wygładza, a przy tym nie obciąża i nie skleja ich. Może być stosowane jako produkt wielofunkcyjny, ma właściwości termoochronne i i filtr UV (co prawda nie jest on zbyt wysoki, ale zawsze jakaś dodatkowa ochrona jest). Bez problemu można stosować produkt na suche włosy, na przykład jako serum zabezpieczające włosy na noc lub kiedy w ciągu dnia potrzebne jest dodatkowe nawilżenie. Pojemność jest mała, ale bardzo wydajna, a serum ma ładny, delikatny zapach.
    Zalety:
    • Wydajne
    • Do stosowania na mokre jak i suche włosy
    • Nie skeja i nie obciąża włosów
    • Nawilża
    • Wygładza
    • Zmiękcza włosy bez efektu puszenia
    • Działa termoochronie
    • Zawiera filtr UV
    Wady:
    • Dozowanie produktu wymaga wprawy
  • 27 maja 2024 o 22:44
    Idealne na podróż
    Uwielbiam produkty w malych opakowaniach, bo idealnie mieszczą się do torebki czy kosmetyczki. Mam swoje ulubione sera do włosów, ale bardzo nie lubię ich przekonać wiec takie maleństwa są dla mnie cudowną opcją na wyjazdy. Z tym serum polubiłam się bardzo, ładnie wygładza, wspiera w zapobieganiu rozdwajaniu się końcówek, nie obciąża, a w dodatku ładnie pachnie. Ma gęstą olejową konsystencję i kładzie się go naprawdę malutko przez co jest bardzo wydajny. Dodatkowym plusem jest też ochrona przeciwsłoneczna co w kosmetykach do włosów jest niestety rzadkością
    • wygładzenie