Kremy i mleczka do włosów

OnlyBio Hair in Balance, Mega! Gładkość, Pasta wygładzająca do gładkich fryzur

• 28 listopada 2024 o 11:45
    Spodziewałam się czegoś lepszego
    Pastę wygładzającą OnlyBio poleciła mi znajoma. Moim celem było stosowanie jej na rozpuszczone włosy, by je wygładzić i stworzyć taflę lub do ulizanego koka, by poskromić uwalniające się kosmyki. Produkt nie spełnił moich oczekiwań, bo stosowany w małej ilości nie zmieniał znacząco sytuacji włosowej, a stosowany w większej ilości dawał u mnie efekt tłustych włosów i zbijał je w strączki. Produkt lekko zmniejsza puszenie się włosów i krótkotrwało wygładza odstające baby hairy. Nie utrwala fryzury, nie skleja włosów i nie zastyga w wyczuwalny sposób. Występuje w wygodnej tubce, która ma ładną szatę graficzną (jak wiele prodktów Only Bio), ma gęstą, zbitą konsystencję, biały kolor i charakterystyczny zapach, przypominający kremy do golenia dla mężczyzn. Pasta na pewno jest wydajna, bo należy stosować oszczędnie. Pożyczyłam ją mojemu szwagrowi, to on był zadowolony, gdy zastosował ją do ułożenia krótkich włosów z przedziałkiem na boku - jemu ładnie nabłyszczyło i wygładziło włosy. Myślę, że powinnam poszukać innego produktu, bo ten jest ok, ale mnie nie zachwycił.
    Zalety:
    • wygładza krótkie włosy
    Wady:
    • przeciąża włosy, zbija w strączki
  • 10 listopada 2024 o 14:02
    Mogło być lepiej
    Często mam problem z odstającymi babyhairami i lekkim spuszeniem włosów. Dlatego zainteresowała mnie nowość od OnlyBio. Pasta wygładzająca ma kremową konsystencję i męski, intensywny zapach. Przy lekko odstających włoskach daje radę, lekko ujarzmia i wygładza. Natomiast efekt na moich średnioporowatych włosach jest krótkotrwały i pasta wymaga replikacji. Trzeba też uważać na ilość produktu, bo można łatwo obciążyć włosy. Może przetestuję ją w formie odżywki bez spłukiwania albo jako serum ochronne na końcówki. Liczyłam na mocniejszy efekt wygładzenia, więc pasta trochę mnie rozczarowała. ZALETY Lekko wygładza odstające włosy Zapach Konsystencja Szybka i łatwa aplikacja Wydajność WADY Krótkotrwały efekt Może obciążać włosy
  • 15 lipca 2024 o 20:06
    Hit???
    Jakiś czas temu po prostu zaciekawiła mnie gdy zobaczyłam ją na półce i to w dodatku na promocji więc ją wzięłam na próbę. Zrobiłam ulizanego kocyka i użyłam pasty, a ona przygładziła wszystkie odstające włoski i zostawiła olśniewający efekt wygładzonych i błyszczących włosów. Zdecydowanie ją polecam do ulizanych fryzur
    Zalety:
    • Efekt na włosach
    Wady:
    • Uważam że włosy mogły by się szybko przy niej rozwalić ale jej zadaniem nie jest ich usztywnieelecz wygładzenie
  • 6 lipca 2024 o 18:59
    Świetnie wygładza
    To pasta to moje niedawne odkrycie, widziałam ją na instagramie i bardzo mnie zaciekawiła. Jest fantastyczna! Świetnie wygładza włosy. Można użyć jej odrobinkę i znikają wszystkie odstające włoski. Często używam jej też do ulizanego kitka czy koka i nawet dobrze utrzymuje mi krótką grzywkę. Chociaż przy wietrze dodatkowo wolę użyć wsuwek. Pasta jest bardzo wydajna i ma bardzo ładny "męski" zapach, który długo utrzymuje się na włosach.