Kremy na noc

Iwostin Capillin, Wzmacniający krem na naczynka SPF 20 (nowa wersja)

Iwostin Capillin Wzmacniajacy krem na naczynka SPF 20, Lekka konsystencja 40 ml
e-ZikoApteka.pl
Iwostin Capillin Wzmacniający krem na naczynka lekka konsystencja SPF 20, 40 ml
Iwostin Capillin

• 16 stycznia 2024 o 9:26
    Wzmacnia naczynka
    Iwostin Capillin wmacniajacy krem na naczynka to świetny produkt do skóry naczyniowej i wrażliwej. Nie uczula, nie podraznia, nawilża, szybko sie wchlania. Krem ma zielony kolor, jednak nie jest to widoczne na twarzy, sprawdza się pod makijaż. Ochrona spf 20 to dodatkowy plus. Kremu używam od wielu lat. Już jako młoda dziewczyna zmagałam się z problemem popękanych naczynek. Kilkukrotnie usuwałam je u dermatologa, jednak problem powracał. Lekarz polecił mi ten krem i był to strzał w 10. Przez pewien okres byl to jedyny krem którego używałam. Produkt widocznie wzmacnił moją cerę, teraz zaczerwienienia i pekniete naczynka pojawiają sie bardzo rzadko. Aktualnie moją skóra twarzy zmieniła się, ma inne potrzeby, dlatego po ten krem sięgam kiedy zauważę delikatne pajaczki. Polecam osobom z cerą naczynkową. U mnie sprawdził się doskonale.
  • 20 lutego 2023 o 18:06
    Dobrze nawilża I wzmacnia naczynka
    Krem używa mój mąż . Od lat zmaga się z popękanymi naczynkami na twarzy i nosie. Krem posiada zewnętrzne opakowanie kartonowe. Karonik w kolorze białym z fioletowo srebrnymi zdobieniami. Napisy na opakowaniu w kolorze czarnym srebrnym i fioletowym. Napisy czytelne szczegółowe w języku polskim. Wewnątrz opakowania znajduje się tuba z kremem o pojemności 40 ml. Tubka utrzymana w takiej samej kolorystyce co zewnętrzne opakowanie kartonowe. Tubka posiada filetowa nakrętkę typu klik. Tubka wykonana z miękkiego plastiku dzięki temu łatwo wyciska się z niej Krem. Krem w kolorze zielonym. O lekkim niewyczuwalnym wręcz zapachu. Krem o lekkiej ale treściwej konsystencji. Krem dobrze się nakłada wystarczy odrobina by pokryć nim twarz. Ma nakłada Krem zawsze z rana. Krem niweluje u męża zaczerwienienia i sprawia że są mniej widoczne . Krem szybko się wchłania nie pozostawia na twarzy tłustego filmu. Krem dobrze nawilża mężowi skórę. Krem posada filmy uv dzięki czemu chroni skórę męża przed szkodliwym promieniowaniem. Mąż twierdzi że jego skóra po kremie jest nawilżona I ujędrniona. Od kiedy mąż stosuje ten krem nowe popękane naczynka się nie pojawiają czyli Krem spisuje się na medal. Krem nie wywołuje reakcji alergicznej ani podrażnień I swędzenia skóry twarzy. Mąż poleca Krem
    Zalety:
    • Poręczna tuba
    • Nakrętką typu klik
    • Konsystencja
    • Kolor
    • Szybko się wchłania
    • Minimalizuje zaczerwienienia
    • Sprawia że nowe naczynka się nie pojawiają
    Kafe81
    11 lutego 2021 o 13:49
    Wzmacniający krem na naczynka
    Krem kupiłam w jakiejś drogerii internetowej przy okazji większych zakupów, zachęcona jego dobrymi opiniami i stosunkowo niską ceną, a że moja cera zmaga się z problemem pękających naczynek i lubi się czerwienić wydawałoby się, że to kosmetyk idealny dla mojej skóry. Podoba mi się to, że opakowanie kremu to tubka, takie rozwiązanie jest higieniczne i wygodne, łatwo dozuje się odpowiednią ilość kosmetyku. Szata graficzna schludna i prosta. Dodatkowo tubka zapakowana jest w kartonik na którym znajduje się większość informacji o produkcie. Krem zużyłam do końca mimo pewnych oporów, dopiero w domu zaczęłam analizować skład i okazało się, że nie jest najlepszy, filtry chemiczne, które mogą przenikać do krwiobiegu i zaburzać pracę narządów wewnętrznych(Butyl Methoxdibenzoylmethane) , konserwant EDTA, który może działać drażniąco i wiąże metale ciężkie, nie fajnie. Krem ma lekką konsystencję i pachnie przyjemnie, jego zielony kolor ma za zadanie maskować "czerwoności" na skórze i tak się dzieje, świetnie nadaje się pod makijaż, szybko wchłania, nie pozostawiając lepiącej warstewki, dobrze współpracuje z podkładem. Niestety jak dla mnie trochę za słabo nawilża gdzieś tak w połowie dnia czuję, że mam dziwnie ściągniętą skórę i dokładam kolejną warstwę, nie jest to ekonomiczne, bo przy takich "dokładkach" i małej pojemności kremu (40ml)zużyłam go w miesiąc co jest słabym wynikiem. Jeśli chodzi o redukcję i wzmocnienie naczynek to nie oszukujmy się sam krem nie załatwi sprawy, jeśli nie wspomagamy się odpowiednią suplementacją wzmacniającą naczynka, kąpiemy się w gorącej wodzie i jemy ostre przyprawy to mimo najlepszych kremów na świecie one nie znikną, a nowych będzie w szybkim tempie przybywało, polecam wprowadzić drobne zmiany, bo ja z naczynkami borykam się od lat i nie dotyczą one tylko twarzy, okropnie pękają mi na udach. Wracając do tematu, odkąd używam tego kremu nie zauważyłam nowych "czerwoności" na mojej twarzy i faktycznie spowodował, że te które już mam są mniej widoczne, ale tak jak pisałam wyżej krem się skończył i ciekawa jestem jak zareaguje moja skóra po odstawieniu, a nie mam zamiaru do niego wracać, bo słabo nawilża i mimo, że nie podrażnił mnie, ani nie uczulił to jednak skład odstrasza. Krem cenowo nie wygląda najgorzej, ale lepiej tą kwotę zainwestować w dobrze nawilżający kosmetyk z naturalnym składem , zmienić trochę nawyki, wspomóc się suplementami i myślę, że efekt będzie taki sam lub lepszy.
    Zalety:
    • zielony kolor, który maskuje zaczerwienienia
    • dobrze współpracuje z podkładem
    Wady:
    • słabo nawilża
    • mało wydajny
    • skład
  • 20 kwietnia 2020 o 21:20
    U mnie się sprawdził
    To bardzo fajny krem nawilżający do cery z pękającymi naczynkami, dodatkowy + za filtr przeciwsłoneczny-co prawda 20, ale na jesień idealnie się sprawdza. Z powodzeniem można go stosować jako bazę pod makijaż -szybko się wchłania i nie roluje w kontakcie z podkładami.Polecam!
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    • Nie zauważyłam
    Drogeria Super-Pharm
  • 16 kwietnia 2018 o 14:44
    Zapycha
    Mam cerę naczynkową, przesuszająca się na policzkach i skroniach, zwłaszcza zimą. Potrzebuję wtedy kremu takiego jak ten: gęstego, treściwego, regenerującego (poleciła mi go farmaceutka w aptece). Krem łagodzi zaczerwienienia, koi podrażnienia i natłuszcza suchą skórę. Po zastosowaniu na noc, rano jest jeszcze wyczuwalny na twarzy. Tu nie ma się do czego przyczepić.Ale.... Po jakichś 2 tygodniach codziennego stosowania krem potwornie zapchał mi cerę. Pod skórą zaczęły powstawać ogromne, bolące "wulkany", z którymi dotąd nie miałam problemu. Po zaprzestaniu stosowania skóra się wygoiła.

Zobacz także inne Kremy na noc