Szampony dla dzieci

Mixa Baby, Szampon micelarny

Mixa Baby Bardzo Delikatny Szampon Micelarny 250 ml

malazu
    20 listopada 2024 o 23:42
    Delikatny szampon nie tylko dla dzieci
    Szukałam delikatnego szamponu do mojej wrażliwej skóry głowy, który oczyści, ale nie podrażni. Ten szampon jak najbardziej spełnił moje oczekiwania. Stosując inne delikatne szampony często miałam wrażenie, że średnio oczyszczają, natomiast ten szampon super domywa skórę głowy. Dodatkowo, szampon bardzo dobrze się pieni i pięknie pachnie. Włosy po umyciu są bardzo ładne. Z minusów wskazałabym wydajność, ponieważ przez rzadką konsystencję dość szybko się go zużywa.
  • 3 lipca 2023 o 14:09
    Najbardziej delikatny
    Zacznę od tego, że szamponu używa moja córka (ma 3lata). Produkt jest zapakowany w plastikową butelkę, z której poręcznie dozuje się płyn na rękę. Szampon delikatnie się pieni na głowie. To dzięki czemu przoduje wśród konkurencji to fakt, że w trakcie spłukiwania, kiedy coś ścieknie na twarz córkę nie szczypią oczy. Z minusów- przy częstszym stosowaniu zauważyłam, że potrafi przesuszać skórę głowy. Nie pamiętam co prawda ceny, ale kupiony prawdopodobnie w Rossmanie, wydajny.
    Zalety:
    • to że nie szczypie w oczy
    • delikatny
  • 15 marca 2023 o 13:05
    jest OK, ale bez rewelacji
    Witam, tak jak napisałam w tytule, szampon jest OK, ale niczym szczególnym się nie wyróżnia. Produkt stosowała moja sześcioletnia córeczka - włosy oczyszczone i tyle. Niestety bez użycia odżywki mocno się elektryzują, więc po każdym umyciu dawałam odżywkę do spłukiwania lub olejek arganowy na końcówki. Zapach OK - delikatny, jakby lekko ziołowy - dziecku się nie podobał. Co do szczypania w oczy to moja córka jest bardzo wrażliwa pod tym kątem i niestety marudziła jak piana wpadła do oczka. Produkt ma lekką, taka wręcz wodnistą konsystencję, co mnie denerwowało bo spływał mi z dłoni i z głowy dziecka zanim się dobrze spienił, Opakowanie poręczne i wygodne, prosta szata graficzna. Dla mnie ogólnie przeciętny, więc już go nie kupię.
    Zalety:
    • oczyszcza włosy
    Wady:
    • włosy się po umyciu elektryzują
  • 28 grudnia 2022 o 17:10
    Bardzo dobry
    Produkt zamknięty w poręcznej przezroczystej butelce. Szampon ten dedykowany jest do delikatnej skóry niemowląt. Testowany pod kontrolą dermatologiczną i okulistyczną. Zawiera delikatne micele, które skutecznie usuwają zanieczyszczenia z włosów. Jest dość rzadki i bardzo dobrze się pieni. Ma delikatny aczkolwiek orzeźwiający zapach. Nie wysusza skóry głowy, nie podrażnia i nie uczula. Według producenta nie szczypie w oczy, ale tego nie sprawdzaliśmy ???? Włosy po umyciu są miękkie, lśniące i takie sypkie. Idealnie się sprawdził na mojej pięciolatce ????.
    Sunny_M
    23 grudnia 2022 o 22:41
    Kupione przypadkiem, to nie był dobry przypadek
    Miałam kiedyś przyjemność kupić mydło od mixa baby, które było cudowne! Pachniało migdałem i robiło dużo przyjemności przy myciu. Spojrzałam na opakowanie, kliknęłam i już kupiłam bez czytania co to jest. Głupio zrobiłam, wyprzedaż na cocolicie mnie skusiła. Produkt mimo że jest z tej samej linii co mydło i pachnie również nieźle. To jego wydajność to jakiś żart. Nie powinni reklamować kosmetyk dla dzieci i mam. Nie mam dziecka, więc pewnie na jego głowę trzeba mniej takiego kosmetyku. Ale kurczę, trzy mycia i już było po butelce. Nie wrócę i mamom z dziećmi nie polecam. Wylewanie pieniędzy mi nie służy.
    Wady:
    • bardzo ale to bardzo delikatnie myje / płucze włosy