Płatki pod oczy

Clavier Bright Look Retinol Hydrogel Eye Patch Hydrożelowe płatki pod oczy z retinolem

• 19 czerwca 2024 o 13:41
    mam wrażenie, że pomogły poprawić wygląd mojej skóry pod oczami
    W ostatnich miesiącach, z różnych powodów, skóra pod moimi oczami sprawiała, że nie chciałam patrzeć w lustro. Była zapadnięta, pojawiły się zmarszczenia i sińce, coś strasznego. Jednocześnie zaczęłam stosować te płatki, które kupiłam, szczerze mówiąc, bez przekonania. Stosowałam kiedyś płatki pod oczy, ale jakoś nie widziałam efektów. A ostatnio jakoś tak coraz więcej się o takich kosmetykach w kosmetycznym świecie mówi i stały tak sobie przy kasie w drogerii i kusiły, no to biorę. I chyba jakieś przeznaczenie połączyło nasze ścieżki... - OPAKOWANIE: kosmetyk znajduje się w tekturowym żółtym pudełku co odpowiada barwie słoiczka, w którym zamknięte są nasi bohaterowie. Nie twierdzę, że to standard, ale ja trafiłam na niedokręcony słoik, z którego część esencji się wylała i mam nadzieję, że był to jednorazowy incydent. - PŁATKI: żelowe, cienkie, dobrze przylegają do skóry. Delikatnie zjeżdżają tuż po nałożeniu, ale z czasem, gdy esencja się wchłania nie trzeba już ich tak poprawiać co chwilę. - ESENCJA: płynna w stronę bardzo delikatnie żelowej, szybko się wchłania. Ponieważ mamy tu retinol, to stosuję płatki wieczorem, nakładam następnie swoją standardową pielęgnację, ale niestety w okolicach oka, tam gdzie wchłaniała się estatncja moje kosmetyki mają tendencję do rolowania. Oczywiście nie dotykam się co chwilę po twarzy czy w okolicach oczu, ale czasem zdarza się, że się podrapię i wtedy to rolowanie jest widoczne. Mam odwodnioną skórę, więc esencja u mnie szybko się wchłania. Noszę płatki do 5 minut. - DZIAŁANIE: nie wiem czy to do końca działanie retinolu zawartego w esencji bo stosuję w okolicy oczu serum z retinolem, które nakładam na całą twarz. Nie wiem też czy poprawę jakości skóry pod oczami mogę przypisać tylko i wyłącznie temu kosmetykowi, choć w rutynie pielęgnacyjnej niewiele się zmieniło, a może to też inne czynniki. Nie mniej jednak od kiedy regularnie zaczęłam stosować te płatki zauważyłam, że skóra pod oczami lepiej wygląda. Zapadnięcia są zminimalizowane, a zmarszczenia, które przez te zapadnięcia się pojawiły teraz odeszły w siną dal. I te sińce, mocno widoczne, teraz są łagodniejsze (nadal są, ale jest lepiej) Uważam, że te płatki przyczyniły się do poprawy stanu mojej skóry pod oczami jako jeden z kilku elementów. Chciałabym regularnie po nie sięgać i może też skusić się na inne wersje, które też będę stosować rano, codziennie.
    tinka06
    12 czerwca 2024 o 20:45
    Świetny produkt
    Świetny produkt do pielęgnacji delikatnej skóry pod oczami - Żelowe Płatki pod Oczy, Wygładzające, Odświeżające BRIGHT LOOK RETINOL bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie swoją jakością. Złocisty retinol przywraca skórze jej naturalną świeżość. Płatki skutecznie redukują drobne zmarszczki, rewitalizując skórę wokół oczu. Aktywują produkcję kolagenu dla trwałego efektu jędrności i sprężystości skóry. Dodatkowo, składniki aktywne zawarte w płatkach wygładzają i naprawiają delikatną skórę wokół oczu. Płatki Bright Look to kompleksowe rozwiązanie dla mojej skóry - zapewniają nie tylko nawilżenie, ale także odżywienie i rewitalizację skóry wrażliwej pod oczami. Płatki świetnie się prezentują, są bardzo dobrze nasączone esencją, a ich specjalna esencja odżywcza zatopiona w luksusowej formule wspiera zdrowie skóry, sprawiając, że staje się ona pełna życia. To mój rytuał dla pięknej skóry pod oczami. Dodatkowym atutem jest przystępna cena.
    Zalety:
    • Super skład
    • wygładzona i zadbana skóra pod oczami
    • przystepna cena
    Wady:
    Drogeria Natura