Tusze do rzęs

Avon Luxe, Volume Extravagance Mascara Pogrubiający tusz do rzęs

Nasi użytkownicy zostawili 116 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 kwietnia 2024 o 23:24
    Normalnie 2w1 - tusz+eyeliner :P
    Do przetestowania czegoś ze złotej linii Luxe zabierałam się już od dłuższego czasu i jakoś nic nie zamawiałam. W końcu przyszedł czas na kupno nowego tuszu i akurat w tym czasie trafił w moje ręce katalog, w którym była promocja. Jako, że nawet lubię tusze Avonu i wiele z nich jest godnych polecenia, oczekiwania miałam spore. Niestety ten nie trafi do grona ulubieńców. Opakowanie bardzo mi się podoba - jest złote, eleganckie, zamykane na klik. Jest przy tym takie leciutkie, wygodne, same plusy. Kartonik, w który zapakowano tusz, teoretycznie jest zbędny, ale przyznać trzeba, że ładny. Szczoteczka jest klasyczna, z włosia a nie z silikonu. Uśmiechnęłam się na jej widok, dawno nie miałam już takiego tuszu, w trakcie użytkowania okazało się jeszcze, że jest ona przyjemnie miękka. Jak efekty? Zgodzę się z niemal wszystkimi opiniami, że jest to tusz, który nadaje delikatny, subtelny efekt. Nie wyczarujemy nim efektu sztucznych rzęs, ekstremalnie długich, gęstych, teatralnych. Luxe to maskara do codziennego, dyskretnego makijażu. Nadaje kolor, rozczesuje rzęsy, delikatnie podkreśla i dodaje objętości. Tylko tyle lub aż tyle. Bez problemu się zmywa każdym płynem, który mam. Oceniłabym ją wyżej, gdyby nie jeden bardzo konkretny mankament - ten tusz jest koszmarnie rzadki i rozmazuje się jak szalony. Maluję się już od prawie 20 lat i mam za sobą pewnie setki opakowań tuszu, więc wprawa jest, a ten gagatek sprawił mi mnóstwo trudności. Nie da się pomalować nim bez upaćkania górnej powieki, no nie da się! Niemal cała linia rzęs umazana, poodbijana, no coś okropnego. Śmiech mnie wziął, któregoś razu stwierdziłam, że wypełnię ubytki i od razu będę miała kreskę bez użycia eyelinera :P Niedrogi tusz, mi się udało kupić go za mniej, niż 20 zł. Do tego szalenie wydajny, bo ten tusz w ogóle nie wysycha, więc starczy mi pewnie na długo. Ładnie zapakowany. Niestety, ale ta rzadka konsystencja i niechlujny efekt nie pozwalają mi na ocenę wyższą, niż 3.
    annaskc
    17 grudnia 2023 o 22:22
    Wygląda lepiej niż działa
    Tusz do rzęs Luxe Volume zextravagance Mascara na pierwszy rzut oka wygląda na drogi i elegancki kosmetyk. Złote opakowanie, proste, w kształcie prostopadłościanu. Szczoteczka jest prosta, co było dla mnie dodatkowym argumentem, do zakupu, gdyż moje rzeczy dobrze współpracują z takim kształtem. Niestety, ten tusz mnie rozczarował. Mimo obietnic producenta nie daje efektu pogrubionych rzęs. Są one lekko pokreślone i odrobinę wydłużone, ale brakuje efektu wow. W tej cenie można znaleźć wiele lepszych tuszy, które dużo ładniej podkreślą nam oko. Ja nie kupiŕ kolejnego efektu, ledwo skończyłam to jedno.
    Zalety:
    • Eleganckie opakowanie
    Wady:
    • Niezbyt pogrubia
  • 5 września 2023 o 6:16
    Bardzo słaby
    Tusz mega ładne opakowanie ma, dosłownie wygląda na ekskluzywny. Zdecydowanie przykuwa uwagę opakowanie i tyle temacie. Tusz średnio maluje, może dobrze rozczesuje, ale nie pogrubia rzęsy, nie dodaje objętości. Tusz przez to że nie robi nic, to chce się nałożyć więcej warstwy ale wtedy skleja rzęsy. Nie kruszy się i nie odbija od górnej powieki. Łatwo się zmywa.
  • 23 lipca 2023 o 12:41
    Średni
    Tusz dodaje objętości i podkręcają rzęsy, co optycznie otwiera oko. Pogrubia je oraz unosi. Daje bardzo ładny efekt. Szczoteczka łatwa w użyciu. Tusz jest trwały długo nawet się utrzymuje ale jest mało wydajny, szybko się kończy. Kupiłam go raz, ale czy kupię kolejny, raczej nie. Myślę, że jest wiele lepszych produktów.
  • 4 czerwca 2021 o 21:08
    3 razy NIE :(
    Tusz dostałam od koleżanki na urodziny. Niestety poza ładnym opakowaniem i dość prostą do operowania szczoteczką, nie robi nic. Nie wydłuża, nie rozdziela, nie podkręca. Okropnie skleja rzęsy i robi pajęcze nóżki. Nawet jedna warstwa tragicznie wygląda na rzęsach. Nie miałam jeszcze tak złego tuszu. Myslalam, że może trafiłam na jakiś nietrafiony egzemplarz, ale po opiniach sądzę, że jednak jest po prostu kiepski.
    Zalety:
    Wady:
    • nie robi nic
    • okropnie skleja rzęsy