Olejki do włosów

Mazidła Keratyna hydrolizowana

• 7 maja 2019 o 14:18
    Nie do zastąpienia!
    Keratyna z mazideł jest produktem pochodzenia naturalnego, dlatego też jej zapach jest trochę.. średni. Ja jestem w stanie go znieść, ponieważ jej działanie jest cudowne! Rozpoczęłam od dodawania kilku kropel do szamponu i odżywki (czytałam, że nie można za dużo bo można narazić się na "przekeratynizowanie" włosów). Efekt był natychmiastowy: włosy świecące, "sypkie", miękkie i niepoplątane. Chciałabym dodać, że mam włosy długie, rozjaśniane i często rozdwajają mi się końcówki, po nałożeniu odżywki z keratyną końcówki wyglądają jakby sklejone :). Pomimo, że moje włosy są dość ciężkie, keratyna nadała im takiej "lekkości" dzięki czemu super się układają w naturalne fale. Zużyłam jedną butelkę i odrazu zamówiłam kolejną :)
    Zalety:
    • odżywia włosy,
    • nadaje naturalny połysk,
    • wlosy są niepoplątane - łatwo się rozczesują,
    • włosy pięknie się układają,
    • produkt jest bardzo tani
    Wady:
    • troszkę śmierdzi, ale działanie wynagradza wszystko :)
    Qra100
    5 kwietnia 2015 o 21:31
    Polecam
    Hydrolizowana keratyna świetnie sprawdza się na włosach niskoporowatych - czyli prostych, gładkich które ciężko pokręcić. Keratyna w tej postaci - jest mało cząsteczkowa - wnika we włos i odbudowuje ubytki, szkoda że te ubytki trzeba często odbudowywać. Efekt już po pierwszym użyciu jest zauważalny, włosy lśnią i są wygładzone. Keratyna w tej postaci nie nadaje się do włosów wysokoporowatych, gdzie łuski włosa są odchylone, gdyż wchodzi ta mała cząstka pod tą łuskę i jeszcze bardziej ją odchyla tworząc szopę. Używam tego produktu od: długo Ilość zużytych opakowań: dużo
  • 17 grudnia 2013 o 18:48
    REWELACJA!!!
    Jest świetna dla włosów-włosy po niej są mięciutkie, przybierają na objętości, fajne w dotyku i widocznie zregenerowane ;) Musicie chociaż spróbować! Szkoda tylko że pachnie jak maggi do zup..jak ją otworzyłam to pomyślałam, że musieli mnie oszukać i sprzedać własnie tę przyprawe :O Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 3/4 butelki
    pati165
    10 grudnia 2013 o 1:36
    do paznokci-swietna
    Dodawalam keratyne do kosmetyków do wlosow, lecz nic z moimi lokami nie robila.. Obecnie uzywam keratyny do wcierki do paznokci i sprawdza sie idealnie. Moje paznokcie juz po kilku zabiegach przestaly sie lamac. Polecam!
    dota_st
    18 września 2012 o 18:49
    Rewelacja do paznokci
    Jakoś przy włosach spektakularnych efektów nie zauważyłam (może za krótko stosowałam), ale jeśli chodzi o paznokcie to jestem zachwycona! Kilka miesięcy temu postanowiłam wzmocnić swoje paznokcie, bo jakimś cudem nigdy nie mogłam ich zapuścić (zawsze któryś musiał się złamać). Zaczęłam od odżywki Opi, która spowodowała straszne rozdwajanie paznokci. Następnie przyszedł czas na Nail Teka II, który całkiem ładnie podleczył mi pazurki, ale przestał działać po jakiś 2 miesiącach (stosowałam według zalecen producenta). W tym czasie też akurat zrobiłam swoje pierwsze zamówienie na mazidłach. Keratynę kupiłam z myślą o włosach, ale z czasem zaczęłam wsmarowywać ją w paznokcie. Jedna kropelka na noc bezpośrednio na paznokcie lub dodana do kremu do rąk i od kilku miesięcy nie złamał mi się ani jeden paznokieć! Moje pazurki są teraz twarde i jednocześnie elastyczne. To ja teraz decyduję jakiej mają być długości, a nie przypadek (najczęściej piłuję je na 0,5 cm). Czego chcieć więcej. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie I buteleczki