Yves Rocher Ovale Lifting, Masque Supralift (Maska ultraliftingująca)

• 9 grudnia 2015 o 14:24
    Mega maska
    Teraz ta maska nazywa się Serum Vegetal Lifting ale skład i opakowanie są identyczne. Podejrzewam, że YR poprostu wyprzedaje resztki i maska zniknie niedługo z oferty więc nie opłacało im się nawet reformułować. Obecnie wyprzedają ją po 49zł, a w sklepie internetowym z kodami rabatowymi można ją kupić nawet za 25zł. Maska ma tłustą, masełkową konsystencję, ziołowy zapach jak cała seria ovale lifting ( albo jak Sisley), i robi cuda z moją skórą. Nawilża, natłuszcza, wyrównuje koloryt, skóra jest aksamitnie gładka i ma zdrowy blask Plusy: - mocno nawilża i odżywia - wyrównuje koloryt i dodaje blasku -redukuje zaczerwienienia lepiej niż kremy na naczynka -dodaje blasku Minus: - jak dla mnie- mała pojemnośc, szybko ją zużywam Pędzelek to dla mnie taka pierdółka, wolę ją rozprowadzać palcami Używam tego produktu od: kilka lat Ilość zużytych opakowań: kilka
  • 28 lutego 2015 o 12:50
    Na 5+
    Zaczne od tego, ze maske kupilam wracajac z pracy i po przyjsciu do domu od razu postanowilam ja przetestowac, choc za 20 min. musialam wyjsc. No coz, nie ma rady jak ktos jest w goracej wodzie kapany. Przeczytalam opinie, ze skora moze byc zaczerwieniona i najlepiej stosowac maseczke na noc. Pierwsze wrazenia: -kurcze czy ta maske na pewno da sie wycisnac z tubki, wkurzylam sie troche i scisnelam mocno, wyszla... -maska jest gesta o tlustej konsystencji - moglaby byc bezzapachowa oby tylko dzialala ale zapach byl jak dla mnie bardzo przyjemny i odprezylam sie przy nim Nakladanie: -zastosowalam sie do instrukcji i wykonalam wedlug niej masaz - naprawde wystarczy niewielka ilosc maski - pedzelek bardzo fajny i poreczny, nie mam wrazliwej cery, wiec nie podraznil mnie Po 5 min.: -cera wyraznie rozjasniona, pelna blasku -miejscami byla zaczerwieniona, u mnie szczegolnie na czole, ale nic mnie nie pieklo -policzki byly faktycznie lekko podniesione -zero szarosci i zmeczenia Wspominalam, ze musialam zaraz wyjsc, na skorze pozostal tlustawy film, wiec odcisnelam twarz kilka razy w chusteczke i wykonalam makijaz. Efekt fantastyczny. Znajomi rowniez byli pod wrazeniem, kolezanka upierala sie, ze musze miec kochanka bo wygladam promiennie:) Kupilam maske w promocji i bede na nia polowac przy kazdej takiej okazji. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 2/3 z 40 ml
  • 15 stycznia 2015 o 15:27
    kometyczny zabieg w domu !!!
    efekt super swietna maska z bardzo przyjemny pedzlem jak w salonach kosmetycznych ale do maski jest tlusta i tresciwa skora po niej miekka i gladka odzywiona nie zatyka skora jest po niej nieco bladsza bardzo fajna sprawa cena tylko przesadzona ogromnie zapach przyjemny i bardzo delikatny wchlania sie dlugo i pozostawia film ale coz skoro dziala ! regeneruje :) Używam tego produktu od: 1 miesiac Ilość zużytych opakowań: 1/2 opakowania
    cora
    14 października 2013 o 21:49
    Bardzo pozytywna
    Muszę przyznać, że do maseczek mam w ostatnim czasie duże szczęście, zupełnie nie wiem dlaczego- może trafiłam na dobre składniki, może akurat tego brakowało mojej skórze, a może są one po prostu dobrze przyswajalne. Kosmetyk YR mający na celu poprawienie owalu twarzy jest pomysłem bardzo dobrym. Co więcej, pomysłem dobrze zrealizowanym. Nie wiem jak to się dzieje, ale w tej masce jest jakaś magia;) Jak należy ją stosować, to zagadka na początek, ale po pierwszym razie wiedziałam już wszystko, ponieważ stosowałam się do instrukcji. Opakowanie ma w dozowniku pędzelek. Po wyciśnięciu maseczki w kilku miejscach na twarzy, np. na policzkach, czole i tam, gdzie podbródek, należy rozsmarować ją tym właśnie pędzelkiem i zrobić to w określonym kierunku- w górę i na zewnątrz, wszystko opisane jest w instrukcji. Nałożoną maseczkę należy pozostawić na skórze przez 5 minut. Zdarza mi się 7. Później usuwam nadmiar chusteczką nawilżoną. Maskę nakładam najczęściej rano albo wtedy, gdy mam "wielkie wyjście". Jakie są efekty? Twarz jest nawilżona, ma energię. U mnie nie widać tak bardzo efektu wyprasowania, ponieważ jestem osobą młodą, ale bywam przemęczona, wówczas ta maseczka daje efekt idealny. U mnie poprawia się po niej kształt policzków- są jakby bardziej wyeksponowane, lepiej wygląda na mnie makijaż, zwłaszcza róż i highlighter. Wiem, że dziwnie to zabrzmiało, ale takie rzeczy zaobserwowałam. Maseczka działa w ciekawy sposób, czyni subtelne zmiany, jest to raczej beauty boost aniżeli lifting, ale naprawdę przyjemnie to wygląda. Opakowanie produktu jest ładne, funkcjonalne, pędzelek z systemem "on- off", dołączona precyzyjna instrukcja, wszystko na plus. Zapach jest ostry, owocowy. Cena wysoka, ale w promocji już do zaakceptowania. Martwi mnie niewielka pojemność, tylko 40 ml, ale maska jest wydajna, na razie wykonałam około 6- ciu aplikacji i jeszcze sporo kosmetyku w tubce zostało. Ogólnie kosmetyk zasługuje na naszą uwagę. Używam tego produktu od: 2 mies. Ilość zużytych opakowań: większa część opakowania pełnowowymiarowego
    Ajiv
    13 marca 2012 o 15:19
    Przyzwoita
    Skusiłam sie na tę maskę z uwagi na skład (odżywczy rokitnik) mimo, iż nie należę do grupy wiekowej jakiej jest dedykowany. + gęsta, treściwa konsystencja + odżywczy skład + dość wydajna + rozświetla i napina naskórek +/- intensywny aczkolwiek przyjemny zapach +/- cena +/- pojemność +/- pędzel jest zbyt twardy +/- może podrażniać +/- wolno się wchlania Mam mieszane uczucia co do tej maseczki. Uległam pokusie i kupiłam, mimo iz jestem uprzedzona do kremów YR, gdyż nie służą mi (wyjątkiem był Culture Bio). Opakowanie jest sprytne z pędzlem, który, by wydobyć maskę należy przekręcić (on/off). Konsystencja maski jest treściwa, gęsta i odżywcza i tym samym bardzo trudno ją wydobyć. Należy uważac z dozowaniem gdyż nadmiar trudno sie wchlania, intensywnie pachnie i może zapchać. Pędzel moim zdaniem jest zbyt twardy. Pierwsza aplikacja za pośrednictwem pędzla skończyła sie lekkim podrażnieniem (pieczeniem) nie wiem na ile spowodowanym samym skladem na ile twardością pędzla. By się o tym przekonać ponowiłam aplikację kilka dni później bez pędzla, lekkie pieczenie wystąpiło jednak zdecydowanie mniejsze.Zatem przestroga dla cer wrazliwych, tuz po kwasach czy naczynkowych. Stosowałam głownie na noc, pozostawiając bez spłukiwania. Rano cera jest napięta i wypoczęta i lekko rozświetlona.Czy jednak ma wpływ na owal i kontur twarzy, tego niestety nie mogę powiedzieć, gdyż nie mam z tym jeszcze problemu. Niemniej skład maski jest dość przyzwoity i bogaty jak na tę grupę wiekową: poza odżywczymi olejkami(soya, shea, mango) zawiera rokitnik, wit E, wit A, zmiękczający sodium lactate . To był też powod, który skusił mnie do kupna. Jest dośc wydajna, szczególnie iz jej konsystnecja jest niezwykle bogata i treściwa. Nie warto nakładać jej zbyt dużo, by uniknąć ewentualnych porannych niespodzianek.Masaż wykonywany pędzlem jest niezwykle zajmujący z uwagi na ciężką konsystencję. Mnie osobiscie odpowiada nakładanie palcami. Cena maski jest do przełkniecia z uwagi na częste promocje YR (do 50%). Podsumowując- maska pod względem działania i składu przyzwoita. Tuba z pędzlem prezentuje sie niezwykle efektownie a i masaż(załączony poniżej) nią wykonany pobudza przedewszystkim wyobraźnię, mnie osobiście nie przypadła propozycja masażu do gustu. Maska zarówno z zastosowaniem pędzla jak i solo może cery bardzo wrażliwe lekko podrażnić. Zapach maski jest przyjemny aczkolwiek dośc intensywny co niektórych może draźnić.Niemniej działanie odzywcze maski jest widoczne- cera rozświetlona, napięta i zmiękczona co zachęca do jej stosowania. Skład: aqua,glycerin,glycine soya oil, centaurea cyanus fllower water, ethyl hexyl cocoate, dimethicone, cetearyl alcohol, myristyl myristate, cetyl alcohol, hydrogenated coconut oil, methylpropanediol, butylene glycol, methylsilanol mannuronate, bis-digliceryl polyacyladipate-2, propylene glycol,butyrospermum parkii butter, sorbitan stearate, sodium lactate methylsilanol, mangiferin, ceteareth-33, phenoxyethanol, parfum, hippophae rhamnoides fruit juice, ammonium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer, methylparaben, ethyl linoleate, lecithin, xanthan gum, tocopheryl acetate, caesalpina spinosa gum, hippophae rhamnoides kernel extract, sorbic acid, retinyl palmitate, ethylparaben, tetrasodium edta, allantoin, propylparaben, sodium hydroxide, bht, linalool._____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.