Kredki do oczu

Bell Bell x RLM Multichrome Eye Pencil Kredka do oczu

• 14 lutego 2025 o 10:46
    Robi wrazenie
    Najzwyklejsza konturowka ktora, trzeba temperowac. Kolor 01 Arctic przepiekny turkus opalizujacy na zielen zloto no kolor jest obledny. Kremowa konsystencja ale nie maselko. Srednia trwalosc ale nawet jak sie troche zetrze to i tak wyglada dobrze. Jedyny minus szybko sie konczy.
  • 12 stycznia 2025 o 20:57
    ~•°*. Mieniąca się zorza polarna ~°•.* czyli... Czy te oczy mogą kłamać?
    Na początku nie byłam przekonana do zakupu kredki, a tak się złożyło, że... jestem w posiadaniu wszystkich trzech wariantów. Biedronka pod koniec grudnia zorganizowała promocję, z której udało mi się w pełni skorzystać. Wiele zaoszczędziłam, a zebrałam wszystkie elementy z kolekcji RLM z Bell, z czego do tej pory się ogromnie cieszę! :) Dlaczego nie planowałam zakupu? ~ po pierwsze: nie używam kredek do oczu i pachniało mi to stratą kasy na coś, czym nie będę się malować ~~ po drugie: nie wiedziałam, na którą się zdecydować - na Raindrops, czy na Moonlight? (Arctic mnie nie przekonywał, bo ten odcień nie wydawał mi się ani zbyt odjechany, ani jakoś specjalnie wyjątkowy) Wyglądały bardzo podobnie i na upartego, mogłam po prostu wyliczyć, który wróci ze mną do domu ~~~ po trzecie: ponad dwie dychy za kredkę do oczu to trochę drogo jak na "niedrogą" kolekcję Jakie są te kredki? * Nieziemsko kremowe * Mięciutkie jak masełko * Migotliwe jak zorza polarna * Mieniące się duochromki * Zaskakujące - znikają i pojawiają się 0.0 * Trwałe jak kamienie... szlachetne kamienie! * Śliczne! <3 Zacznijmy od numeru 01, czyli od Arctic (Arktyczny)... Najciemniejszy, najgłębszy z całej trójeczki. Bardzo intensywny seledyn/turkus. Przydatny w stworzeniu festiwalowego makijażu. Wyrazisty, hipnotyzujący, totalnie syreni. Ewa słusznie powiedziała, że ten odcień wyglądałby odjazdowo przy ciemnej tęczówce - brązowej lub czarnej. Oglądałyście "The love witch"? – ... to chyba wiecie o co chodzi? ;) Mimo, że mam zielone oczy, to i tak pięknie podbija ich - i tak wyrazisty - kolor. Bardzo mi się ta kredka spodobała. Nadaje mi takiego syrenkowo-hipisowskiego sznytu. Słucham Doorsów i dzięki "Arcticowi" mogę pokazać sympatię do nich nie tylko koszulką z wizerunkiem Jima Morrisona, ale i za pomocą makijażu. ;D "Arctic" polecam hipiskom, dziewczynom lubującą się w stylach mermaidcore i kobietom z ciemnymi oczami. Kolejny numer 02 Raindrop (Krople deszczu) – lodowy błękit przechodzący w księżniczkowy róż. Tak jak "Arctic" jest jak syreni ogon, tak ten przypomina grzywę jednorożca. Wprost idealnie pasuje do błyszczyka "Dewy" z tej samej linii! Kojarzycie estetykę "Jeziora łabędziego" z udziałem Barbie? – "Raindrop" jest jakby z niej wyciągnięty. Zastosowane w nim kolory przywołują na myśl najbardziej czarodziejską zimę, o jakiej tylko zdołamy pomyśleć. To najjaśniejszy, najmroźniejszy kolor. Położony na linię wodną, powiększa i 'otwiera' oko, dodaje spojrzeniu niewinności i świeżości. Komu polecam? Niebieskookim lub szarookim niewiastom, a także wszystkim, którym podobają się tzw. "sanpaku eyes" (można oszukiwać), chcą nadać oczu wymowności, spojrzeniu wyrazistości, przenikliwości, przy zachowaniu niewinnej, anielskiej eteryczności. Ta kredka odmładza. Numer 03 "Moonlight" (Światło księżyca) – "wow, jak to możliwe, że to jest fioletowe, a to takie złote?!" Mamy do czynienia z iluzją pełną gębą! Podobnie jak w "Raindropie" - w zależności od kąta padania światła, zmienia się kolor kredki, jednak w przypadku "Moonlighta" zmiana jest intensywniejsza, bo spotykamy się ze zderzeniem dwóch mocnych kontrastów - fioletu i złota. Jest zagadkowy, tajemniczy i mistyczny - zupełnie jak księżyc! "Arctic" to oceaniczna syrenka, "Raindrop" to czarodziejski jednorożec, a "Moonlight" to dobra wróżka. Przenosi nas do szekspirowskiego "Snu nocy letniej". Cudownie zdobi oko zarówno wtedy gdy jest zaaplikowany na górną powiekę, na linii wodnej, albo w kąciku. Jest jak biżuteria - tyle, że w makijażu. Wygląda zniewalająco na moich zielonkawo-złotych oczach! To właśnie tę kredkę chwyciłam jako pierwszą. ;) Tak miękkich, masełkowatych kredek jeszcze nie spotkałam (chociaż nie jestem wiernym użytkownikiem tego typu produktów - te mnie oczarowały! Zgodnie z tym, do czego zostały stworzone, zresztą! :D) - żadnego dociskania, proszę! One są takie delikatne! I tak rewelacyjnie napigmentowane! Widać magiczny ich ślad już za jednym delikatnym pociągnięciem. Są piękne i trwałe jak kamienie szlachetne! Nie ścierają się nawet gdy potrzemy oko. W zasadzie nie ścierają się aż do porządnego demakijażu (sama woda nie wystarczy, słaby micel też go nie zmyje). Są precyzyjne w aplikacji, komfortowe w noszeniu - nawet wrażliwe oczy nie łzawią po kontakcie z rysikiem. Elastyczny kosmetyk, którym można się bawić i stosować go do ozdabiania klasycznych make'upów, czy używać go w sposób bardziej ekscentryczny (do kolorowych piegów, rysowania gwiazdek, łezek, do zaznaczania łuku kupidyna itd.) - świetny tester wyobraźni, jeśli lubicie makijażowe szaleństwo. :) Polecam te genialne kredki! ♥️
  • 6 stycznia 2025 o 10:48
    Czemu jest o nich tak cicho?
    Kupiłam wszystkie kolory na 1+1 w biedrze i... omg. To są najtrwalsze i najpiękniejsze kredki jakie kiedykolwiek widziałam. Dosłownie raz zrobiłam Swatcha na ręce, by upewnić się ze mam dobry kolor poszłam się myć a ona nadal stała w miejscu! Napakowane błyskiem i multichromatycznością, cudownie zostają na linii wodnej. Kocham, mam zapas na parę miesięcy.
    Zalety:
    • Pigmentacja
    • Multichromatyczne
    • Niska cena
    • Trwałe (bardzo!)
    • Kremowe
    Wady:
    • Nie ma
  • 11 grudnia 2024 o 11:33
    Kosmiczna kredka - kocham
    Jestem fanką tej kredki jest jak masełko na ciepłym chlebku :) Kupiłam kolor 01 Arctic, choć miałam zamiar kupić inny ale zmieniłam decyzje gdy zobaczyłam na żywo te kolory. Moim zdaniem to co widziałam na filmiku u RLM plus to co pokazują zdjęcia nie oddaje tych kolorów na żywo. Dzięki temu, że są to multichromy są one nie do opisania, ich wielkowymiarowość, połysk, łatwość w nakładaniu - kosmiczna. Dodatkowo zastygają ( nie na skorupę) po zaschnięciu nie odbijają się na skórze obok, wytrzymuje cały dzień tak kredka bez problemu, nosze od bladego świtu do nocy. Trzeba jedynie uważać i nauczyć się ją nakładać aby za pierwszym podejściem nie złamać końcówki bo są naprawdę mega miękkie :) Jestem zakochana w niej i wbrew pozorom przynajmniej dla mnie nie jest to kredka do tylko artystycznych makijaży ja ją noszę do pracy tak po prostu robię sobie ją na górnej powiece taką jaskółeczkę do tego tusz i idę do pracy (biurowa) i wygląda to pięknie. Za tę cenę jakość produktu wysoko półkowego. Jedynie co to wydajność może być kłopotem bo już po pierwszym użyciu trzeba ostrzyć :)
    Zalety:
    • kolor
    • poziom krycia
    • zastyganie
    • brak transferowania się po zastygnięciu
    Wady: