Pianki do mycia twarzy

Glamfox Rice Niacinamide Foam Cleanser Oczyszczająca pianka do twarzy z niacynamidem

5 na 51 opinię

• 28 marca 2025 o 21:47
    rozbierze twoją twarz do naga
    Glamfox Rice Niacinamide Foam Cleanser to bardzo dobry produkt, który skutecznie radzi sobie z usuwaniem wszelkiego rodzaju makijażu, w tym także wodoodpornego. Pianka jest niezwykle wydajna – wystarczy naprawdę niewielka ilość, aby dokładnie oczyścić twarz z resztek makijażu i zanieczyszczeń. Po jej użyciu skóra nie jest ściągnięta, co jest dużym plusem, ponieważ wiele innych żeli i pianek może wysuszać cerę. Po umyciu czuję, że moja skóra jest naprawdę "naga" – dobrze oczyszczona, ale nie przesuszona ani napięta. Warto zwrócić uwagę na skład produktu. Głównymi składnikami są ekstrakt z ryżu oraz niacynamid. Ekstrakt z ryżu jest znany z właściwości nawilżających i łagodzących, dzięki czemu pianka działa kojąco na skórę. Niacynamid, z kolei, to składnik, który ma właściwości przeciwzapalne, pomaga w walce z przebarwieniami oraz wzmacnia barierę ochronną skóry, co sprawia, że skóra po użyciu pianki jest gładka i pełna blasku. Jest to produkt, który dobrze oczyszcza skórę, ale przy tym nie powoduje jej przesuszenia, co dla mnie jest bardzo ważne. Jedyną rzeczą, na którą warto zwrócić uwagę, jest to, że pianka może trochę szczypać, jeśli dostanie się do oczu, więc należy używać jej ostrożnie w tej okolicy. Produkt jest dość przystępny cenowo, a ja swój kupiłam w TK Maxx, więc udało mi się zaoszczędzić. Biorąc pod uwagę jakość i wydajność, zdecydowanie polecam ten produkt każdemu, kto szuka skutecznego, a przy tym łagodnego środka do oczyszczania skóry.
    Zalety:
    • Skutecznie usuwa makijaż (w tym wodoodporny)
    • Nie ściąga skóry po użyciu
    • Wydajny
    • Zawiera ekstrakt z ryżu i niacynamid (działanie łagodzące i przeciwzapalne)
    • Przystępna cena (dostępny w TK Maxx)
    Wady:
    • Może piec, jeśli dostanie się do oczu