Płyny do demakijażu

Nivea Cera wrażliwa i nadwrażliwa, Kojący płyn micelarny ( nowa wersja)

NIVEA Pielęgnujący Płyn Micelarny Cera Wrażliwa i Nadwrażliwa 400ml
Nivea
Nivea PIELĘGNUJĄCY PŁYN MICELARNY DO SKÓRY WRAŻLIWEJ I NADWRAŻLIWEJ 400ML zakupy dla domu i biura 89259
Nivea Visage Pielęgnujący płyn micelarny do skóry wrażliwej i Nadwrażliwej 400 ml

IvanaLi
    2 maja 2025 o 12:10
    Bardzo łagodny
    Jeden z moich ulubionych płynów micelarnych. Działa naprawdę bardzo łagodnie na skórze. Twarz po zmyciu makijażu jest miękka i gładka. Płyn nie powoduje uczucia ściągnięcia. Nie podrażnia skóry oraz nie powoduje pieczenia. Produkt jest prawie niewyczuwalny więc sprawdzi się dla osób wrażliwych na zapachy.
  • 10 marca 2025 o 23:48
    Przyjemny leciutki jak piórko micel
    Niedawno skończył mi się niacynamidowy micel od Mixy [ODSYŁAM DO RECENZJI] Zdecydowałam się na ten z racji dobrych doświadczeń ze starą wersją i z uwagi na potrzebę ukojenia mojej wrażliwej skóry twarzy. Moja Mama też potrzebuje czegoś wyjątkowo delikatnego. Chwyciłam liliową buteleczkę od Nivei i poszłam z nią do kasy (akurat był w cenie promocyjnej, więc tym bardziej namysł był zbędny). Kiedy wróciłam do domu, zmyłam makijaż i... (może zacznę od plusów, a później będę kręcić nosem) PLUSY: + Opakowanie - bez zastrzeżeń. Estetyczne, poręczne, ustawne. Pękata butla wykonana została z przyjemnego plastiku z liliowym tonem i fioletowymi elementami. Można kontrolować poziom zużycia. Etykietka jest czytelna, minimalistyczną i miła dla oka. Klapka łatwa w otwarciu i zamknięciu. Dziurka, przez którą wypływa płyn jest idealnej wielkości - nie za wąska, ani za szeroka. + Płyn jest przyjemny - pozbawiony koloru i zapachu; łagodny dla oczu - nie czułam żadnego szczypania, pieczenia, a to się praktycznie nie zdarza w przypadku tego typu produktów, dlatego w tym miejscu stawiam mu dużego plusa! + Odpowiedni dla wrażliwych cer. + Świetnie zmiękcza skórę twarzy! :) + Bardzo precyzyjnie oczyszcza twarz z zanieczyszczeń. + Nie pozostawia tłustego filmu na skórze. + Nie powoduje zaczerwienień, ani uczucia ściągnięcia, nie podrażnia, nie alergizuje, nie podrażnia, nie wysusza (wręcz nawilża). + Cena do zaakceptowania - szczególnie w promocji. MARUDZENIE, CZYLI PLUSOMINUSY: ± Demakijaż przebiega sprawnie, ale... niestety nie na tyle, by kompletnie nie pocierać skóry (szczególnie brwi) - mam wrażenie, że trochę jednak trzeba... ± Drobne podrażnienia, które akurat miałam na twarzy nie zostały spektakularnie ukojone, ale też płyn nie wyrządził dodatkowych szkód i nie zaognił powstałych wcześniej. Nie ulega wątpliwości, że płyn jest bardzo łagodny, ale producent obiecuje więcej, niż jest w stanie zaoferować. Nie jest to punkt, który bezwzględnie wymagam od płynu micelarnego, i chyba kręcę nosem dla zasady... ;p ± Wbrew temu, co twierdzi producent, należy go zmyć. MINUSY: – Płyn nie jest zbyt wydajny - aby usunąć mocniejszy makijaż, trzeba go trochę zużyć (nie radzi sobie z wodoodpornymi kredkami do oczu czy tuszem do rzęs). – Mam wrażenie, że zdarza mu się zapchać pory... Nie jest to co prawda reguła, dlatego należy pamiętać, by go dokładnie zmyć. PODSUMOWANIE: Starą wersję zapamiętałam jakoś lepiej... Tę oczywiście lubię i to bardziej, niż niacynamidowy egzemplarz od Mixy czy aloesowego AA, ale do ideału trochę mu jednak brakuje. Wszystkie wymienione produkty zostały przeze mnie zrecenzowane - zachęcam do przeczytania opinii. Kojąca Nivea jest przyjemna i pewnie jeszcze nie raz będę do niej wracać, gdyż idealnie nadaje się do oczyszczania twarz z nadmiaru sebum i brudu (mam cerę mieszaną) ; do demakijażu poszukam czegoś mocniejszego, a tym samym bardziej wydajnego, choć podobnie delikatnego dla skóry i oczu.
    Mela345
    10 marca 2025 o 17:34
    HIT
    Plusy(+) - delikatnie zmywa, nie pozostawiając na skórze żadnego filmu, nie ma potrzeby zmywania (dosłownie nie czuć nic na skórze jak już wsiąknie) - nie zapycha/nie robi pryszczy - koi, nawilża skórę - przebadany okulistycznie - dobry skład - duża butelka, dobra wydajność produktu Podsumowując płyn micelarny Nivea to mój strzał w dziesiątkę! Aktualny hit, polecam:)
    Summer
    29 grudnia 2024 o 18:12
    Czy taki kojący...
    Od razu zaznaczam, że płyny micelarne nie są moimi ulubionymi kosmetykami do demakijażu. Chociaż w tej kategorii, ten płyn jeszcze nie jest taki zły. W teorii nie ma potrzeby, żeby go zmywać, ale ja sobie tego nie wyobrażam - bez spłukania takiego płynu wodą i dodatkowego potraktowania żelem - czuję się niedomyta. Poza tym ten płyn wywołuje u mnie lekkie mrowienie cery i szczypanie oczu. Szczególnie oczy muszę szybko spłukać wodą. Skuteczność usuwania makijażu nie jest stuprocentowa - czasem zdarzy się, że nie usunie dokładnie maskary.
    KardiaM
    11 października 2024 o 13:39
    Skutecznie oczyszcza bez podrażnień
    Lubię wykonywać makijaż, ale borykam się z wrażliwą skórą, więc do demakijażu wybieram delikatne preparaty. Wiem, jak ważne jest skuteczne oczyszczenie, dlatego ciężko dobrać kosmetyk, który jednocześnie dokładnie zmywa i jednocześnie nie podrażnia skóry. Na szczęście ten produkt okazał się trafiony :) Opakowanie to butelka z solidnym zamknięciem "na klik". Osobiście nie wyczuwam zapachu. Jest on wydajny, bo nie trzeba dużej ilości płynu, by oczyścić skórę z makijażu i zanieczyszczeń. Kosmetyk nie spowodował u mnie podrażnień oczu i cery, ani żadnych innych niepożądanych reakcji. Nie spodziewałam się po nim szczególnych właściwości pielęgnacyjnych, bo od tego mam inne preparaty, ale jestem zadowolona z jego podstawowej funkcji, jaką jest oczyszczenie i odświeżenie skóry :)