Podkłady

The Body Shop All in One Face Base Podkład w kompakcie

werka89
    24 września 2018 o 13:11
    Świetny jako podkład na codzień
    Szukałam dla siebie jasnego podkładu. I tak wpadłam na ten (pamiętając o recenzjach dziewczyn z wątku o bladej cerze). Of course mam ten najjaśniejszy odcień. Łojotokowe zapalenie skóry w strefie 'T'. Suche policzki z naczynkami. Wrażliwa, alergiczna. Wiek - 28 lat, pierwsze zmarszczki miminczne (czoło, okolice oczu). Duża tendencja do zapychania porów. Moja cera lubi kwasy, codzienne złuszczanie. Bywa wrażliwa, delikatna, alergiczna. Puder dobrze kryje, ale daje też naturalny, przyjemny efekt. Ładnie wygląda. Nie daje efektu 'ciasta', nie waży się. Nie podkreśla suchych partii na twarzy. Dzięki poręcznej puderniczce z lusterkiem i gąbeczką pozwala na poprawki 'na sucho' w trakcie dnia. Kolor wtapia się w skórę przez co naturalnie wygląda. Nie podrażnia, nie uczula. Nie mam do niego zastrzeżeń. Polecam.
    emiforg
    22 marca 2018 o 12:33
    idealny do torebki
    maly I zwinny, i tyle potrafi! to jest puder w kompakcie, ktorym mozna super odswiezyc buzie w ciagu dnia. nie lamie sie, nie sypie, mozesz go uzyc wszedzie i nawet ma filtr przeciwsloneczny. Wygodny, z gabeczka pod spodem, dodatkowo naturalne skladniki i swietnie pigmentuje skore.
    Zalety:
    • sklad, pudeleczko bardzo wygodne
    Wady:
    • nie znam
    AnMgDl
    1 września 2017 o 16:26
    Zadowalający :)
    Ja na co dzień używam go jako pudru matującego i to wymaganie spełnia świetnie. Kryje trochę mocniej niż typowy puder, więc używając go, często rezygnuję z fluidu w płynie, co dla mojej cery jest świetnym rozwiązaniem :)
    Zalety:
    • estetyczne opakowanie
    • wydajność (naprawdę starcza na długo)
    • dobrze matuje
    • kryje drobne przebarwienia
    • wygodne lusterko
    • zapach (jest delikatny i pudrowy, nic chemicznego i perfumowanego)
    Wady:
    • cena (na początku odstrasza, ale produkt starcza na dużo dłużej niż zwykłe pudry, więc koniec końców się opłaca)
    • pod koniec pęka i kruszy się (to chyba nie do uniknięcia, ale warto mieć na uwadze, wkładając opakowanie do torebki...)
    • słabe krycie jako fluid
  • 24 kwietnia 2014 o 23:18
    Zwykły puder tyle że dla MEGA BLADZIOCHÓW.
    Moim zdaniem ten produkt to zwykły puder. Krycie ma bardzo przeciętne, powiedziałabym lekkie, może średnie. Nakladany pędzlem wygląda naturalnie, natomiast jeśli nakladam go gąbeczką to czasem jest zbyt widoczny i nie stapia się z cerą. Próbowałam też aplikacji na mokro i tutaj też się nie sprawdził. Głównym moim zarzutem jest fakt, że bardzo podkreśla suche skórki. Przynajmniej w moim przypadku. Ponadto odcienie są bardzo jasne. Używam 03 i odcień jest dla mnie minimalnie za jasny choć cerę mam jasną (w większości są to podkłady najjaśniejsze bądź drugie po najjaśniejszych). Tak więc radzę uważać przy zakupie przez internet. Z drugiej strony jako puder wykończeniowy czy lekki podkład dla mega bledziuchow sprawdzi się dobrze. W Europie dostępnych jest 5 odcieni. Z tego co wiem w USA wprowadzili dodatkowych 5 odcieni pośrednich. + ladne i higieniczne opakowanie + dobrze matuje + dobry jako zwykły puder do wykończenia makijażu - zbyt jasne odcienie - słabe krycie - bardzo podkreśla suche skórki - stosowany na mokro lub w większej ilości = maska - dość wysoka cena Na pewno nie kupię ponownie. Kupiłam go z myślą o podkładzie w kompakcie a mam zwykły puder. Tyle, że puder podobnej jakości kupię w drogerii za 15 zł.
    masyw
    13 lutego 2014 o 12:06
    ulubieniec
    Doskonale sprawdza się zarówno jako puder do wieczorowego makijażu, jak i podkład, choć moim zdaniem jako podkład tylko na lato. Super matuje i kryje, mając go w torebce zawsze czuję się "bezpieczna" przy jakichkolwiek wyjściach. ;) + opakowanie + trwałość + krycie + jest bardzo wydajny Używam tego produktu od: około 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno niecałe