Dezodoranty i antyperspiranty

Bodyland.pl
Ziaja antyperspirant ochrona przeciwbakteryjna roll-on 60 ml
Ziaja antyperspirant ochrona przeciwbakteryjna roll-on 60 ml

• 2 września 2023 o 12:46
    Nie sprawdziła mi się ta kulka
    Byłam bardzo zadowolona z dezodorantu pomarańczowego z Ziaji, więc skusiłam się również na ten zielony. I tu już nie było euforii. Po pierwsze pachnie dość męsko, nieprzyjemnie jak dla mnie. Nie chroni przed potem ani też przed wydzielaniem się nieprzyjemnego zapachu. Może nie jest to tak, że człowiek śmierdzi, ale nie czułam się komfortowo, stosując ten kosmetyk. Na szczęście kulka nie należy do wydajnych. Nie zapłaciłam za nią milionów monet. Jednak mimo wszystko nie warto. Na pewno do tego produktu nie wrócę.
  • 7 sierpnia 2022 o 23:19
    Daje radę????
    Kosmetyk ten ma przyjemny, orzeźwiajacy zapach mięty. Nie podrażnia skóry pach. Przez długi czas chroni przed poceniem. Sprawdził się u mnie świetnie w najbardziej upalne dni roku, a także podczas wysiłku fizycznego. Mocny antyperspirant w niskiej cenie.
  • 11 listopada 2020 o 19:06
    Najlepszy z Ziai
    Nie lubię produktów "mokrych", w kulce, jednak czasami je stosuje. I to jest najlepszy tego typu produkt jaki miałam okazję testować. Bardzo wydajny, tani, dostępny w każdym sklepie Ziai. Pięknie pachnie, chroni przed zapachem potu. Często używam go na noc. Na pewno wrócę do niego jeszcze nie raz.
    • działanie
  • 21 czerwca 2020 o 20:23
    No tym razem nie
    Kupiłam już chyba wszystkie możliwe dezodoranty z Ziaji. W większości było ok, ale na dłużej jednak uczulały, powodowały podrażnienia i okropne swędzenie. Przy pierwszym opakowaniu jest ok, drugie okazuje się niewypałem. Właściwie tak też było tym razem. Produkt dostępny w każdej drogerii, sklepach firmowych Ziaji, w wielu marketach, sklepach niestacjonarnych, dosłownie wszędzie. I to zawsze w naprawdę niskiej cenie, więc ogółem warto spróbować, bo może akurat. Składowo też jest w miarę ok. Fajnie, że zawiera sole glinowe i nie ma w składzie alkoholu. Opakowanie proste, ale kulka nie zacina się. Zapach neutralny, niedrażniący. Raczej niezbyt skutecznie ogranicza wydzielanie potu, ale przynajmniej maskuje nieprzyjemny zapach. Niestety z czasem przesusza skórę pod pachami, więc musiałam przez cały czas użytkowania musiałam dodatkowo smarować pachy żelem aloesowym. Oprócz tego powoduje zaczerwienienia i okropne swędzenie. Nie nadaje się również do stosowania po depilacji. Nawet z Ziaji znajdowałam lepsze kulki, ta wybitnie nie przypadła do gustu mojej skórze. Szkoda, bo technicznie produkt jest raczej udany. Przy bardzo wrażliwej skórze nie sprawdza się.
    Zalety:
    • Dostępność.
    • Niska cena.
    • Dobry skład.
    • Neutralny zapach.
    • Likwiduje nieprzyjemny zapach.
    • Wydajny.
    Wady:
    • Nie ogranicza wydzielania potu.
    • Przesusza skórę pod pachami.
    • Powoduje zaczerwienienia, podrażnienia i porządne swędzenie.
    • Nie nadaje się do stosowania po depilacji.
  • 25 listopada 2019 o 16:25
    Ziaja, Antyperspirant `Ochrona przeciwbakteryjna`
    Bardzo dobry antyperspirant. Po pierwsze - skuteczne działanie, chroni przed potem i przykrym zapachem, nawet po wysiłku fizycznym. Nie podrażnia skóry, jest delikatny. Jedynym minusem jak dla mnie jest zapach - bo pachnie jak męski antyperspirant...
    Zalety:
    • skuteczna ochrona przed potem
    Wady:
    • zapach - męski

Zobacz także inne Dezodoranty i antyperspiranty