Skusiłam sie na tę maskę z uwagi na skład (odżywczy rokitnik) mimo, iż nie należę do grupy wiekowej jakiej jest dedykowany.
+ gęsta, treściwa konsystencja
+ odżywczy skład
+ dość wydajna
+ rozświetla i napina naskórek
+/- intensywny aczkolwiek przyjemny zapach
+/- cena
+/- pojemność
+/- pędzel jest zbyt twardy
+/- może podrażniać
+/- wolno się wchlania
Mam mieszane uczucia co do tej maseczki.
Uległam pokusie i kupiłam, mimo iz jestem uprzedzona do kremów YR, gdyż nie służą mi (wyjątkiem był Culture Bio). Opakowanie jest sprytne z pędzlem, który, by wydobyć maskę należy przekręcić (on/off). Konsystencja maski jest treściwa, gęsta i odżywcza i tym samym bardzo trudno ją wydobyć.
Należy uważac z dozowaniem gdyż nadmiar trudno sie wchlania, intensywnie pachnie i może zapchać.
Pędzel moim zdaniem jest zbyt twardy. Pierwsza aplikacja za pośrednictwem pędzla skończyła sie lekkim podrażnieniem (pieczeniem) nie wiem na ile spowodowanym samym skladem na ile twardością pędzla. By się o tym przekonać ponowiłam aplikację kilka dni później bez pędzla, lekkie pieczenie wystąpiło jednak zdecydowanie mniejsze.Zatem przestroga dla cer wrazliwych, tuz po kwasach czy naczynkowych.
Stosowałam głownie na noc, pozostawiając bez spłukiwania. Rano cera jest napięta i wypoczęta i lekko rozświetlona.Czy jednak ma wpływ na owal i kontur twarzy, tego niestety nie mogę powiedzieć, gdyż nie mam z tym jeszcze problemu. Niemniej skład maski jest dość przyzwoity i bogaty jak na tę grupę wiekową:
poza odżywczymi olejkami(soya, shea, mango) zawiera rokitnik, wit E, wit A, zmiękczający sodium lactate . To był też powod, który skusił mnie do kupna.
Jest dośc wydajna, szczególnie iz jej konsystnecja jest niezwykle bogata i treściwa. Nie warto nakładać jej zbyt dużo, by uniknąć ewentualnych porannych niespodzianek.Masaż wykonywany pędzlem jest niezwykle zajmujący z uwagi na ciężką konsystencję. Mnie osobiscie odpowiada nakładanie palcami.
Cena maski jest do przełkniecia z uwagi na częste promocje YR (do 50%).
Podsumowując- maska pod względem działania i składu przyzwoita. Tuba z pędzlem prezentuje sie niezwykle efektownie a i masaż(załączony poniżej) nią wykonany pobudza przedewszystkim wyobraźnię, mnie osobiście nie przypadła propozycja masażu do gustu. Maska zarówno z zastosowaniem pędzla jak i solo może cery bardzo wrażliwe lekko podrażnić. Zapach maski jest przyjemny aczkolwiek dośc intensywny co niektórych może draźnić.Niemniej działanie odzywcze maski jest widoczne- cera rozświetlona, napięta i zmiękczona co zachęca do jej stosowania.
Skład:
aqua,glycerin,glycine soya oil, centaurea cyanus fllower water, ethyl hexyl cocoate, dimethicone, cetearyl alcohol, myristyl myristate, cetyl alcohol, hydrogenated coconut oil, methylpropanediol, butylene glycol, methylsilanol mannuronate, bis-digliceryl polyacyladipate-2, propylene glycol,butyrospermum parkii butter, sorbitan stearate, sodium lactate methylsilanol, mangiferin, ceteareth-33, phenoxyethanol, parfum, hippophae rhamnoides fruit juice, ammonium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer, methylparaben, ethyl linoleate, lecithin, xanthan gum, tocopheryl acetate, caesalpina spinosa gum, hippophae rhamnoides kernel extract, sorbic acid, retinyl palmitate, ethylparaben, tetrasodium edta, allantoin, propylparaben, sodium hydroxide, bht, linalool._____________________________________________________________
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.