Kosmetyki marki Naturikke wcześniej znałam tylko ze słyszenia, jednak kiedy dostałam ten krem w prezencie bardzo się ucieszyłam, że będę mogła go wypróbować. Tym bardziej byłam go ciekawa, że otrzymał on nagrodę kosmetyku KWC, co świadczy o jego wysokiej jakości i zaufaniu jakim obdarzyły go inne Wizażanki. Krem z kwasem hialuronowym świetnie nawilża, odżywia skórę, idealnie sprawdza się jako kosmetyk uzupełniający wieczorną pielęgnację.
OPAKOWANIE
Krem zapakowany jest w zafoliowany kartonik. Zdejmujemy folię, otwieramy kartonik i czeka nas miła niespodzianka dla oka. Pudełeczko w środku ma jakby zakładkę z głównymi założeniami marki oraz podziękowanie za wybór tego produktu. Kiedy lekko je odchylimy ukazuje nam się pudełeczko z kremem. Szata graficzna samego kartonika jest prosta pod względem kolorystyki i grafiki. Dominuje zieleń, biel i srebro. Każda ścianka kartonika jest odpowiednio zagospodarowana –opis, informacje na temat składników aktywnych, skład, logo marki, główna ścianka oraz wizualizacja słoiczka. Całość prezentuje się ładnie i schludnie. Pudełeczko wykonano z grubego, zielonego szkła, półprzezroczystego, a nakrętka w kolorze złotym posiada logowanie. Po odkręceniu zakrętki znów spotykamy się z niespodzianką w postaci plastikowej nakładki chroniącej produkt z napisem „Witam”. Takie małe detale naprawdę cieszą użytkownika i świadczą o dbałości marki i każdy szczegół. Słoiczek pozwala na zużycie produktu do samego końca, jest praktyczny w codziennym użytkowaniu.
KREM
Krem posiada biały kolor i przyjemny, lekko orzechowy zapach z uwagi na obecność oleju jojoba, makadamia, masła shea z dodatkiem zielonego kawioru oraz kwasu hialuronowego. Ciekawy skład, z takim połączeniem się jeszcze nie spotkałam. Konsystencję określiłabym jako treściwą, bardzo miłą dla skóry, gęstą, łatwo rozprowadzającą się na skórze. Mimo dość bogatej formuły, krem bardzo szybko się wchłania i tworzy leciutką warstwę ochronną, która nie jest jednak tłusta i lepka. Świetnie nawilża, odżywia i wygładza skórę, która w dotyku jest niezwykle przyjemna. Już chwilę po aplikacji czujemy miękkość i gładkość skóry, które utrzymuje się aż do porannego zmycia resztek kosmetyku. Nie zapycha, choć mam cerę mieszaną, która bardzo szybko reaguje jeśli coś w danym kosmetyku jej nie odpowiada. Tutaj jednak nie mam żadnych niespodzianek po jego użyciu. Co do działania przeciwzmarszczkowego – zużyłam 1 opakowanie, mam niewielkie zmarszczki mimiczne i nie zauważyłam większej zmiany w ich wyglądzie, jednak nie oczekiwałam tego, liczyłam na dobre działanie pielęgnacyjne i je otrzymałam. Krem ten dedykowany jest osobom w wieku 30-60 lat, więc wiele kobiet będzie mogło go stosować. Krem jest bardzo wydajny, bo nie trzeba go wiele na całą twarz i szyję, można nabyć go w korzystnej cenie, często w promocji w wielu drogeriach. Ciekawy skład i innowacyjne formuły kosmetyków Naturikke zachęcają do wypróbowania tego kosmetyku, dla mnie to było udane spotkanie z marką. Krem jest dobrym sposobem na zakończenie dnia.
PLUSY
+ ciekawa konsystencja
+ szybko się wchłania
+ dobrze nawilża, wygładza
+ nie zapycha
+ ma ładne opakowanie
+ jest wydajny
+ korzystny cenowo
+ dobrze dostępny