Peelingi do twarzy

Routines by Alkmie Peeling kwasowy

• 8 kwietnia 2025 o 18:08
    Zła formuła
    Początkowo peeling sprawdzał się dobrze, skóra dobrze na niego zareagowała, była gładka i delikatnie napięta. Szybko działa, bo trzyma się go na twarzy do 5 minut. Nie podrażnił, delikatnie wykonał swoje zadanie. NIESTETY po dwóch - trzech tygodniach skrystalizował. Pompka nie działała, ponieważ płynny produkt zamienił się w galaretę z grudkami. Z tego co widzę po opiniach, jest to standardowy problem tego produktu. Nie kupię ponownie, mimo że do czasu krystalizacji działał bez zarzutów. Jest to tani produkt, ale co z tego jeżeli 2/3 trzeba wyrzucić, gdyż traci swoje właściwości.
    Zalety:
    • Delikatne złuszczenie
    • Szybka aplikacja
    Wady:
    • Szybko krystalizuje
    • Ma dość intensywny zapach
    Miziagi
    2 kwietnia 2025 o 22:00
    Nic nie czuję a formuła jest do...
    Peeling kupiłam na promocji, aby używać czegoś 1-2/ tyg dla złuszczenia mojej suchej i łuszczącej się skóry. Po pierwsze patrząc na inne opinie - moja pompka również zepsuła się po 1 użyciu, musiałam ją odkręcać i produkt wytrząsać z buteleczki. Dodatkowo produkt zmienił się w galaretkę ORAZ pojawiły się w moim produkcie drobinki czegoś...nie wiedziałam co to, były ostre i płaskie, jak kawałeczki plastiku, drapały po twarzy. Skontaktowałam się z producentem i okazało się, że to kwas się osadził i skrystalizował - a przecież użyłam tego raz czy dwa! Także przez to, że samego działania peelingu od początku nie czułam (brak uczucia mrowienia, tylko mocny zapach produktu) oraz przez opakowanie, które nie działa + rozwarstwiającą się formułę NIE POLECAM. Produkt nie był bardzo tani, a w ogóle nie działał i jeszcze trzeba było się z nim siłować. Za połowę ceny kupicie coś, co rzeczywiście działa.
    Wady:
    • formuła się rozwarstwia i tworzy galaretkę
    • pompka psuje się po kilku użyciach i trzeba się siłować
  • 26 marca 2025 o 16:28
    Falstart ...
    Peeling na początku zrobił na mnie dobre wrażenie. Po użyciu skóra była wyraźnie gładsza, bardziej promienna i dobrze oczyszczona. Formuła działa skutecznie, nie podrażnia, a efekty są zauważalne już po kilku użyciach. Niestety, po pewnym czasie pojawił się problem – peeling zmienił konsystencję. Stał się gęsty, galaretowaty i nie dało się go wydobyć za pomocą pompki. Próbowałam go wstrząsać, odkręcić opakowanie, ale aplikacja nadal była utrudniona. Co najgorsze, produkt był przechowywany zgodnie z zaleceniami, więc to raczej kwestia formuły niż błędu z mojej strony. Dodatkowo nie przypadł mi do gustu jego zapach – był dość intensywny i drażniący, co sprawiało, że stosowanie go nie było przyjemne. Reasumując - sam peeling działa dobrze, ale jego trwałość, problem z późniejszą aplikacją i zapach to duże minusy. Szkoda, bo zapowiadał się naprawdę dobrze, a przez te niedogodności ciężko go wygodnie używać do końca.
    Encix
    4 lutego 2025 o 20:54
    Produkt zgestnial
    Produkt jak najbardziej spełnia moje oczekiwania. Działa zgodnie z opisem producenta. Skóra po zastosowaniu jest miękka i gładka. Nie podrażnia skóry. Minusem jest pompka w zastosowany opakowaniu. Po kilku użyciach przestała działać. Jednak chyba nie do końca jest to wina pompki, bo po miesiącu stosowania nie mogąc wycisnąć produktu odkręciłam pompkę. Jak się okazało peeling zgestnial i zrobiła się z niego galaretka.
    Zalety:
    • Działanie
    • Wydajnosc
    Wady:
    • Stężenie produktu po miesiącu od otwarcia
    mallib
    16 listopada 2024 o 19:47
    całkiem dobry
    Na wstępie napisze, że ja nakładam preparat na całą noc - dzięki temu po kilku dniach następuje złuszczenie skóry. Preparat jest dobry,, taki jaki powinien być. Mnie się trafiła wadliwa pompka.