Szampony do włosów

Head & Shoulders Sensitive Scalp Care, Shampoo with Aloe Vera Szampon przeciwłupieżowy do wrażliwej skóry głowy z aloesem (nowa wersja)

notino.pl
Head&Shoulders Sensitive Szampon do włosów 400 ml
Head&Shoulders Sensitive
Head&Shoulders Szampon do włosów Przeciwłupieżowy Sensitive Scalp 400 ml

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 15 sierpnia 2024 o 19:33
    Całkiem OK
    Zakupiłam szampon gdy walczyłam z pojawiającym się łupieżem i faktycznie szampon zdał egzamin, przy regularnym stosowaniu łupież zaczął znikać jednak zauważyłam, że moje włosy są ciut osłabione. Jeśli do wali z łupieżem to polecam jednak nie polecam jako codzienna pielęgnacja,
  • 9 sierpnia 2024 o 10:44
    Totalnie nie dla mnie
    Szampon ma standardową, dość gęstą konsystencję, która łatwo się rozprowadza na włosach i dobrze pieni. Jednak zapach, mimo że miał być delikatny i kojący, okazał się dla mnie zbyt chemiczny i sztuczny. Oczekiwałam przyjemnej, naturalnej nuty aloesu, ale zamiast tego poczułam coś, co przypomina typowy, niezbyt atrakcyjny zapach szamponu przeciwłupieżowego. To było rozczarowujące, zwłaszcza że produkt jest reklamowany jako przeznaczony dla wrażliwej skóry głowy. Niestety, szampon nie spełnił moich oczekiwań, jeśli chodzi o działanie na wrażliwą skórę głowy. Zamiast ukojenia, po kilku użyciach zauważyłam zwiększoną suchość i podrażnienie. Skóra głowy była bardziej napięta i swędząca, co było odwrotnym efektem od zamierzonego. Miałam nadzieję, że aloes, znany ze swoich łagodzących właściwości, przyniesie ulgę, ale niestety w moim przypadku tak się nie stało.
  • 24 sierpnia 2022 o 14:19
    Przyjemnie oczyszcza skórę głowy
    Nawet nie zauważyłam momentu, kiedy zużyłam całe opakowanie produktu, ponieważ aż tak przyjemnie mi się go stosowało. Szampon w pełni mnie zadowala, spełnia wszystkie moje wymagania dla tego typu kosmetyków. Efekt jaki otrzymałam po użytkowaniu to bardzo dobrze oczyszczona i wypielęgnowana skóra głowy. Preparat łączy w sobie dwie cechy, które są dla mnie wysoce pożądane, czyli jest bardzo skuteczny, a zarazem delikatny dla wrażliwej skóry. Uczucie odświeżenia jest mocno wyczuwalne i trwa stosunkowo długo, chociaż raczej nie przez 72h tak jak informuje producent. Konsystencja jest bardzo przyjemna, jest aksamitna, kremowa, nieco ciągnąca i dość zbita. Szampony Head & Shoulders mają taką formułę, która wymaga mocno zmoczonych włosów, aby uwydatnić swoją plastyczność podczas aplikacji. Zapach jest przecudny, kojący, pielęgnacyjny, aloesowy, bardzo przyjemny dla mnie. Kosmetyk dba o delikatną skórę głowy, łagodzi podrażnienia oraz przeciwdziała powstawaniu łupieżu. Dla mnie marka Head & Shoulders kojarzy się z produktami wysokiej jakości i ma ugruntowana pozycję na rynku od lat. Klasyki cieszą się dużym zainteresowaniem, a oferta sprzedaży stale się poszerza o interesujące nowości. Potwierdzam zgodność deklaracji producenta z rzeczywistymi efektami po dłuższym stosowaniu. Pojemność mojego egzemplarza wynosi 400ml, wydajność oceniam poprawnie. Opakowanie jest wygodne, a szata graficzna bardzo estetyczna i miła dla oczu. Otwieranie na tzw. klik jest komfortowe i całość formy podania została solidnie wykonana. Moim zdaniem cena jest korzystna, ponieważ jest to szampon warty zakupu. Dostępność jest powszechna, mam wrażenie że ta marka figuruje w każdym nawet najmniejszym sklepie.
    Zalety:
    • aksamitna konsystencja,
    • skuteczne oczyszczenie,
    • utrzymujące się uczucie świeżości,
    • delikatny dla skóry wrażliwej,
    • szampon przeciwłupieżowy,
    • łagodzi podrażnienia i dba o skórę,
    • przyjemny, aloesowy zapach,
    • zadowalająca pojemność i wydajność,
    • zgodność z opisem producenta,
    • wysoka jakość,
    • korzystna cena,
    • wygodne opakowanie,
    • estetyczna szata graficzna,
    • powszechna dostępność.
    Wady:
    • bez użycia wody formuła może być toporna w aplikacji,
    • świeżość nie utrzymuje się przez 72h.
  • 10 lipca 2022 o 16:20
    Super
    Super szampon, dzięki niemu pozbyłam się łupieżu a jestem w trakcie stosowania pierwszego opakowania. Ładnie pachnie i fajnie się pieni. Jest bardzo wydajny a stosunek ceny do jakości rewelacja.
    Zalety:
    • Działa na łupież
    • Ładna pogoda
    • Fajnie się pieni
    eve_2
    10 maja 2022 o 20:48
    oczyszcza i koi
    Szampon uratował mi skórę głowy. Mam mega wrażliwą skórę, przy mocnych kosmetykach + gorącym nawiewie suszarki potrafi mi się baaaaaaaaaaaaardzo wysuszyć i podrażnić. Niech pierwszy rzuci kamieniem, kto nie miał krostek i swędzącej co kilka sekund głowy. Niestety to przykry problem, ale tak działa organizm, w jakiś sposób się broni i reaguje. Nim poszłam do apteki, kupiłam ten szampon (szkoda mi było kasy). I poradziłam sobie z problemem! Całkiem serio, głowa przestała mnie tak intensywnie swędzieć, po kilku razach strupki się wygoiły (dalej używam suszarki). PS. używam też peelingu raz na 2 tygodnie, co razem daje super efekt odświeżenia. Zapach - jest super, świeży, lekko jabłkowy (?). Opakowanie - wygodne, choć plastikowe.