Mleczka do demakijażu

Nivea Aqua Effect, Mleczko oczyszczające do cery normalnej i mieszanej

Nivea Aqua Effect odświeżające mleczko oczyszczające do cery normalnej i mieszanej 200ml

Miroku
    7 grudnia 2022 o 20:52
    Lubię
    W dobie płynów micelarnych ja zatrzymałam się na trochę chyba już staromodnych mleczkach-lubię ich formułę w demakijażu gdyż mam wrażenie, że dzięki swej lekkiej tłustości lepiej rozpuszczają kosmetyki kolorowe. Ten produkt także dobrze zmywa makijaż-bez problemu rozpuszcza cienie, tusze, kredki(a używam tylko takich o mocniejszej formule z przedłużoną trwałością), daje sobie także radę z eyelinerem. Ja najpierw przykładam dobrze nasączony wacik, trzymam kilkanaście sekund i wtedy delikatnie wszystko ściągam. Nie rozmazuje kolorówki, nie zostają resztki tuszu między rzęsami(które by się pojawiły po późniejszym umyciu twarzy wodą i mydłem/żelem), ogólnie naprawdę dobrze się spisuje pod tym względem. Czasami gdy robię sobie pełen makijaż twarzy to wstępnie ściągam go tym mleczkiem przed właściwym myciem, też pomaga pozbyć się kosmetyków kolorowych ze skóry. Całkiem nieźle też sobie daje radę z matowymi trwałymi pomadkami ;) Ważne jest by nie trzeć skóry zbyt mocno wacikiem gdyż zacznie szczypać z podrażnienia i ten produkt jeszcze to zaogni. Jeśli jednak delikatnie zmywamy makijaż to żadne podrażnienia się nie pojawiają. Do tego nie wysusza oraz nie pogarsza stanu skóry, stosowany na całą twarz nie powoduje zapychania porów czy wysypu. Tak, zmywam to mleczko od razu po użyciu, ale spotkałam już na swojej drodze kosmetyki, które fundowały mi wysyp podrażnieniowy w kilka godzin po użyciu. Bardzo cenię sobie fakt, że ten produkt nie podrażnia moich wrażliwych oczu i ne robi na nich efektu mgły. Do tego nie osłabia rzęs, nie wypadają podczas jego stosowania-za to też bardzo lubię mleczka, mam wrażenie, że są najłagodniejsze dla rzęs. Zostawia lekko tłustą warstwę na skórze, ale mi kompletnie to nie przeszkadza ponieważ po demakijażu idę pod prysznic i myję twarz wodą oraz dedykowanym wtedy kosmetykiem myjącym. Jak to Nivea-cudownie pachnie. Delikatnie, kremową czystością, uwielbiam. Na szczęście kompozycja zapachowa nie spowodowała uczuleń oraz podrażnień wrażliwej skóry dookoła oczu oraz samych oczu też.
  • 10 grudnia 2020 o 23:24
    jest ok
    mleczko bardzo średnie. opakowanie - fajnie się wyciska produkt. Konsystencja bardzo gęsta, tłusta. Trzeba trochę czasu odczekać zanim makijaż rozpuści się całkowicie. Nie zapycha porów. Skóra jest gotowa do dalszego etapu oczyszczania. wydajność - umiarkowana
    Zalety:
    • zgodny z zapewnieniem producenta
  • 15 września 2018 o 18:30
    Raczej na nie :(
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    O ile Nivea jest świetną marką, to jej produkty do demakijażu mi nie służą... a przynajmniej nie to mleczko oczyszczające. Przy zmywaniu makijażu z oczu, zwłaszcza tuszu do rzęs - mam wrażenie, że tak szybko nie zmywa "pandy" z oczu... trzeba albo więcej mleczka, albo trzeć oczy - co jest niedopuszczalne, a już tym bardziej druga opcja! w dodatku po użyciu, albo podczas (w zależności od dnia) bolały mnie oczy, mimo małej ilości na waciku... Po kilku użyciach oddałam bratowej.
    Zalety:
    Wady:
    • potrafi szczypać w okolicach oczu po użyciu
    • może podrażniać
    • niewydajny
    • nieskutecznie zmywa makijaż, tzn. niedokładnie
    • nie nawilża
  • 25 lipca 2018 o 13:00
    Ok!
    Kiedyś używałam i sporadycznie mi się zdarzy, gdy w drogerii zabraknie mojego aktualnego mleczka, odpowiednie oczyszczało, nawilżało, sprawiało, że skóra była po oczyszczeniu delikatna w dotyku, nawet gdy produkt dostał się do oczu to nie podrażniał, o przyjemnym zapachu, delikatnej, lekkiej konsystencji, wydajny.
    Zalety:
    • dogłębne oczyszczanie
    • nawilżenie
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • brak wad
  • 22 marca 2018 o 18:51
    Fajne :)
    Jest to pierwsze mleczko jakie zakupiłam, do tej pory decydowalam sie na płyny micelarne. Jakie są moje wrażenia? Opakowanie to wygodna butelka z zamknięciem na klik. Łatwo dozuje produkt. Zapach jest lekki, nie drażni i jest optymalny dla tego typu produktu. Nieźle odświeża cerę. Konsystencja jest gęsta i kremowa. Dobrze rozprowadza się po twarzy, nie podrażniając jej. Ładnie usuwa zanieczyszczenia z powierzchni skóry. Mleczko poradziło sobie zarówno z klasycznym, jak i wodoodpornym makijażem. Po użyciu skóra jest czysta świeża i lekko nawilżona. Jego minusem jest dziwny, lekko lepiący film, lecz łatwo się go pozbyć za pomocą lekkiego toniku. Jeśli chodzi o wydajność, to w tym punkcie wypada on średnio, gdyż trzeba użyć dość dużo produktu, aby wykonać dokładny demakijaż. Uważam, że cena jest zatem zawyżona, gdyż produkt dość szybko mi się skończył.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z zamknięciem na klik
    • lekki, świeży zapach
    • gęsta, kremowa konsystencja
    • dobrze zmywa zarówno puder, jak i tusz i eyeliner
    • nie podrażnia skóry, nawilża
    Wady:
    • pozostawia na skórze nieprzyjemny film