Maseczki klasyczne

Schaebens Totes Meer Maske mit Algen Maseczka do twarzy z algami

• 13 czerwca 2024 o 11:25
    jedna z ulubionych
    Kupiona w niemieckiej drogerii. Jest to popularny produkt, często dostępne na promce. Maseczka świetnie oczyszcza skórę, pozostawiając ją świeżą i promienną. Duża ilość produktu w saszetce sprawia, że wystarcza nie tylko na twarz ale i dekolt. Często do niej wracam, ponieważ efekty są naprawdę zadowalające, a skóra po jej użyciu wygląda zdrowo i jest przyjemnie gładka.
  • 8 kwietnia 2021 o 1:47
    Supi
    Maseczka jest naturalna i w bardzo dobrej cenie, a produktu jest naprawdę dużo. Maseczka szybko wysycha i pozostawia skore oczyszczoną i zmatowioną, choć zmywanie jej jest nie lada wyzwaniem, niemniej jednak bardzo ją lubię i często do niej wracam. :)
  • 29 kwietnia 2019 o 18:50
    UWIELBIAM
    Bardzo fajna maseczka i wydajna, starcza na kilka razy. Maseczka jest bardzo gęsta zawiera drobne ziarenka które podczas zmywania maseczki fajnie delikatnie peelinguja skore twarzy. Maseczka pozostawia twarz wygladzona i oczyszczona, nie powstaja żadne niespodzianki na twarzy.
    Zalety:
    • Oczyszczanie
    • W ygladzanie
  • 27 sierpnia 2018 o 19:56
    Morski piasek na twarzy :)
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    To moja pierwsza maseczka Schaebens, kupiłam ją, będąc w Niemczech z ciekawości, była także bardzo tania, ok 50 centów. Saszetka 15ml, produktu jest naprawdę bardzo dużo. Niektóre wizażanki pisały, że wykorzystały na kilka razy, ja nałożyłam większą część na twarz, resztę wyrzuciłam, ale następnym razem może też tak zrobię. :) Maseczka na kolor szaro-zielony, przypomina mi mokry piasek na plaży, gdy pada deszcz. Poczułam się, jakbym była nad morzem. :) Jest lekko szorstka przy nakładaniu, ma średnioprzyjemny zapach, ale jeśli kosmetyk jest dobry, można to przeboleć. Jest baaaardzo gęsta, aż ciężko wydobyć ją z opakowania w całości. Zaraz po nałożeniu odczuwałam lekkie pieczenie, które po paru minutach ustało. Maseczka zaczyna zastygać, lekko ściągając twarz, zmienia kolor na zielony. Po 15 minutach zmyłam maseczkę ciepłą wodą i przyznam, że było to trudne zadanie. Ciężko się ją zmywa dłońmi i wodą, następnym razem zaopatrzę się w gąbeczkę. Po umyciu byłam w szoku. Cera nie była zaczerwieniona (a moja jest wrażliwa i praktycznie zawsze czerwona). Dodatkowo stała się gładka jak pupa niemowlaka i nabrała blasku. ŁAŁ! Za taką cenę i przynajmniej dla mnie nieznaną markę to naprawdę super maseczka.
    Zalety:
    • cera wygląda ładniej, zdrowiej i jest bardziej promienna
    • bardzo niska cena za dużą pojemność saszetki
    • nie podrażnia, zaczerwienienia zniknęły
    • lubię takie zastygające maseczki
    Wady:
    • niezbyt przyjemny zapach maseczki
    • dość ciężko się ją zmywa
  • 17 marca 2018 o 15:10
    Bardzo dobra maseczka
    Cena: Maseczki firmy Schaebens kupiłam w niemieckim Rossmannie za około 0,49-0,99€ (szczerze nie pamiętam dokładnej ceny, wiem, że po przeliczeniu wychodziło bardzo tanio :D ). Maseczki można znaleźć również na Allegro lub na olx w przystępnych cenach. Konstystencja i zapach: Konsystencja jest bardzo dobra, bez problemu można nałożyć maseczkę na twarz jednolitą, równomierną warstwą. Zapach maseczki nie jest drażniący, ale też nie jakiś porywający, mi to szczerze nie przeszkadza, nie zwracam zbytnio uwagi na zapach maseczek. Działanie: Po nałożeniu maseczki skóra lekko piecze, jednak jest to uczucie do zniesienia. Maseczka bardzo szybko wysycha, dlatego ja spryskuję ją co jakiś czas wodą termalną Uriage lub zwykłą wodą. Zmywa się dosyć szybko z pomocą gąbeczki. Skóra po aplikacji jest lekko zaczerwieniona, ale matowa, wyraźnie odświeżona i oczyszczona. Po regularnym używaniu widać poprawę stanu skóry - wypryski są zmniejszone, wyraźnie ogranicza też powstawanie nowych. Wniosek: Bardzo dobra maseczka w niskiej cenie :) Polecam zakup większej ilości będąc w Niemczech - cenowo wychodzi bardzo korzystnie, co rzadko się zdarza przy zakupie maseczek w saszetkach.
    Zalety:
    • faktycznie działa
    • niska cena
    • bardzo wydajna
    Wady:
    • niska dostępność (w Polsce widziałam ją na allegro)
    • lekko piecze