Cienie do powiek

Lovely Nude Make Up Kit Cienie do powiek

notino.pl
Lovely Paleta 12 Cieni Nude Make Up Kit LOV-6549
Lovely Paleta 12 Cieni Nude Make Up Kit LOV-6549

Nasi użytkownicy zostawili 256 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 kwietnia 2025 o 18:21
    Nie warto
    Szkoda pieniędzy, paletka gorzej niż przeciętna. Szkoda myślałam, że będzie miała większy potencjał zwłaszcza jako paletka drogeryjna. Są perełki tej marki, myślałam że ta paletka będzie jedną z nich. Nie warto.
  • 7 lipca 2024 o 20:48
    Coś nie coś nimi potrafię, choć są trudne w użytku. Jasne beże w ogóle nie istnieją na oku, ciemne zaś osypują się jak szalone
    Jak widać na załączonych zdjęciach, moja paletka cieni skończyła tak jak kończy wszystko, co jest wykonane na zasadzie ostatniego słowa w jej nazwie (patrz wyżej). No bo tutaj ten plastik jest bardzo KITowej jakości, widać i czuć to od razu, gdy sobie weźmiemy ją do ręki w drogerii. Kupiłam ją już milion lat temu, wtedy gdy uznałam, że może porobię tam sobie cos spektakularnego na oku. Od zawsze podobały mi się palety nude (szczególnie przy pięknych makijażach youtuberek :D), dodatkowo ten cień z błyszczącymi drobinkami w kolorze miedzianego złota - przepadłam. Absolutnie fantastyczny kolor. Zaraz obok klasycznego brązu to mój ulubiony kolor z paletki. Sama paletka (opakowanie) W samym środku paletki wykonanej z plastiku znajdziemy 12 cieni, zaczynając od czerni i kończąc na bardzo jasnym beżu. Same przegródki trzymają się mocno, mimo że posiadam ją już naprawdę któryś rok żadna nie odpadła ani nawet nie zaczęła się ruszać na prawo i lewo. Jak widać - opakowanie wierzchnie mi się połamało, ale dopiero niedawno. Przez dłuższy czas wszystko z nim było ok. Czy podoba mi się jako całość? Cała szata graficzna odpowiada temu, co znajdziemy w środku - beże, odcienie brązu, miedziane złoto, złoto. Etykieta i napisy są w porządku. Instrukcja również jest zrozumiała. Do jednej rzeczy muszę się (bo się uduszę) doczepić - przed złamaniem wieczka dość trudno się otwierało. Czasem myślałam, że połamię paznokcie. Szkoda, że Lovely nie wbudowało tutaj żadnego mechanizmu, ale chwila... to nie paletka za 100 zł tylko za kilkanaście (na tamten czas). Ale chyba nie przymknę na to oka tym razem. Pędzelka już nawet nie pamiętam, to nawet nie będę zaczynać tematu. Sam fakt, że go nie mam i nie używam o czymś świadczy ;-) Cienie - krycie i aplikacja Jak pokazałam na zdjęciu, są w tej paletce takie cienie, których w ogóle nie widać i też takie, które są nieźle napigmentowane. Najgorzej wypadają te jasne, którymi z reguły chcę rozjaśnić kącik oka lub podkreślić linię pod brwiami. Je to bym w ogóle wyrzuciła, bo nie nadają się do niczego. Nie ma mowy, że pędzlem zbudujemy nimi jakiekolwiek wrażenie pomalowanego oka. Następnie przechodzimy do naturalnego, jasnego brązu. Lubię nim pokrywać załamanie oka (mam opadającą powiekę), daje radę, łatwo się blenduje. Potem mamy cienie z drobinkami - obłędne, kocham. Ale znowu - słabiutko kryją. Dopiero nałożenie ich palcem daje satysfakcjonujący mnie efekt (dodaję zdjęcie z makijażem, to był chyba jeden z lepszych, jaki mi wyszedł :D a nie należę do ekspertek w tym temacie). Ciemne cienie są najmocniejsze, nawet pędzelkiem łatwo nimi przesadzić. Czarnym lubię sobie tworzyć delikatną kreskę. Czy cienie są wydajne? O jacie i to jak. Są nie do zużycia, przy mojej regularności czyli raz na jakiś czas (głównie wyjścia i imprezy rodzinne) - leżą u mnie w kosmetyczce już któryś rok tak jak wspomniałam. Trwałość Cienie nakładam zarówno na bazę/korektor jak i zwykły podkład. Ich trwałość jest naprawdę niezła, ale wchodzą w załamanie powieki i trochę się okruszają - szczególnie te ciemne. Może moja powieka charakteryzuje się nadmierną potliwością lub coś. Najlepiej z trwałością wypadały przy korektorze. W dużym skrócie - są to cienie, z którymi można trochę się zniechęcić do jakichś wyszukanych stylizacji oka, a dlaczego? Dlatego, że niektórych z nich w ogóle nie widać, inne znowu szaleją pod kątem napigmentowania, szkoda, że jak zwykle te ciemne, którym najłatwiej można sobie zrobić pandę. Ja na pewno nie kupiłabym ich ponownie, większości z nich nie używam.
    Zalety:
    • cała gama kolorów - od czerni (idealnej do tworzenia kresek), po błyszczące zloto, na beżu kończąc
    • miedziane złoto wygląda przepięknie i mieni się jak szalone, nakładając je palcem możemy stworzyć ładny makijaż
    • tanie i dostępne stacjonarnie
    Wady:
    • bardzo słabe krycie przy aplikacji pędzlem
    • tandetny plastik, połamał mi się
    • wieczko mocno trzyma - uwaga na paznokcie
    • cienie w przegródkach się kruszą
    • ciemne cienie się osypują pod koniec dnia
    • trwałość całkiem niezła, ale wchodzą w załamanie oka
    Giemzka
    8 lipca 2023 o 15:45
    Nie zachwyca
    Paletkę kupiłam w rossmannie. Zachwyciły mnie jej kolory - naturalne ale też zróżnicowane. Paletka zawiera 12 cieni od beżowych, przez brązowe i połyskujące do głębokiej czerni. Kolory są idealne do makijazu dziennego ale też pięknie można nimi zbudować smoky eyes. Wielkie nadzieję niestety szybko legły w gruzach... Samo opakowanie jest wykonane z cienkiego plastiku który już po drugim otwarciu pękł. Szybka zabezpieczająca cienie wypadła po kilku dniach. Dołączona do cieni pacynka nie nadaje się do nakładania produktu, trzeba zaopatrzec się w pędzle. Jeżeli chodzi o same cienie są dość dobrze napigmentowane, łatwo się je nakłada i bleduje. Jednak nie utrzymują się na powiece długo, ostypują się i zbierają w załamaniach. Przy mojej opadającej powiece zbierają się w grudki i po godzinie robią się z nich plamy. Fajne do nauki makijazu jednak nie nadają się do wykonania make-up na jakiekolwiek wyjście
  • 26 grudnia 2022 o 20:56
    Do nauki Smokey eye
    To moja pierwsza paletka, dzięki której chciałam nauczyć się robić Smokey eye. Zawiera bogate zestawienie najpotrzebniejszych kolorów, czyli od wanilii po czerń, od matów po błyski. Same w miarę stonowane i naturalne barwy. Opakowanie plastikowe i tandetne. Zachwyciła mnie ilość cieni i od razu przystąpiłam do testowania. I tu niestety spotkało mnie rozczarowanie, bo cienie są bardzo słabej jakości. Nie są dobrze napigmentowane, w związku z czym większość wygląda na oku identycznie - i to identycznie słabo. Kolory się osypują i nie utrzymują na powiece. Źle buduje się głębię i gradient. Źle łączą się ze sobą kolory. Przy pokryciu powieki jedną barwą trudno dodać na to błysk i trudno go tam utrzymać. Żeby wykonać jako taki widoczny makijaż należy nałożyć wiele warstw produktu. Dołączona pacynka nie nadaje się do nakładania produktu, więc od razu należy się przygotować na korzystanie z pędzelków. Z plusów to możliwość wykonania ładnego, ale delikatnego makijażu oka jednym kolorem oraz możliwość wykonania przydymionej kreski z czarnego cienia. Sprawdzi się do makijażu codziennego, makijażu typu 'no makeup' lub po prostu do zabawy dla osoby początkującej. Raczej na większe wyjścia nie polecam.
    • duża ilość kolorów
    • do delikatnego makijażu
    Wady:
    • słabo napigmentowane
    • osypują się
    • źle się łączą i nie budują gradientu
    Patixy
    4 marca 2022 o 21:48
    Przeciętna Patetka
    Używa od:próbka
    To była moja pierwsza paletka która na początku wydała się okej ale z czasem stwierdziłam że jest dość słaba. Mając porównanie z innymi produktami - pracowało się z nią zdecydowanie najtrudniej. Opakowanie wizualnie mi się nie podoba. Kolory okej ale pigmętacja słaba i nie dawało mi to zadowalających efektów
    Zalety:
    • Ładne kolory
    • pigmętacja