Przez dlugi czas bylam bardzo ciekawa tego kosmetyku, ale nie mialam jak spróbować, bo jestem na całorocznej kuracji retinoidami, wiec nie chcialam 'przedobrzyć', jednak w końcu zdecydowałam się na zakup i teraz, po zużyciu całego opakowania mogę coś o tym produkcie powiedzieć.
Opakowanie minimalistyczne, trafia w moje gusta, ja preferuję minimalizm we wszystkim, także bardzo mi pasuje, że tu nie ma zbędnego upstrzenia butelek kolorowymi nadrukami. Pipeta w tym konkretnym produkcie działała w miarę w porządku, ideał to to nie był, natomiast widzę poprawdę, ponieważ miałam już wcześniej kilka kosmetyków TO i ZAWSZE był problem z pipetami.
Kosmetyk ma postać bardzo lejąca o lekko kwaskowatym zapachu, ktory czuć, jak się je nałoży na skórę. Ja stosowałam produkt w taki sposób, że w noc bez retinoidów tak co tydzień mniej wiecej stosowałam ten kwas nakładając go dłonią bezpośrednio z pipety (nie na wacik). Już po samym nałożeniu czuć było, że skóra jest przyjemnie wygładzona. Efekt ten był jeszcze lepszy rano. Niestety, u mnie używanie tego kwasu kilka dni pod rząd, lub po prostu za często powodowało, że pojawiało mi się wiecej niedoskonałości, po prostu skóra nie za bardzo to tolerowała, dlatego część zużyłam na dekolt i tam mogłam już sobie używać codziennie. Mam problem na dekolcie z pojedynczymi krostkami i niestety nawet po codziennym używaniu lub co 2 -3 dzień miałam wrażenie, ze nie do końca radzi to sobie z moimi zaskórnikami w tym miejscu. Na twarzy niestety też sobie nie do końca radziło, chociaż skłamałabym, gdybym powiedziała, że ten produkt nie robi nic - na pewno skóra wydaje się wygładzona, jest trochę mniej zaskórników (jednak nie wszystkie znikają - i to zarówno na twarzy jak i na dekolcie), plus trochę nie do końca pasuje mi ta konsystencja, ponieważ po nałożeniu strasznie się lepiła.
Ogólnie jednak uważam to serum za kosmetyk dobry i skuteczny, ponadto ma śmieszną cenę, więc wypróbować warto. Dla mnie jednak najlepszą robote na skórze robią retinoidy, więc jeśli używam kwasy, to tylko jako środki tzw. 'poboczne' i jako taki właśnie ten kwas potraktowałam. Szału nie ma, ale działanie jakieś tam jest, więc nie ma na co narzekać. Uważam jednak, że trzeba z tym produktem uważać, ponieważ moze on się nie nadawać do używania codziennie dla niektórych i jeśli wlaśnie tak jak ja jesteście na kuracji retinoidami, to też radziłabym ostrożność, ale można to połączyć :)