Kremy i maski do stóp

Avon Foot Works, Beautiful, Anti - Rub Stick Sztyft chroniący przed otarciami i pęcherzami

• 19 listopada 2020 o 14:10
    Avon Foot Works, Sztyft chroniący przed otarciami i pęcherzami
    Ten kosmetyk kupiłam z czystej ciekawości, nie licząc w ogóle że pozytywnie mnie zaskoczy. Sztyft zapobiega otarciom, pęcherzom i odparzeniom. Jest małych rozmiarów, więc na wycieczkę do plecaka czy torebki idealny wariant. Należy go zastosować przed nałożeniem butów, szczególnie nowych. Ja jestem z niego naprawdę zadowolona. Moje problemy z odciskami zniknęły, polecam.
    catnapp
    5 czerwca 2020 o 12:40
    Jestem na nie
    Trochę się zawiodłam, bo ten sztyft wcale mnie nie uchronił przed otarciami i pęcherzami na co szczerze liczyłam :( Jedyne co robi, to przynosi ulgę jak już jakiś bąbel / otarcie się pojawią, ale nie tak chyba miał działać. Raczej nie kupię ponownie, poszukam jakiegoś zamiennika, mam nadzieję, że skuteczniejszego :)
  • 23 kwietnia 2020 o 17:18
    Profilaktycznie -jak najbardziej !
    Według mnie to bardzo ciekawy produkt. W związku z tym że czas na zmiane obuwia z zimowego na letni postanowiłam w tym roku być mądrzejsza i zanim skoncze w nowe buty na obcasie czy balerinki zastosuje coś co być może uratuje moje biedne stopy przed corocznym koszmerem związanym z otarciami/pęcherzami itp BINGO! Produkt nakładam w strategicznych miejscach w których mam tendencje do "podrażnień": -Do butów z noskami nakładam u góry na palce -W sandałach na śródstopie-tam gdzie paski najczęściej kaleczą mi skóre Ten produkt działa.Nie wiem jak-ale powoduje że buty faktycznie nie zdzierają naskórka(pewnie sztyft nawilża chwilowo skóre i wszystko po niej się "ślizga). Polecam jak najbardziej -przydatny gadżet ,do torebki jak znalazł.
    Zalety:
    • Działanie-chroni przed otarciami
    • Małe opakowanie w formie sztyftu.Poręczne
    • Bezzapachowy
  • 16 marca 2020 o 20:08
    nie ma efektu wow ale działa
    Dość często gdy kupię nowe buty to te mnie obcierają. Nawet adidasy, które wydają się wygodne potrafią mnie obcierać. Myślałam, że ten sztyft będzie ratunkiem dla moich stóp. Fakt coś tam im pomógł. Zauważyłam znacznie mniej obtarć. Sztyft jest w małym poręcznym opakowaniu. Wysuwa się jak pomadka. Wydaje się, że nie jest go dużo, ale produkt ten jest bardzo wydajny. Prawie nie widać śladów użytkowania go. Sztyft jest bezzapachowy. Sztyft jest wygodny w użytkowaniu, nie jest ani za twardy, ani za miękki taki w sam raz. Ma konsystencję wazeliny. Wystarczy trochę przejechać po stopie. W efekcie niektóre buty mnie już w cale nie obierają, ale niektóre nadal to robią. Może nie tak jak wcześniej - bo mam takie co potrafiły mnie obcierać do krwi. Temu sztyft zaradził i były to znacznie mniejsze obtarcia. Dodam jeszcze, że to nie jest tak, że posmaruję sobie stopy sztyftem i mogę śmiało śmigać w butach. Nie. Aplikację trzeba powtarzać co jakiś czas. Mniej więcej co 2 godziny, wtedy dopiero stopy będą bezpieczne. Sztyft jest bezbarwny i bezpieczny dla butów, skarpetek czy rajstop. Nie brudzi ich ani nie uszkadza. Sztyft jest dostępny w każdym katalogu avon. Cena w porządku ok. 10 zł.
    Zalety:
    • wygodny w użytkowaniu
    • pomaga
    • nie brudzi
    • bardzo wydajny
    • tani
    • dostępny
    Wady:
    • krótkotrwały efekt
  • 25 marca 2019 o 17:56
    Żadne wow
    Kosmetyk ma postać niedużego sztyftu, trochę szerszego i krótszego niż pomadka do ust. Sztyft jest koloru białego, a po naniesieniu na skórę jest bezbarwny. Nie jest żaden rewolucyjny kosmetyk według mnie. Jego działanie opiera się na poślizgu i w zasadzie mogłabym równie dobrze posmarować pięty wazeliną czy jaka tłustym, gęstym kremem i było by to samo. Kosmetyk ma konsystencję podobną właśnie do zwykłej wazeliny. Jakiś efekt daje, ale ni jest to jakaś długotrwała ochrona. Po pewnym czasie kosmetyk wybiera się / wchłania i już nie działa. Trzeba by gdzieś co godzinę, może więcej, powtarzać aplikację. Tak jak napisałam, jest to jakaś ochrona, ale niewielka i średnio skuteczna. Bez efektu wow. Opakowanie w porządku, wygodne. Sztyft starcza na długo.