Szczotki do włosów

For Your Beauty Style & Care, Okrągła szczotka do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    sussuri
    20 listopada 2024 o 19:50
    Niezastąpiona od lat
    Jedyna szczotka którą używam, a mam ją już od kilku ładnych lat. Dogodny rozmiar, dobrze leży w ręce, bardzo fajnie modeluje się na niej włosy. Dobra jest też do rozczesywania i nie szarpie aż tak moich włosów. Wykonanie jest bardzo solidne, po tylu latach nadal jest w bardzo dobrym stanie. Łatwa do czyszczenia, łatwo usunąć z z niej wszystkie włosy.
    Zalety:
    • dobrze leży w ręce
    • łatwa do czyszczenia
    • dobrze na niej podwija się włosy
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 3 kwietnia 2024 o 20:46
    Na niej miałam się nauczyć modelować moje gęste włosy. Co wyszło? Nerwica
    Okrągła szczotka do włosów marki For Your Beauty została kupiona przeze mnie w Rossmanie na promocji. Od dawna chciałam się nauczyć jak modelować włosy podczas suszenia. Nic im tak dobrze nie robi jak suszenie na szczotce u fryzjera, serio. Nie potrzeba prostownicy, żeby były w miarę okiełznane. Uznałam, że jej rozmiar jest idealny, bo nie jest za duży. Dodatkowo, że nie będzie aż tak bardzo ciężka i będę w stanie ją utrzymać w ręce i całkiem płynnie operować przy przejeżdżaniu po kolejnym paśmie. Jak zwykle się pomyliłam. Muszę stwierdzić, że dużym plusem tej szczotki jest fakt, że jest wykonana w 100% z plastiku z recyklingu. Nie jest droga, na promocji idzie ją kupić za około 10 zł. Jej opakowanie jest w sumie też całkiem ekologiczne. Jest owinięta mocnymi plastikowymi owijkami, do których przyczepiono kartonik z krótkim opisem produktu. Wszystko jest czytelne i schludne. Ma matową rączkę, która nie wyślizguje się z ręki. Jest lekka i wygodnie się ją trzyma. Ma krótkie igiełki zakończone kulkami. Nie zauważyłam, żeby część z nich odpadła po którymś użyciu. Żadna igiełka nie ma ostrego zakończenia. Także wykonanie najważniejszej części szczotki jest poprawne. Wszystko byłoby spoko, gdyby nie fakt, że mam długie i gęste włosy i ta szczotka po prostu nie jest w stanie gładko i bezproblemowo zgarnąć włosów do wymodelowania. Wszystko się zahacza i ciągnie. Dałam jej 3 szanse, za każdym razem było to samo - krew, pot i łzy. Poddałam się. Niestety nie jestem nią w stanie też przeczesać włosów normalnie tak na co dzień, ponieważ strasznie ale to strasznie ciągnie. Leży w szafce, kurzy się i zapewne oddam ją siostrze. Jeżeli ktoś jest posiadaczem cienkich włosów, niezbyt plączących się - ta szczotka będzie idealna do modelowania lub po prostu przejeżdżania nią po włosach w trakcie suszenia (w celu delikatnego wygładzenia). W przeciwnym razie dostarczy więcej bólu niż pożytku.
    Zalety:
    • jest lekka, mała i poręczna
    • przez matową rączkę wygodnie trzyma się ją w ręce i nie ześlizguje się
    • jest tania i łatwo dostępna
    • wykonana w 100% z recyklingu
    • w mojej opinii nadaje się tylko do cienkich włosów
    • brak ostrych zakończeń igiełek - kuleczki trzymają się mocno
    Wady:
    • przy grubych i długich włosach ciągnie i rwie włosy, nie jestem w stanie przeczesać nią włosów, a co dopiero modelować
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu