Tusze do rzęs

Max Factor 2000 Calorie Full Volume Tusz do Rzęs Black
Max Factor 2000 Calorie Tusz do rzęs, 01 Black Black 9 ml

• 20 września 2024 o 15:44
    Bardzo w porządku
    Bardzo w porządku. Tusz mi się podoba i się sprawdza. Łatwe użycie. Ale jeśli szukamy czegoś Wow to tym tuszem ciężko to osiągnąć nawet jeśli długo się pracuje produktem
  • 10 lipca 2024 o 23:57
    Inny wymiar czerni.
    Tusz ten kupiłam na promocji w jednej z popularnych drogerii. Coś musiałam wrzucić do koszyka, bo skończył mi się jego poprzednik, a ten akurat był tak ładnie wyeksponowany. A do tego seria Max Factor 2000 calorie jest na swój sposób kultowa, co dodatkowo przesądziło o zakupie. Wydałam jakąś niewygórowaną kwotę, w okolicach 20 złotych. Opakowanie recenzowanego kosmetyku jest klasyczne, czarne ze złotymi napisami. Wygląda elegancko. Szczoteczka również jest klasyczna, ani duża ani mała, bez większych problemów można nią wytuszować zarówno dolne, jak i górne rzęsy. Co mnie urzekło? Niezwykle intensywny, czarny kolor mascary, który doskonale i wyraziście podkreślał włoski. Co do efektów, kosmetyk ładnie pogrubia oraz zagęszcza rzęsy. Może nie jest to efekt ekstremalny, ale dla mnie osobiście w pełni zadowalający (na co dzień nie potrzebuję wachlarza a la sztucznych rzęs). Włoski zyskują także na długości, czyli jak widać w każdym wymaganym wymiarze. Jedynym minusem jest fakt, iż czasem mascara tworzy na rzęsach niewielkie grudki i troszkę skleja włoski, zwłaszcza przy nakładaniu większej ilości warstw, poza tym nie mam się do czego przyczepić. Sporym walorem jest również trwałość, tusz spokojnie wytrzymuje cały dzień bez osypywania czy odbijania na powiece. Także i demakijaż tego kosmetyku wykonuje się szybko i bezproblemowo. Plus za składniki pielęgnacyjne w składzie oraz delikatność dla oczu. Jeśli zaś chodzi o wydajność, ja stosowałam kosmetyk pewnie blisko pół roku i dopiero pod koniec konsystencja stała się mniej kremowa, przez co nastręczała trochę problemów z nakładaniem. Także i w tej materii jest jak widzicie naprawdę dobrze. W każdym razie jestem zadowolona z makijażu rzęs wykonanego tym komsetykiem i produkt polecam, Jest tani, wydajny, dostępny w drogeriach i daje efekt, jaki lubię. Zdecydowanie warto wypróbować!
    Zalety:
    • pogrubienie, wydłużenie i zwiększenie objętości rzęs
    • naturalny wygląd włosków
    • bardzo intensywny, czarny kolor
    • szczoteczka ułatwiająca precyzyjną aplikację
    • składniki pielęgnacyjne w składzie
    • nie podrażnia, nie uczula
    • łatwy do zmycia
    • trwałość: tusz bez problemu wytrzymuje cały dzień
    • estetyczne opakowanie
    • niewygórowana cena, zwłaszcza w promocji
    • bardzo dobra wydajność
    • bezproblemowa dostępność stacjonarnie
    Wady:
    • czasem tworzy drobne grudki i lekko skleja rzęsy - zwłaszcza przy nakładaniu więcej niż jednej warstwy