Cienie do powiek

Bell Liquid Eyeshadow Połyskujące cienie do powiek

• 29 marca 2025 o 12:24
    Cień trudny w pracy
    Drugim produktem z kolekcji świątecznej Bell, który miałam ochotę przetestować był właśnie recenzowany cień do powiek. W celu skorzystania z promocji należało wybrać dwie rzeczy, więc tak też uczyniłam. Dzięki temu w bardzo niewielkim koszcie mogłam poznać nowości oferowane wówczas przez producenta. Dostępne były trzy kolory, ja zdecydowałam się na odcień 01 dasher, ponieważ najbardziej mi się spodobał. Kierowałam się tym, aby barwa była użytkowa i dobrze współgrała z innymi cieniami, które posiadam. Kolorek ma szampański odcień, ale zaskoczyło mnie to, że jest jednak bardzo jasny. Moim zdaniem bardziej trafną nazwą byłoby określenie go toperem, aniżeli cieniem, ponieważ jego wykończenie jest półtransparentne. Kosmetyk ma słabe krycie, co sprawia, że po nałożeniu go solo przebija skóra na powiece. Ja nie lubię takiego efektu, ponieważ zależy mi na ujednoliceniu tego obszaru. Próbowałam aplikacji na korektor, ale niestety wtedy płynna formuła się waży i wygląda nieestetycznie. Po przeczytaniu opisu producenta spodziewałam się, że to będzie spektakularny błysk, ale w rezultacie jest bardzo subtelny. Dla mnie ten rezultat jest zbyt delikatny, ja lubię, gdy moje oczko jest wyraziście rozświetlone. Nawet w makijażu dziennym ledwo widoczne iskierki są dla mnie niewystarczające. Konsystencja wyrobu jest dla mnie trochę dziwna, taka śliska pod palcem i trudna do równomiernego rozłożenia. Jedynie cienka warstwa tego cienia się obroni, próba dobudowania go kończy się makijażem, który trudno naprawić. Formuła jest zastygająca, więc jeśli uda się nałożyć go na początku w ładny sposób to już później nie trzeba się martwić, ponieważ już nic się z nim nie stanie złego, kiedy wtopi się w skórę. Asortyment trzeba nakładać przy użyciu dłoni, ponieważ inaczej się nie da. Podczas próby aplikacji pędzlem pigment się wytraca i tworzy prześwity na powiece, której później bardzo trudno zakamuflować. Na opakowaniu nie ma informacji odnośnie pojemności jednej sztuki, ale gołym okiem widać, że jest to niewielka ilość. Na wydajność narzekać z kolei nie mogę, ponieważ nie widzę dużego zużycia w moim egzemplarzu. Propozycja jest wykonana w 96% ze składników pochodzenia naturalnego, jest wegańska i uzyskała aprobatę PETA. Forma podania jest identyczna jak opisywanego wcześniej przeze mnie błyszczyka, czyli posiada szklane opakowanie i plastikową nakrętkę. Motywem przewodnim kolekcji limitowanej są święta i inspirowana jest okresem zimowym. Szata graficzna ilustruje uroczego reniferka, utrzymana jest w złotej i zielonej stylistyce. Reasumując jest to preparat specyficzny, ponieważ praca z nim jest trudna i wymagająca. Będę go nadal używać, ponieważ nie lubię marnować produktów, ale nie będzie mi go brakowało, kiedy go zabraknie w moich zbiorach.
  • 12 stycznia 2025 o 18:04
    Delikatny subtelny błysk na powiece od Bell
    Kolejny już raz sięgam po produkty Bell i ciągle mam niedosyt. Recenzowany cień do powiek wybrany spośród trzech wariantów, mój to 02 CUPID łososiowo - miedziany, wystarcza dwa pociągnięcia aplikatora, a oko mini się maleńkimi drobinkami, osobiście stosuje solo choć można z łatwością łączyć z innymi cieniami do powiek. Opakowanie przez które widać produkt oraz jego zużycie, 96% składników pochodzenia naturalnego, produkt odpowiedni dla wegan, nie testowany na zwierzętach. PAO 6 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia, rodzima marka, atrakcyjna cena, dostępny w Biedronce w ofercie limitowanej. Urocza szata graficzna opakowania przyciąga uwagę na sklepowej półce. Cień z łatwością można aplikować, wysycha w mgnieniu oka, utrzymuje się w nienagannym stanie przez cały dzień, u mnie ok. 9-10 godzin aż do demakijażu. Tak samo zmycie jest łatwe. Polecam wypróbować, sama z chęcią sięgnę po kolejne opakowanie oraz inny wariant kolorystyczny. Bell jak zawsze zaskakuje ❤️
    Zalety:
    • Blask
    • Rodzima marka Bell
    • Łatwość w stosowaniu
    • Solidne opakowanie
    Wady:
    • Edycja limitowana
    Miroku
    29 grudnia 2024 o 20:53
    Uroczy
    02 Cupid, czyli łososiowy/miedziane złote pełne mieniących się drobinek. Jakoś tak od niechcenia maznęłam wierzch dłoni testerem tego koloru(zauroczył mnie ten świąteczny renifer na opakowaniu, przyznaję szczerze :D ) i lekko roztarłam na skórze. W marketowym świetle tak mi ładnie zamigotał, że wrzuciłam go do koszyka, mimo, że do tej pory nie miałam pozytywnych doświadczeń z cieniami w kremie. A ten od Bell pokazał mi jedno-że można zrobić dobry produkt tego typu. Mój odcień to bardzej taki brokatowy topper-sam w sobie nie daje stuprocentowego krycia oraz nasyconego koloru, ale za to super wygląda roztarty jako błyszczące wykończenie makijażu oka. Ja zawsze go nakładam na sam koniec, aplikuję oraz rozcieram palcem(tak mi najlepiej przy błyskach) na cień matowy(plus pod spodem baza oczywiście, ponieważ mam tłuste i opadające powieki). Ten cień ma dobrą formułę-nie jest klejąca czy mokra, zastyga szybko, ale jednocześnie pozwala na ładne roztarcie czy poprawkę. Mój kolor najładniej wygląda przy dwóch warstwach, efekt można stopniować bez niszczenia poprzednio nałożonej warstwy produktu-dokładnie kolejnej porcji cienia nie powoduje rozmazywania czy wałkowania tego co mam już pod spodem na powiece. Efekt końcowy jest śliczny-cień pięknie się mieni oraz migocze drobinkami, nie tworzy skorupy czy efektu foil. Jest świetny zarówno do lekkiego makijażu dziennego jak i do akcentu na mocniejszym oku. Miałam obawy, że ten cień będzie szybko się wałkował oraz zbierał w załamaniu powieki, ale trwałość jest zaskakująco świetna-spokojnie mi się trzyma powieki przez większość dnia, nic w tym czasie się nie roluje, nie blaknie ani nie osypuje, po 8-9 godzinach wygląda nadal bardzo dobrze. Opakowanie urocze, ale też solidne(zaliczyło podróż w kosmetyczce). Aplikator pacynkowy dla mnie ok, aczkolwiek bez większego znaczenia gdyż cień nakładam najpierw na opuszek palca, a dopiero wtedy przenoszę na powiekę. Produkt mam już praktycznie miesiąc, używam całkiem często i zawartość cały czas zachowuje dobre właściwości-nic nie zasycha oraz nie gęstnieje.