Odżywki do włosów dla dzieci

Emolium Dermocare, Zmiękczający żel na ciemieniuchę

• 24 stycznia 2025 o 8:49
    Mój bohater
    Emolium Dermocare Zmiękczający żel na ciemieniuchę był dla mnie jednym z tych produktów, które naprawdę zrobiły różnicę w pierwszych tygodniach życia mojego maluszka. Pamiętam, jak pojawiły się te łuski na jego główce – mimo że wiedziałam, że ciemieniucha to nic groźnego, jako młoda mama chciałam jak najszybciej pomóc mojemu dziecku. Sięgnęłam po ten żel z polecenia i nie zawiodłam się. Już przy pierwszym użyciu zauważyłam, jak łatwo się go nakłada. Ma lekką, żelową konsystencję, która nie spływa z główki, a jednocześnie nie jest tłusta. To było dla mnie ważne, bo chciałam uniknąć brudzenia wszystkiego dookoła, a przy tym nie obciążać delikatnych włosków mojego synka. Nakładanie żelu stało się częścią naszego rytuału kąpielowego – aplikowałam go na kilka minut, w tym czasie spokojnie kąpałam maluszka, a potem delikatnie czesałam główkę miękką szczoteczką. Wszystko odbywało się bez żadnego stresu, bo żel nie podrażniał skóry i nie miał intensywnego zapachu. Był praktycznie bezzapachowy, co dla mnie było dodatkowym plusem – czułam, że jego formuła jest naprawdę delikatna i przemyślana. Najbardziej cieszyło mnie to, że już po kilku użyciach widać było różnicę. Łuski stawały się coraz cieńsze, łatwiej się usuwały, aż w końcu zniknęły całkowicie. To było takie małe zwycięstwo, które dało mi poczucie, że dobrze dbam o skórę mojego dziecka. Skóra głowy po użyciu żelu była miękka, nawilżona, bez żadnych zaczerwienień czy przesuszeń. Teraz, gdy wracam do tamtych chwil, widzę, jak ten produkt pomógł mi spokojnie uporać się z jednym z tych „pierwszych wyzwań” macierzyństwa. Emolium Dermocare Zmiękczający żel na ciemieniuchę to coś, co z czystym sumieniem poleciłabym każdej mamie – nie tylko dlatego, że działa, ale też dlatego, że jest tak delikatny, jak pielęgnacja noworodka powinna być.
  • 24 kwietnia 2024 o 22:42
    Świetny żel na ciemieniuchę
    Używałam żelu zmiękczającego ciemieniuchę firmy Emolium u swoich dwóch córek, efekt mnie zachwycił. Aplikator pozwala na dobre rozprowadzenie produktu szczególnie u dzieci z gęstymi włosami, u których ciężko nałożyć inne produkty bezpośrednio na skórę glowy, nie podrażnia, jest wydajny, ma lekką konsystencję, nawilża skórę glowy. Zawarte w nim skladniki dodatkowo łagodzą podrażnienia. Cena jest wysoka, ale moim zdaniem adekwatna do efektów końcowych. Po kilku aplikacjach ciemieniucha zniknęła. Szczerze polecam.
    Zalety:
    • Szata graficzna rozpoznawalny atut marki
    • Łatwa aplikacja
    • Konsystencja
    Wady:
    • Produkt mógłby być tańszy
    Ninela
    24 kwietnia 2024 o 21:47
    Bardzo dobry żel
    Żel okazał się bardzo pomocny przy walce z ciemieniuchą u mojej córki. Brak nieprzyjemnego zapachu, nie jest tłusty. Żelowa konsystencja która bardzo łatwo rozprowadza się na skórze głowy dziecka, bardzo przydatny jest również aplikator który ułatwia cały proces. Łatwo się zmywa i nie zostawia tłustej warstwy na włosach.
    Zalety:
    • Efekty, konsystencja, wydajność
  • 28 marca 2024 o 9:50
    Skuteczny w walce z ciemieniuchą niemowlęcą
    Kupiłam ten produkt w aptece gdy walczyłam z ciemieniuchą u synka, po kilku użyciach pozbyliśmy się problemu z główki. Produkt nakłada się pół godziny przed kąpielą w celu zwiększenia naskórka Zapach mało wyczuwalny, świetne opakowanie z aplikatorem
    • Działanie
    • Skład
  • 25 stycznia 2023 o 12:24
    Pogromca ciemnieniuchy
    Najlepszy produkt w walce z ciemnieniuchą próbowaliśmy wszystkiego i problem ciemnieniuchy nawracał po kilku zastosowaniach tego emlkientu problem ustalił bezpowrotnie świetna sprawa polecam jak najbardziej
    Zalety:
    • Dzialanie