WIZAŻ logo
Wcierki do włosów i skóry głowy

Anwen Scalp Care, Wcierka stymulująca wzrost włosów z mentolem

4,3 (3)

hairstore.pl
allegro
Bodyland.pl

star fullstar fullstar fullstar fullstar full
star fullstar fullstar fullstar half fullstar empty
  • 13 sierpnia 2026 o 15:47
    Fajnie ogranicza przetłuszczanie, ale porost bez większego szału
    Kupi ponownieNie wiem
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Kupiłam to opakowanie po ścinaniu włosów i zużyłam całe bo bardzo zależy mi na szybkim poroście, ale mam wrażenie że stosowałam już lepsze wcierki pod tym kątem bo wysypu baby hair czy kosmicznego przyrostu tu nie było, sam efekt chłodzenia jest dla mnie praktycznie niewyczuwalny i jakieś pieczenie czuć dopiero po kilkunastu minutach jak się przypadkiem podrapie po skórze głowy, za to produkt ma formę białego mleczka więc absolutnie nie nadaje się po myciu i trzeba go stosować wyłącznie przed, choć ma u mnie ogromny plus za to że świetnie ogranicza przetłuszczanie bo dzięki niemu nie muszę myć głowy codziennie, a do tego ma całkiem znośny i niezbyt mocny ziołowy zapach.
  • 27 kwietnia 2026 o 9:32
    Przyjemnie chłodząca
    Kupi ponownieTak
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Wcierka stymulująca od Anwen z mentolem to dla mnie pierwsze tego typu „chłodzące” doświadczenie w pielęgnacji skóry głowy. Muszę przyznać, że efekt jest naprawdę wyraźny. Już po aplikacji czuć konkretne, intensywne chłodzenie, które daje uczucie świeżości, ale jednocześnie jest na tyle mocne, że zdecydowanie wolę używać jej na noc niż w ciągu dnia. Takie uczucie mrowienia trwa około 30-40 minut. Zapach jest typowo mentolowy. Dość intensywny i długo wyczuwalny na włosach, choć na szczęście znika po myciu. Nie jest to aromat, który każdemu przypadnie do gustu, ale też nie nazwałabym go uciążliwym. Jeśli chodzi o działanie, mam wrażenie, że wcierka faktycznie delikatnie przyspieszyła porost włosów. Zauważyłam sporo nowych baby hair. Muszę jednak uczciwie zaznaczyć, że w tym samym czasie stosowałam też inne produkty wspierające wzrost, więc trudno przypisać cały efekt wyłącznie tej wcierce. Mimo to mam poczucie, że robi coś wiecej niż tylko przyjemne chłodzenie. Na plus zdecydowanie zasługuje też opakowanie. Estetyczne, spójne z nową identyfikacją marki, trochę bardziej minimalistyczne i mniej kwiatowe niż kiedyś. No i cena….. jak na tego typu produkt, jest całkiem przystępna. Podsumowując: ciekawa opcja, szczególnie jeśli ktoś lubi efekt chłodzenia i szuka czegoś wspierającego porost włosów. Nie jest to cudotwórca, ale jako element większej rutyny sprawdza się naprawdę przyzwoicie.
    Zalety:
    • widać efekty działanie
    • dobra cena
    • fajna, minimalistyczna szata graficzna
  • 7 października 2025 o 22:54
    Orzeźwiająca
    Kupi ponownieTak
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Wcierka przyjemnie chłodzi skórę głowy i jest idealna na lato. Zapach jest miętowy ale nie utrudnia on jej używania co miało miejsce w Grow us Tender. Obawiałam się że konsystencja będzie za gęsta ale jest odpowiednia. Na początku stosowania produktu wypadało mi więcej włosów a następnie pojawiło się sporo nowych. Zauważyłam że włosy rosną szybciej niż zazwyczaj a głównie na tym mi zależy. Wcierka wystarczyła mi na niecałe dwa miesiące stosowania jednak opakowanie mogłoby być większe.
    Zalety:
    • ma wygodne opakowanie
    • jest skuteczna
    • przyspiesza porost włosów
    Wady:

szukaj